Philips HR1721 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Philips HR1721 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

Mikser

Nie wolno wypełniać dzbanka blendera składnikami o temperaturze wyższej niż 80

c

C.

Aby zapobiec rozlewaniu się płynów, nie wlewaj do dzbanka blendera więcej niż 1,25 litra,
szczególnie wtedy, gdy chcesz użyć wyżej prędkości. Nie wlewaj do dzbana blendera więcej
niż 1 litr płynów, szczególnie wtedy, gdy są one gorące lub gdy mogą wytworzyć dużo piany.

Przed nałożeniem dzbanka blendera nie zapominaj nigdy o założeniu na jednostkę tnącą
pierścienia uszczelniającego, w przeciwnym wypadku dzban będzie przeciekał.

Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdzaj, czy pokrywa założona została w sposób
prawidłowy i czy poprawnie została wsunięta miarka.

Młynek

Nie włączaj młynka na dłużej niż 30 sekund. Pozwól, aby młynek schłodził się przez co
najmniej 1 minutę przed kolejnym cyklem pracy.

Przed nałożeniem dzbanka młynka nie zapominaj nigdy o założeniu na jednostkę tnącą
pierścienia uszczelniającego, w przeciwnym wypadku dzban będzie nieszczelny.

Nigdy nie używaj młynka do mielenia bardzo twardych składników, takich jak: gałka
muszkatołowa, cukier w kostkach, czy też kostki lodu.

Ząbki czosnku, anyż lub anyżek miel zawsze razem z innymi dodatkami. Jeśli są one mielone
oddzielnie, rozdrobnione części tych substancji mogą przywrzeć do plastykowych ścianek
urządzenia.

Kubek młynka może odbarwić się, jeśli młynek użyty zostanie do rozdrobnienia substancji
takich jak: ząbki czosnku, anyż lub anyżek.

Młynek nie jest odpowiedni do mielenia surowego mięsa. Zamiast niego można użyć w tym
celu blendera.

Nie używaj młynka do przetwarzania mieszanin płynnych, takich jak sok owocowy.

Filtr

Nie wolno odfiltrowywać składników o temperaturze wyższej niż 80

c

C.

Nigdy nie przeciążaj filtra. Nie wkładaj za jednym razem do filtra więcej niż 50 g suszonych
nasion soi.

Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdzaj, czy pokrywa założona została w sposób
prawidłowy i czy poprawnie została wsunięta miarka.

Przed wrzuceniem składników do filtra duże kawałki owoców należy pociąć na mniejsze.

Przed włożeniem do filtra suchych składników, takich jak nasiona soi, namocz je.

Przed pierwszym użyciem

Przed pierwszym użyciem urządzenia dokładnie umyj wszystkie jego części, które będą miały kontakt
z żywnością (patrz: "Czyszczenie").

Użycie urządzenia

Miarka

(G)

Do zmierzenia ilości składników lub do przygotowania majonezu możesz użyć załączonej miarki.

B

Aby przygotować majonez: Aby uzyskać właściwą konsystencję, olej należy wlewać bardzo powoli.
Podczas przygotowywania majonezu uruchom blender przy małej prędkości.

P O L S K I

1 2

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)