Scarlett SC-HB42F56 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Scarlett SC-HB42F56 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

IM020

www.scarlett.ru

SC-HB42F56

24

UWAGA: Zabronione jest przepełnianie urządzenia, jak również używanie go bez produktów. Nie należy
przekraczać dopuszczalnego czasu nieprzerwanej pracy.

Nie należy umieszczać w misie gorących składników (> 70˚C).

Nie należy samodzielnie naprawiać ani wymieniać żadnej części urządzenia. W przypadku wykrycia
usterek należy skontaktować się z najbliższym Punktem Serwisowym.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0˚C, przed włączeniem musi być
przechowywane w t

emperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.

Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian
w k

onstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność lub

funkcjonalność.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a t

akże w dokumentacji towyrzyszącej,

w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwi

e liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry „XXXX”

to rok produkcji.

PRZYGOTOWANIE DO PRACY

Przed pierwszym użyciem umyj wszystkie zdejmowane części ciepłą wodą z detergentem i dokładnie
osusz. Przetrzyj zewnętrzną obudowę części silnikowej miękką, lekko zwilżoną szmatką.

Nie wolno zanurzać części silnikowej w żadnych płynach i myć ją wodą.

BLENDER RĘCZNY

Blender idealnie nadaje się do gotowania zup przecieranych, różnych sosów, a także żywności dla
niemowląt, mieszania różnych koktajli.

Włóż końcówkę w część silnikową i obracaj, aż poczuje się kliknięcie.

Aby uniknąć rozlewania mieszanki, przed włączeniem zanurz blender w mieszanych produktach.

W celu odłączenia odkręcić blender.

NÓŻ DO ROZDRABNIANIA PRODUKTÓW / MINI ROZDRABNIACZ

Mini rozdrabniacz jest idealny do r

ozdrabniania ziół i warzyw, sera, większości odmian orzechów,

suszonych owoców. Duże produkty, takie jak mięso, ser, cebula, marchew wstępnie należy pokroić.
Obrać orzechy ze skórki, mięso oddzielić od kości i ścięgien.

Rozdrabniacz nie nadaje się do kruszenia lodu, rozdrabniania bardzo twardych produktów, takich jak
ziarna kawy, gałka muszkatołowa, zbóż.

Uwaga! Ostrze noża do rozdrabniania jest bardzo ostre! Trzymaj tylko za górną plastikową część!

Załóż nóż do rozdrabniania na środkowy rdzeń misy.

Umieść w misce produkty.

Przykryj misę napędem misy.

Włóż część silnikową do napędu misy aż do zablokowania.

W toku rozdrabniania jed

ną ręką trzymaj część silnikową, natomiast drugą – misę.

Po użyciu w pierwszej kolejności odłącz część silnikową.

Następnie zdejmij napęd misy.

Ostrożnie wyjmij nóż do rozdrabniania.

Dopiero wtedy wyjmij rozdrobnione produkty z misy do rozdrobnienia.

KOŃCÓWKA DO UBIJANIA / MIESZANIA PRODUKTÓW PŁYNNYCH

Używaj trzepaczki do ubijania śmietanki, białka, różnych deserów. W żadnym przypadku nie należy
stosować tej końcówki do mieszania sztywnego ciasta.

Włóż końcówkę do ubijania do podstawy, którą następnie nałóż na część silnikową.

Przed rozpoczęciem pracy zanurz trzepaczkę w misie z produktami do ubijania. Zacznij pracę od niskiej
prędkości.

PRACA

Upewnij się, że montaż został wykonany w całości i w należyty sposób.

Podłącz urządzenie do sieci elektrycznej.

Za

pomocą pokrętła ustaw żądaną prędkość.

Blender posiada tryb

«Turbo». Naciśnij i przytrzymaj przycisk «Turbo», aby w sposób maksymalny

zwiększyć moc. Aby powrócić do normalnego trybu zwolnij go.

TRYB IMPULSOWY

Naciśnij i przytrzymaj przycisk impulsowy – blender będzie działać tak długo, jak długo wciśnięty jest ten
przycisk.

Obrabiany

produkt

Maksymalna/objęto

ść

Maksymalny czas ciągłej

obróbki (s)

Migdały

100 g

15

Jajka gotowane

200 g

10

Bułka tarta

20 g

15

Czosnek

150 g

Krótkie naciśnięcia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)