Ustawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk - Bosch PKB 645F17E - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch PKB 645F17E

Płyta grzewcza Bosch PKB 645F17E – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

8

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne

na najwy

ż

szej mocy, a nast

ę

pnie prze

łą

cza si

ę

na wybrany

stopie

ń

mocy grzania.

Czas nagrzewania pola grzejnego zale

ż

y od ustawionego

stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.

Ustawianie elektronicznego uk

ł

adu krótkiego

gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania mo

ż

na aktywowa

ć

tylko przez 30 sekund od w

łą

czenia pola grzejnego.

1.

Nastawi

ć

żą

dany stopie

ń

mocy grzania do dalszego

gotowania.

2.

Dotkn

ąć

symbol

w

.

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na

wska

ź

niku migaj

ą

na przemian

i stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.
Po krótkim gotowaniu na wy

ś

wietlaczu

ś

wieci tylko stopie

ń

mocy grzania do dalszego gotowania.

Tabela gotowania z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania

W poni

ż

szej tabeli mo

ż

na odczyta

ć

, do przyrz

ą

dzenia jakich

potraw nadaje si

ę

elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania.

Podane mniejsze ilo

ś

ci dotycz

ą

mniejszych pól grzejnych,

wi

ę

ksze ilo

ś

ci wi

ę

kszych pól grzejnych. Podane warto

ś

ci s

ą

warto

ś

ciami orientacyjnymi.

G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ć

.

Sma

ż

enie w g

łę

bokim t

ł

uszczu

(porcje po 150-200 g sma

ż

y

ć

w sposób ci

ą

g

ł

y w 1-2

l oleju**)
Produkty mro

ż

one, np. frytki, chicken nuggets

Krokiety
Mi

ę

so, np. kawa

ł

ki kurczaka

Ryba panierowana lub w cie

ś

cie piwnym

Warzywa, grzyby panierowane lub w cie

ś

cie piwnym

Drobne wypieki, np. p

ą

czki, owoce w cie

ś

cie piwnym

8-9
7-8
6-7
5-6
5-6
4-5

-
-
-
-
-
-

Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Dalsze gotowanie w

minutach

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ć

Potrawy przyrz

ą

dzone z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania Ilo

ść

Stopie

ń

mocy

grzania

Czas gotowania w

minutach

Podgrzewanie

Bulion
Zupy zag

ę

szczane

Mleko**

500 ml - 1 l
500 ml - 1 l
200-400 ml

A 7-8
A 2-3
A 1-2

4-7 min
3-6 min
4-7 min

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)

400-800 g

A 1-2

-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro

ż

ony

Gulasz mro

ż

ony

300-600 g
500 g-1 kg

A 2.-3.
A 2.-3.

10-20 min
20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu

Ryba

300-600 g

A 4-5*

20-25 min

Gotowanie

Ry

ż

(z dwiema miarkami wody)

Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili

ż

ankami wody

Gotowane ziemniaki z 1-3 fili

ż

ankami wody

Warzywa z 1-3 fili

ż

ankami wody

Warzywa mro

ż

one z 1-3 fili

ż

ankami wody

125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg

A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2-3
A 4-5

20-25 min
30-40 min
20-30 min
15-20 min
15-20 min

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Produktinfo; Wskazówki dotycz

3 Spis tre ś ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Przyczyny uszkodze ń .........................................................................4 Ochrona ś rodowiska ....................................................................

Strona 4 - Przyczyny uszkodze

4 ■ Pola grzejne s ą bardzo gor ą ce. Nigdy nie odk ł ada ć ł atwopalnych przedmiotów na p ł yt ę grzejn ą . Nie u ż ywa ć p ł yty grzejnej do przechowywania jakichkolwiek przedmiotów. Niebezpiecze ń stwo po ż aru!! ■ Urz ą dzenie jest bardzo gor ą ce. Nie przechowywa ć przedmiotów ł atwopalnych an...

Strona 7 - Tabela gotowania

7 Tabela gotowania W poni ż szej tabeli zamieszczono kilka przyk ł adów. Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale żą od rodzaju, wagi i jako ś ci potraw. Dlatego mo ż liwe s ą odchylenia. Do gotowania u ż ywa ć 9. stopnia mocy grzania. G ę ste potrawy od czasu do czasu zamiesza ć . Stopie ń mocy ...

Inne modele płyty grzewcze Bosch

Wszystkie płyty grzewcze Bosch