OCHRONA ŚRODOWISKA; PRZEPISY KULINARNE - Russell Hobbs 22240-56 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Russell Hobbs 22240-56 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

46

Mniejsza ilość, rzadsze składniki, więcej płynów niż składników stałych, sugerują krótszy czas i

większe prędkości.

ROZDRABNIACZ

Ogólnie, rozdrabniacz może wykonywać wszystkie funkcje zwyczajnego blendera, szybciej i z

łatwiejszym zmywaniem - w kielichu można zrobi majonez, koktajle mleczne, napoje owocowe.

Składniki można mieszać, ucierać na masę i puree w misce albo garnku, w którym będą gotowane.

Obojętnie, jaki pojemnik będzie użyty, musi zostać ustawiony na stabilnej, płaskiej powierzchni i

dodatkowo przytrzymany ręką, żeby nie przesuwał się na powierzchni roboczej.

Nie zanurzaj rozdrabniacza głębiej jak do połączenia z uchwytem.

Przy używaniu w gorącym płynie, nie dopuszczać do działania pod kątem w stosunku do powierzchni

- płyn może wytrysnąć poza miskę/garnek/pojemnik.

Nie włączać, zanim ostrze nie znajdzie się w pojemniku z żywnością.

Wyłączyć przed wyjęciem ostrza z pojemnika z żywnością.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Wyłączyć urządzenie i wyciągnąć przewód z gniazdka sieciowego.

2.

Bardzo uważać na ostrza, nie dotykać ich ręką, użyć nylonowej szczoteczki do zmywania.

3.

Powierzchnię uchwytu wytrzeć miękką wilgotną ściereczką.

4.

Ostrze rozdrabniacza wymyć gorącą wodą z detergentem do naczyń przy pomocy szczoteczki

nylonowej.

5.

Żadna część urządzenia nie może być myta w zmywarce do naczyń.

W

OCHRONA ŚRODOWISKA

Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w urządzeniu

niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla środowiska. Nie wyrzucaj

wraz z odpadami komunalnymi.

PRZEPISY KULINARNE

h

= garść

T

= łyżka stołowa (15ml)

g

= gramy

b

= pęczek

t

= łyżeczka (5 ml)

m

= mililitry

c

= ząbek(ki)

ZUPA ZIEMNIACZANA Z POREM

150

g

pory

150

g

ziemniaki

2 kostki rosołowe

800

m

woda

sól i pieprz

Miksuj pory i ziemniaki przez 2 sekundy. Przełóż do dużej patelni. Dodaj wodę i kostki rosołowe.

Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień. Przykryj patelnię. Gotuj na wolnym ogniu przez

20 minut. Zdejmij z ognia. Studź przez 30 minut. Miksuj aż do gładkości. Doprowadź do temperatury

podawania (nie pozwól, aby się zagotowało). Dopraw do smaku. Podawać z pieczywem.

Zupa Vichyssoise - dodać trochę szczypiorku do porów i ziemniaków, wyłożyć na patelnię kawałek masła

przed ogrzaniem, schłodzić zupę, nie podgrzewać, wbić 150 ml śmietany przed podaniem na zimno.

PIKANTNA ZUPA Z DYNI

900

g

dynia

2

T

olej roślinny

2 pory 2

c

czosnek

900

m

wywar z kurczaka i warzyw

1

t

zmielony imbir

2

T

śmietanka/crème fraiche

1

t

zmielona kolendra

1

b

liście kolendry

sól i pieprz

Obrać, usunąć nasiona i pokroić dynię w kawałki. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj por, czosnek i przyprawy.

Mieszaj przez 3 minuty. Dodaj kostkę rosołową i dynię. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz

ogień. Przykryj patelnię. Gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut. Zdejmij z ognia. Wymieszaj z kolendrą

i śmietaną. Studź przez 30 minut. Miksuj aż do gładkości. Doprowadź do temperatury podawania (nie

pozwól, aby się zagotowało). Dopraw do smaku. Podawać z pieczywem.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)