Philips HR1652 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR1652 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

ilości i czasy przygotowania dla średniego rozdrabniacza (tylko model Hr1652)

Składniki

Ilość (siekanie)

Czas

Szybkość

Cebula i jaja

200 g

5 x 1 s

1-5

Mięso

200 g

10 s

Turbo

Zioła

30 g

10 x 1 s

10–15

Orzechy i migdały

200 g

30 s

Turbo

Suchy chleb

80 g

30 s

Turbo

Ser parmezan

200 g

20 s

Turbo

Twarda czekolada

100 g

20 s

Turbo

3

Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 5).

4

Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 6).

5

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

6

Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.

Uwaga: Jeśli składniki przywierają do ścianki pojemnika, odłącz urządzenie i zbierz pozostałości za

pomocą łopatki lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).

trzepaczka (tylko model Hr1651)

Trzepaczka służy do ubijania śmietany, białek jaj oraz przygotowywania deserów itp.

Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia

odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.

1

Przymocuj trzepaczkę do elementu łączącego (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 7).

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (ubijanie)

Składniki

Ilość (ubijanie)

Czas

Śmietana

250 ml

70–90 s

Piana z białek

4 jaja

120 s

Wskazówka: W przypadku niewielkiej ilości składników można lekko przechylić dzbanek, aby

przyspieszyć ubijanie (rys. 8).
Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać śmietanę, użyj dzbanka, aby uniknąć rozchlapania składników.
Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać białka jajek, użyj dużej miski.
Wskazówka: Aby zapobiec rozchlapaniu składników, rozpocznij pracę na niskim ustawieniu, a następnie

kontynuuj na wyższym ustawieniu przez ok. 1 minutę.
Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.

PoLski

72

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)