Braun FS 5100 BK - Instrukcja obsługi - Strona 6

62
Potrawa
Rodzaj
IloÊç
(orientacyjnie)
Czas parowania
Ziemniaki
nieobrane
500 g
30–40 min.
Kukurydza
Êwie˝a
2 kolby
55–60 min.
(cz´sto obracajàc)
Jab∏ka
Êwie˝e, pokrojone w ósemki
500 g
10–15 min.
Gruszki
Êwie˝e, pokrojone w szóstki
500 g
10–15 min.
Ryby i owoce morza
• Mro˝one ryby mogà byç przygotowywane w parowarze bez rozmra˝ania, pod warunkiem ˝e
zosta∏y wczeÊniej podzielone, w tym przypadku czas parowania wyd∏u˝a si´ o oko∏o 10%.
Potrawa
Rodzaj
IloÊç (orientacyjnie)
Czas parowania
Pstràg
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 150 g
18–25 min.
Steki z tuƒczyka
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 200 g
25–30 min.
Leszcz
Êwie˝e, w ca∏oÊci
1 kawa∏ek, 400 g
18–25 min.
Filety z karmazyna
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 200 g
15–18 min.
Krewetki
mro˝one
450 g
15–20 min.
Ma∏˝e
w muszlach
1000 g
18–25 min.
Ka∏amarnica
mro˝ona
600 g
20–25 min.
Homary
w skorupach
2 kawa∏ki
30–35 min.
Mi´so, drób i jaja
• Najodpowiedniejsze do parowania jest delikatne mi´so z odrobinà t∏uszczu.
• Mi´so powinno byç dobrze op∏ukane i lekko osuszone, aby wyp∏yn´∏o z niego tak ma∏o soku
jak to mo˝liwe.
• Jaja nale˝y przed parowaniem nak∏uç.
Potrawa
Rodzaj
IloÊç (orientacyjnie)
Czas parowania
Kotlet z indyka
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 150 g
25–30 min.
Udko z kurczaka
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 150 g
25–30 min.
Kotlet z ciel´ciny
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 150 g
30–35 min.
Kotlet z jagni´ciny
Êwie˝e
2 kawa∏ki, po 120 g
25–30 min.
Kie∏baski
Êwie˝e
2–8 (nale˝y nak∏uç skór´)
8–10 min.
Kie∏baski wo∏owe
Êwie˝e
2–8 (nale˝y nak∏uç skór´)
8–12 min.
Jaja na mi´kko
w skorupkach
2–10 Êredniej wielkoÊci
10–12 min.
Jaja na twardo
w skorupkach
2–10 Êredniej wielkoÊci
15–20 min.
2361004IBR_FS5100_S4-134.indd 62
2361004IBR_FS5100_S4-134.indd 62
22.04.14 10:48
22.04.14 10:48
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.