Smażenie steków; Smażenie na sposób chiński (krótkie, z intensywnym mieszaniem); Ustawienia temperatury - Candy CID30 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Płyta grzewcza Candy CID30 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 2 – Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
- Strona 5 – Gratulujemy
- Strona 6 – Omówienie produktu; Widok od góry; Panel sterowania; Zasada działania
- Strona 7 – Korzystanie z przycisków dotykowych
- Strona 8 – Użytkowanie indukcyjnej płyty grzewczej; Rozpoczęcie gotowania
- Strona 10 – Po zakończeniu gotowania; LUB
- Strona 11 – Blokowanie przycisków; Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Strona 12 – Automatyczne wyłączanie; Korzystanie z czasomierza; Używanie czasomierza jako minutnika; Jeżeli nie wybierasz żadnego pola grzewczego
- Strona 15 – Wytyczne dotyczące gotowania; Gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie ryżu
- Strona 16 – Smażenie steków; Smażenie na sposób chiński (krótkie, z intensywnym mieszaniem); Ustawienia temperatury
- Strona 17 – Zalecenie; Czyszczenie i konserwacja
- Strona 18 – Wskazówki i podpowiedzi
- Strona 20 – Wyświetlane błędy i sprawdzanie; Dane techniczne; Płyta grzewcza
- Strona 21 – Montaż; Dobór sprzętu do montażu
- Strona 22 – Przed zainstalowaniem płyty grzewczej, upewnij się, że
- Strona 23 – Po zainstalowaniu kuchenki upewnij się, że; Przed rozmieszczeniem uchwytów mocujących
- Strona 24 – Środki ostrożności; Podłączenie płyty do zasilania
Taki sposób gotowania jest kluczowy przy przygotowywaniu znakomitych zup
i duszeniu mięsa, ponieważ pozwala na uzyskanie aromatu bez nadmiernego
rozgotowania składników. Poniżej temperatury wrzenia powinieneś gotować
także sosy na bazie jajek i zagęszczane mąką.
• Niektóre potrawy, w tym gotowanie ryżu metodą absorpcji, mogą wymagać
ustawienia wyższego niż najniższe, aby zapewnić właściwe ugotowanie
potrawy w zalecanym czasie.
Smażenie steków
Aby usmażyć soczyste i smakowite steki:
1. Przed rozpoczęciem smażenia pozostaw mięso w temperaturze pokojowej
przez około 20 minut.
2. Rozgrzej patelnię z grubym dnem.
3. Natrzyj obie strony steku olejem. Nalej małą ilość oleju na rozgrzaną
patelnię i połóż mięso na patelni.
4. Podczas smażenia obróć stek tylko raz. Dokładny czas smażenia zależy od
grubości steku i żądanego poziomu wysmażenia. Czas ten wynosi od około 2
do 8 minut na każdą stronę. Naciśnij stek, aby sprawdzić, jak jest
wysmażony – im jest twardszy, tym jest lepiej wysmażony.
5. Przed podaniem pozostaw stek na ogrzanym talerzu przez kilka minut, aby
się rozluźnił i nabrał miękkości.
Smażenie na sposób chiński (krótkie, z intensywnym mieszaniem)
1. Wybierz patelnię z płaskim dnem lub dużą patelnię, przeznaczoną do płyt
indukcyjnych.
2. Przygotuj składniki i sprzęt. Smażenie na sposób chiński powinno być
krótkie. Jeżeli masz do usmażenia duże ilości składników, podziel je na mniejsze
porcje.
3. Krótko podgrzej wstępnie patelnię i nalej dwie łyżki oleju.
4. Najpierw usmaż mięso, odłóż na bok i trzymaj w cieple.
5. Usmaż warzywa. Gdy będą gorące, ale dalej chrupkie, zmniejsz ustawienie
temperatury, dodaj mięso i sos.
6. Delikatnie zamieszaj składniki, aby dokładnie się nagrzały.
7. Podawaj od razu.
Ustawienia temperatury
Poniższe ustawienia mają charakter wskazówkowy. Dokładne ustawienie zależy
od wielu czynników, w tym garnków i ilości przygotowywanego jedzenia.
Eksperymentuj z płytą grzewczą, aby znaleźć ustawienie, które będzie Ci
PL-15
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa Twoje bezpieczeństwo jest dla nas ważne. Przeczytaj poniże informacje przed rozpoczęciem użytkowania płyty grzewczej. Montaż Niebezpieczeństwo porażenia prądem • Przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac przy płycie lub przed pracami konserwacyjnymi odłącz płytę od...
zakwaterowania; - punktach oferujących noclegi ze śniadaniem. •Płyta może być używana przez dzieci powyżej 8 roku życia oraz osoby o ograniczonych możliwościach fizycznych lub umysłowych bądź niemające doświadczenia i wiedzy w zakresie obsługi płyty wyłącznie pod nadzorem lub po przeszkoleniu w zakr...
Omówienie produktu Widok od góry Panel sterowania Zasada działania Gotowanie indukcyjne jest bezpieczną, zaawansowaną, efektywną i ekonomiczną technologią gotowania. Działa w oparciu o drgania pola elektromagnetycznego generujące ciepło bezpośrednio w garnku zamiast podgrzewać garnek p...
Inne modele płyty grzewcze Candy
-
Candy C 1640 IBDC
-
Candy CDI 30
-
Candy CFX 64 JV
-
Candy CFX 64 P
-
Candy CFX 74 P
-
Candy CFX 75 P
-
Candy CH 630 C/1
-
Candy CH 633 X
-
Candy CH 64 C
-
Candy CH 64 C/2