Scarlett SC-HB42M33 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM017
www.scarlett.ru
SC-HB42M33
22
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi być
przechowywane w temperaturze
pokojowej nie krócej niż 2 godziny.
Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian w
konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność lub funkcjonalność.
Data produkcji podan
a na wyrobie i/lub na opakowaniu, a także w dołączonej dokumentacji.
PRZYGOTOWANIE DO PRACY
Przed pierwszym użyciem umyj wszystkie zdejmowane części ciepłą wodą z detergentem i dokładnie osusz.
Przetrzyj zewnętrzną obudowę części silnikowej miękką, lekko zwilżoną szmatką.
Nie wolno zanurzać części silnikowej w żadnych płynach i myć ją wodą.
BLENDER RĘCZNY
Blender idealnie nadaje się do gotowania zup przecieranych, różnych sosów, a także żywności dla niemowląt,
mieszania różnych koktajli.
Włóż końcówkę w część silnikową i obracaj, aż poczuje się kliknięcie.
Aby uniknąć rozlewania mieszanki, przed włączeniem zanurz blender w mieszanych produktach.
W celu odłączenia odkręć blender ręczny w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
MINI ROZDRABNIACZ
Mini r
ozdrabniacz jest idealny do rozdrabniania ziół i warzyw, sera, większości odmian orzechów, suszonych
owoców. Duże produkty, takie jak mięso, ser, cebula, marchew wstępnie należy pokroić. Obrać orzechy ze skórki,
mięso oddzielić od kości i ścięgien.
Rozdra
bniacz nie nadaje się do kruszenia lodu, rozdrabniania bardzo twardych produktów, takich jak ziarna kawy,
gałka muszkatołowa, zbóż.
Uwaga! Ostrze noża do rozdrabniania jest bardzo ostre! Trzymaj tylko za górną plastikową część!
Załóż nóż do rozdrabniania na środkowy rdzeń misy.
Umieść w misce produkty.
Przykryj misę napędem misy.
Włóż część silnikową do napędu misy aż do zablokowania.
W toku rozdrabniania jedną ręką trzymaj część silnikową, natomiast drugą – misę.
Po użyciu w pierwszej kolejności odłącz część silnikową.
Następnie zdejmij napęd misy.
Ostrożnie wyjmij nóż do rozdrabniania.
Dopiero wtedy wyjmij rozdrobnione produkty z misy do rozdrobnienia.
KOŃCÓWKA DO UBIJANIA / MIESZANIA PRODUKTÓW PŁYNNYCH
Używaj trzepaczki do ubijania śmietanki, białka, różnych deserów. W żadnym przypadku nie należy stosować tej
końcówki do mieszania sztywnego ciasta.
Połącz trzepaczkę z łącznikiem.
Włóż końcówkę na część silnikową.
Przed rozpoczęciem pracy zanurz trzepaczkę w misie z produktami do ubijania. Zacznij pracę od niskiej prędkości.
KOŃCÓWKA DO PRZYGOTOWANIA ZIEMNIAKÓW PURÉE
Użyj końcówkę do szybkiego przygotowania puszystego purée ziemniaczanego bez grudek.
Włóż końcówkę na część silnikową. W tym celu nawiń łącznik na końcówkę w kierunku przeciwnym do ruchu
wskaz
ówek zegara, a następnie połącz część silnikową i końcówkę z łącznikiem, nakręcając je na część silnikową w
kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
Przed rozpoczęciem pracy zanurz końcówkę w misie z gotowanymi ziemniakami. Zacznij pracę od niskiej prędkości.
NOTATKA:
Aby purée wyszło pyszne i smaczne, dodaj do niego trochę gorącego mleka i masła.
Po przygotowaniu purée wyjmij i umyj łopatki końcówki. Wytrzyj do sucha i zamocuj z powrotem na miejsce.
Aby zdjąć łopatki z końcówki, obróć je w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, aby zamocować na
miejsce z powrotem, obracaj łopatki w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara.
PRACA
Upewnij się, że montaż został wykonany w całości i w należyty sposób.
Podłącz urządzenie do sieci elektrycznej.
Nac
iśnij i przytrzymaj przycisk impulsowy – blender będzie działać tak długo, jak długo wciśnięty jest ten przycisk.
– "I" (niska prędkość) – do produktów płynnych.
– "II" (wysoka prędkość) – do wspólnego przetwarzania ciekłych i stałych produktów.
Obrabiany produkt
Maksymalna
masa/objętość
Maksymalny czas ciągłej
obróbki (s)
Migdały
100 g
15
Jajka gotowane
200 g
10
Bułka tarta
20 g
15
Czosnek
150 g
Krótkie naciśnięcia
Szynka
200 g
15
Lody
200 g
20
Lekkie ciasto
0,4 l
15
Cebula
200 g
Krótkie naciśnięcia
Pietruszka
30 g
10
Pieprz
0,2 l
30
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)