Russell Hobbs 22240-56 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
46
•
Mniejsza ilość, rzadsze składniki, więcej płynów niż składników stałych, sugerują krótszy czas i
większe prędkości.
ROZDRABNIACZ
•
Ogólnie, rozdrabniacz może wykonywać wszystkie funkcje zwyczajnego blendera, szybciej i z
łatwiejszym zmywaniem - w kielichu można zrobi majonez, koktajle mleczne, napoje owocowe.
Składniki można mieszać, ucierać na masę i puree w misce albo garnku, w którym będą gotowane.
•
Obojętnie, jaki pojemnik będzie użyty, musi zostać ustawiony na stabilnej, płaskiej powierzchni i
dodatkowo przytrzymany ręką, żeby nie przesuwał się na powierzchni roboczej.
•
Nie zanurzaj rozdrabniacza głębiej jak do połączenia z uchwytem.
•
Przy używaniu w gorącym płynie, nie dopuszczać do działania pod kątem w stosunku do powierzchni
- płyn może wytrysnąć poza miskę/garnek/pojemnik.
•
Nie włączać, zanim ostrze nie znajdzie się w pojemniku z żywnością.
•
Wyłączyć przed wyjęciem ostrza z pojemnika z żywnością.
KONSERWACJA I OBSŁUGA
1.
Wyłączyć urządzenie i wyciągnąć przewód z gniazdka sieciowego.
2.
Bardzo uważać na ostrza, nie dotykać ich ręką, użyć nylonowej szczoteczki do zmywania.
3.
Powierzchnię uchwytu wytrzeć miękką wilgotną ściereczką.
4.
Ostrze rozdrabniacza wymyć gorącą wodą z detergentem do naczyń przy pomocy szczoteczki
nylonowej.
5.
Żadna część urządzenia nie może być myta w zmywarce do naczyń.
W
OCHRONA ŚRODOWISKA
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w urządzeniu
niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla środowiska. Nie wyrzucaj
wraz z odpadami komunalnymi.
PRZEPISY KULINARNE
h
= garść
T
= łyżka stołowa (15ml)
g
= gramy
b
= pęczek
t
= łyżeczka (5 ml)
m
= mililitry
c
= ząbek(ki)
ZUPA ZIEMNIACZANA Z POREM
150
g
pory
150
g
ziemniaki
2 kostki rosołowe
800
m
woda
sól i pieprz
Miksuj pory i ziemniaki przez 2 sekundy. Przełóż do dużej patelni. Dodaj wodę i kostki rosołowe.
Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień. Przykryj patelnię. Gotuj na wolnym ogniu przez
20 minut. Zdejmij z ognia. Studź przez 30 minut. Miksuj aż do gładkości. Doprowadź do temperatury
podawania (nie pozwól, aby się zagotowało). Dopraw do smaku. Podawać z pieczywem.
Zupa Vichyssoise - dodać trochę szczypiorku do porów i ziemniaków, wyłożyć na patelnię kawałek masła
przed ogrzaniem, schłodzić zupę, nie podgrzewać, wbić 150 ml śmietany przed podaniem na zimno.
PIKANTNA ZUPA Z DYNI
900
g
dynia
2
T
olej roślinny
2 pory 2
c
czosnek
900
m
wywar z kurczaka i warzyw
1
t
zmielony imbir
2
T
śmietanka/crème fraiche
1
t
zmielona kolendra
1
b
liście kolendry
sól i pieprz
Obrać, usunąć nasiona i pokroić dynię w kawałki. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj por, czosnek i przyprawy.
Mieszaj przez 3 minuty. Dodaj kostkę rosołową i dynię. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz
ogień. Przykryj patelnię. Gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut. Zdejmij z ognia. Wymieszaj z kolendrą
i śmietaną. Studź przez 30 minut. Miksuj aż do gładkości. Doprowadź do temperatury podawania (nie
pozwól, aby się zagotowało). Dopraw do smaku. Podawać z pieczywem.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)