Scarlett SC-HB42F80 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Scarlett SC-HB42F80 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

IM020

www.scarlett.ru

SC-HB42F80

23

Nie należy samodzielnie naprawiać ani wymieniać żadnej części urządzenia. W przypadku wykrycia usterek
należy skontaktować się z najbliższym Punktem Serwisowym.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi być
prze

chowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.

Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian w
konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność lub funkcjonalność.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji towyrzyszącej, w
formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry „XXXX” to rok
produkcji.

PRZYGOTOWANIE DO PRACY

Przed pi

erwszym użyciem umyj wszystkie zdejmowane części ciepłą wodą z detergentem i dokładnie osusz.

Przetrzyj zewnętrzną obudowę części silnikowej miękką, lekko zwilżoną szmatką.

Nie wolno zanurzać części silnikowej w żadnych płynach i myć ją wodą.

BLENDER RĘCZNY

Blender idealnie nadaje się do gotowania zup przecieranych, różnych sosów, a także żywności dla niemowląt,
mieszania różnych koktajli.

Włóż końcówkę w część silnikową i obracaj, aż poczuje się kliknięcie.

Aby uniknąć rozlewania mieszanki, przed włączeniem zanurz blender w mieszanych produktach.

W celu odłączenia odkręć blender ręczny w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.

MINI ROZDRABNIACZ

Mini rozdrabniacz jest idealny do rozdrabniania ziół i warzyw, sera, większości odmian orzechów, suszonych
owoców. Duże produkty, takie jak mięso, ser, cebula, marchew wstępnie należy pokroić. Obrać orzechy ze
skórki, mięso oddzielić od kości i ścięgien.

Rozdrabniacz nie nadaje się do kruszenia lodu, rozdrabniania bardzo twardych produktów, takich jak ziarna
kawy, gałka muszkatołowa, zbóż.

Uwaga! Ostrze noża do rozdrabniania jest bardzo ostre! Trzymaj tylko za górną plastikową część!

Załóż nóż do rozdrabniania na środkowy rdzeń misy.

Umieść w misce produkty.

Przykryj misę napędem misy.

Włóż część silnikową do napędu misy aż do zablokowania.

W toku rozdrabniania jedną ręką trzymaj część silnikową, natomiast drugą – misę.

Po użyciu w pierwszej kolejności odłącz część silnikową.

Następnie zdejmij napęd misy.

Ostrożnie wyjmij nóż do rozdrabniania.

Dopiero wtedy wyjmij rozdrobnione produkty z misy do rozdrobnienia.

KOŃCÓWKA DO UBIJANIA / MIESZANIA PRODUKTÓW PŁYNNYCH

Używaj trzepaczki do ubijania śmietanki, białka, różnych deserów. W żadnym przypadku nie należy stosować
tej końcówki do mieszania sztywnego ciasta.

Po

łącz trzepaczkę z łącznikiem.

Włóż końcówkę na część silnikową.

Przed rozpoczęciem pracy zanurz trzepaczkę w misie z produktami do ubijania. Zacznij pracę od niskiej
prędkości.

PRACA

Upewnij się, że montaż został wykonany w całości i w należyty sposób.

Pod

łącz urządzenie do sieci elektrycznej.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk impulsowy – blender będzie działać tak długo, jak długo wciśnięty jest ten
przycisk.

"I" (niska prędkość) – do produktów płynnych.

"II" (wysoka prędkość) – do wspólnego przetwarzania ciekłych i stałych produktów.

Obrabiany produkt

Maksymalna

masa/objętość

Maksymalny czas ciągłej

obróbki (s)

Migdały

100 g

15

Jajka gotowane

200 g

10

Bułka tarta

20 g

15

Czosnek

150 g

Krótkie naciśnięcia

Szynka

200 g

15

Lody

200 g

20

Lekkie ciasto

0,4 l

15

Cebula

200 g

Krótkie naciśnięcia

Pietruszka

30 g

10

Pieprz

0,2 l

30

Cebula szalotka

200 g

Krótkie naciśnięcia

Przyprawy

0,2 l

30

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)