Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa - Bosch MFQ2520B Spotlight - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFQ2520B Spotlight
Ładowanie instrukcji

81

pl

Przepisy

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

2 jajka

2-3 łyżki gorącej wody

100 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

70 g mąki

70 g mąki ziemniaczanej

ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki 

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut 

końcówkami do mieszania na zakresie 

4

, aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

i mieszając dalej przez ½ do 1 minuty 

dodawać łyżkami przesianą mąkę i 

mąkę ziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

2 jajka

125 g cukru

1 szczypta soli

1 torebka cukru waniliowego lub skórka 

otarta z ½ cytryny

125 g masła lub margaryny 

(o  temperaturze pokojowej)

250 g mąki

1 torebka proszku do pieczenia

60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówkami 

do mieszania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła  

(o temperaturze pokojowej)

100-125 g cukru

1 jajko

1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub 

cukru waniliowego

250 g mąki

ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakami 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

2 jajka

125 g cukru

125 g zmielonych orzechów laskowych

50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty 

na pianę na zakresie 

4

.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

, 

dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie 

mieszać składniki przez ½ minuty 

używając końcówek do mieszania.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Chałka drożdżowa

Przepis podstawowy

250 g mąki

1 opakowanie suszonych drożdży

110 ml ciepłego mleka

1 jajko

1 szczypta soli

40 g cukru

30 g roztopionego, schłodzonego masła

skórka otarta z połowy cytryny

■ Podane składniki mieszać hakami 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!

  77 pl   Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wskazówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć niniejszą instrukcję. Niezastosowanie ...

Strona 6 - Niebezpieczeństwo zranienia!; „ Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 80; Spis treści

78  pl Zasady bezpieczeństwa  Nie stosować myjek parowych. Nigdy nie używać urządzenia  mokrymi rękami. Urządzenie musi być zawsze odłączane od sieci po  każdym użyciu, w przypadku braku nadzoru, przed złożeniem,  demontażem lub czyszczeniem oraz w przypadku wystąpienia awarii. W Niebezpieczeństwo...

Strona 7 - Narzędzia; Końcówki do mieszania lub

  79 pl   Opis urządzenia Opis urządzenia X Rysunek   A Korpus urządzenia 1 Przycisk wyrzutowy 2 Przełącznik wł./ wył. (wielostopniowy) a 0   = mikser wyłączony b 1   = najniższa liczba obrotów c 4   = najwyższa liczba obrotów d M = włączanie chwilowe (najwyższa  liczba obrotów) 3 Przewód sieciowy...

Inne modele miksery Bosch

Wszystkie miksery Bosch