Bosch KIV 38V20 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Spis treści:
- Strona 3 – Wskazówki; łą; ść
- Strona 4 – Podczas u; ąć
- Strona 6 – Usuwanie starego
- Strona 7 – Zakres dostawy
- Strona 8 – Temperatura pomieszczenia; Cyrkulacja powietrza
- Strona 9 – Opis urz
- Strona 10 – Pojemno
- Strona 16 – Wyposa
- Strona 18 – Sami usuwamy drobne usterki
- Strona 19 – Zlecenie naprawy oraz pomoc
pl
15
Zamra
ż
anie
ś
wie
ż
ych
produktów
spo
ż
ywczych
Do zamra
ż
ania u
ż
ywa
ć
tylko
ś
wie
ż
ych
produktów dobrej jako
ś
ci.
Warzywa powinny by
ć
blanszowane
przed zamro
ż
eniem, aby zachowa
ł
y
warto
ś
ci od
ż
ywcze, zapach oraz barw
ę
.
Ober
ż
yny, papryka, cukinia oraz szparagi
nie musz
ą
by
ć
blanszowane.
Literatur
ę
na temat zamra
ż
ania oraz
blanszowania mo
ż
na naby
ć
w ksi
ę
garniach.
Wskazówka
Produkty spo
ż
ywcze przeznaczone
do zamro
ż
enia nie powinny styka
ć
si
ę
z ju
ż
zamro
ż
onymi produktami.
■
Do zamra
ż
ania nadaj
ą
si
ę
:
Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi
ę
so, dziczyzna, drób, warzywa,
owoce, zio
ł
a, jajka bez skorupki,
produkty mleczne jak ser, mas
ł
o
i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi
ę
so
i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.
■
Do zamra
ż
ania nie nadaj
ą
si
ę
:
Rodzaje warzyw, które mo
ż
na
spo
ż
ywa
ć
na surowo, jak sa
ł
aty
li
ś
ciaste lub rzodkiewka, jajka
w skorupce, winogrona, ca
ł
e jab
ł
ka,
gruszki oraz brzoskwinie, jajka
na twardo, jogurt, zsiad
ł
e mleko,
kwa
ś
na
ś
mietana, Crème fraîche
(lekko ukwaszona
ś
mietana,
zawieraj
ą
ca oko
ł
o 35% t
ł
uszczu) oraz
majonez.
Wskazówka
Po w
ł
o
ż
eniu
ś
wie
ż
ych produktów
wyd
ł
u
ż
a si
ę
czas pracy spr
ęż
arki.
Na skutek tego mo
ż
e obni
ż
y
ć
si
ę
równie
ż
temperatura w komorze
ch
ł
odzenia. Prosz
ę
nastawi
ć
wy
ż
sz
ą
(cieplejsz
ą
) temperatur
ę
w komorze
ch
ł
odzenia.
Opakowanie mro
ż
onek
Produkty spo
ż
ywcze przeznaczone do
zamro
ż
enia, nale
ż
y szczelnie zapakowa
ć
,
aby nie straci
ł
y smaku i nie wyschn
ęł
y.
1. Produkt przeznaczony do zamro
ż
enia
w
ł
o
ż
y
ć
do odpowiedniego
opakowania.
2. Wycisn
ąć
powietrze.
3. Szczelnie zamkn
ąć
opakowanie.
4. Zapisa
ć
na opakowaniu zawarto
ść
i dat
ę
zamro
ż
enia.
Na opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Folie z tworzywa sztucznego, folie
„w
ęż
owe“ z polietylenu, folie aluminiowe,
pojemniki do zamra
ż
ania.
Produkty te mo
ż
na naby
ć
w sklepach.
Na opakowania nie nadaj
ą
si
ę
:
Papier pakowy, papier pergaminowy,
celofan, worki na
ś
mieci i u
ż
ywane
reklamówki.
Do zamkni
ę
cia opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Okr
ą
g
ł
e gumki, klipsy z tworzywa
sztucznego, nici do wi
ą
zania, ta
ś
my
klej
ą
ce odporne na dzia
ł
anie zimna itp.
Woreczki foliowe i w
ęż
e foliowe
z polietylenu mo
ż
na zaspawa
ć
urz
ą
dzeniem do spawania folii.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
pl 5 plSpis tre ś ci plInstrukcja obs ł ugi Wskazówki bezpiecze ń stwa i wskazówki ostrzegawcze Przed pierwszym w łą czeniem urz ą dzenia Prosz ę przeczyta ć starannie instrukcje u ż ytkowania i monta ż u! Zawieraj ą one wa ż ne informacje na temat ustawienia, u ż ytkowania i konserwacji urz ą dzeni...
pl 6 Naprawy mo ż e przeprowadzi ć tylko i wy łą cznie producent, autoryzowany serwis lub uprawniony do tego fachowiec.Wolno u ż ywa ć tylko cze ś ci oryginalnych urz ą dzenia producenta. Producent gwarantuje, ż e tylko te cze ś ci spe ł niaj ą wymogi bezpiecze ń stwa. Przed ł u ż acz przewodu zasi...
pl 8 Przepisy ogólne Urz ą dzenie przeznaczone jest do ch ł odzenia i zamra ż ania produktów spo ż ywczych. Urz ą dzenie przeznaczone jest do u ż ytku w prywatnym gospodarstwie domowym oraz lokalach mieszkalnych.Urz ą dzenie nie powoduje zak ł óce ń fal radiowych zgodnie z norm ą Unii Europejskiej 2...
Inne modele lodówki Bosch
-
Bosch KAD 63A71
-
Bosch KDN 30V03
-
Bosch KDN 32V03
-
Bosch KDN 32X10
-
Bosch KDN 40V03
-
Bosch KDN 40X63
-
Bosch KGE 39AW30
-
Bosch KGF 39PI22
-
Bosch KGM 39H60
-
Bosch KGN 36A94