PRZYGOTOWANIE DO PRACY - Scarlett SC-HB42M47 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Scarlett SC-HB42M47 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

IM022

www.scarlett.ru

S

С-HB42M47

38

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji

towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,

następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.

PRZYGOTOWANIE DO PRACY

Przed pierwszym użyciem umyj wszystkie zdejmowane części ciepłą wodą z detergentem i
dokładnie osusz. Przetrzyj zewnętrzną obudowę części silnikowej miękką, lekko zwilżoną
szmatką.

Nie wolno zanurzać części silnikowej w żadnych płynach i myć ją wodą.

BLENDER RĘCZNY

Blender idealnie nadaje się do gotowania zup przecieranych, różnych sosów, a także żywności
dla niemowląt, mieszania różnych koktajli.

Włóż końcówkę na część silnikową. W tym celu nawiń łącznik na końcówkę w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a następnie połącz część silnikową i końcówkę z
łącznikiem, nakręcając je na część silnikową w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek
zegara.

Aby uniknąć rozlewania mieszanki, przed włączeniem zanurz blender w mieszanych produktach.

NÓŻ DO ROZDRABNIANIA PRODUKTÓW / MINI ROZDRABNIACZ

Mini rozdrabniacz jest idealny do rozdrabniania ziół i warzyw, sera, większości odmian orzechów,
suszonych owoców. Duże produkty, takie jak mięso, ser, cebula, marchew wstępnie należy
pokroić. Obrać orzechy ze skórki, mięso oddzielić od kości i ścięgien.

Rozdrabniacz nie nadaje się do kruszenia lodu, rozdrabniania bardzo twardych produktów, takich
jak ziarna kawy, gałka muszkatołowa, zbóż.

Uwaga! Ostrze noża do rozdrabniania jest bardzo ostre! Trzymaj tylko za górną plastikową
część!

Załóż nóż do rozdrabniania na środkowy rdzeń misy.

Umieść w misce produkty.

Przykryj misę napędem misy. Do zamocowania napędu trzeba, aby zaczepy na napędzie trafiły
w rowki na misy.

Włóż część silnikową do napędu misy, aż poczuje się kliknięcie.

W toku rozdrabniania jedną ręką trzymaj część silnikową, natomiast drugą – misę końcówki do
rozdrabniania.

Po użyciu w pierwszej kolejności odłącz część silnikową. Naciskając przyciski z dwóch stron
części silnikowej.

Następnie odłącz napęd misy.

Ostrożnie wyjmij nóż do rozdrabniania.

Dopiero wtedy wyjmij rozdrobnione produkty z misy do rozdrobnienia.

KOŃCÓWKA DO UBIJANIA / MIESZANIA PRODUKTÓW PŁYNNYCH

Używaj trzepaczki do ubijania śmietanki, białka, różnych deserów. W żadnym przypadku nie
należy stosować tej końcówki do mieszania sztywnego ciasta.

Włóż końcówkę do ubijania do podstawy, którą następnie nałóż na część silnikową.

W tym celu nawiń łącznik na końcówkę w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a
następnie połącz część silnikową i końcówkę z łącznikiem, nakręcając je na część silnikową w
kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.

Przed rozpoczęciem pracy zanurz trzepaczkę w misie z produktami do ubijania. Zacznij pracę od
niskiej prędkości.

Aby odłączyć blender ręczny, naciśnij jednocześnie przyciski po bokach części silnikowej.

KOŃCÓWKA DO PRZYGOTOWANIA ZIEMNIAKÓW PURÉE

Użyj końcówkę do szybkiego przygotowania puszystego purée ziemniaczanego bez grudek.

Włóż końcówkę na część silnikową. W tym celu nawiń łącznik na końcówkę w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a następnie połącz część silnikową i końcówkę z
łącznikiem, nakręcając je na część silnikową w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek
zegara.

Przed rozpoczęciem pracy zanurz końcówkę w misie z gotowanymi ziemniakami. Zacznij pracę
od niskiej prędkości.

NOTATKA:

Aby purée wyszło pyszne i smaczne, dodaj do niego trochę gorącego mleka i masła.

Po przygotowaniu purée wyjmij i umyj łopatki końcówki. Wytrzyj do sucha i zamocuj z powrotem
na miejsce.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)