odłączanie tłuczka do ziemniaków; Wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.; niewielki rozdrabniacz; Ostrza są bardzo ostre. - Philips HR1618 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Philips HR1618 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

odłączanie tłuczka do ziemniaków

1

Wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.

2

Równocześnie naciśnij oba przyciski zwalniające, aby odłączyć tłuczek do ziemniaków od

części silnikowej (rys. 10).

3

Odłącz łopatkę od końcówki tłuczka do ziemniaków, obracając ją w prawo. (rys. 11)

4

Obróć końcówkę tłuczka do ziemniaków w prawo (1) i wyjmij ją z elementu łączącego

(2). (rys. 12)

Uwaga: Zawsze wyczyść tłuczek do ziemniaków natychmiast po użyciu (patrz rozdział „Czyszczenie” i

tabela dotycząca mycia i czyszczenia urządzenia).

niewielki rozdrabniacz

Rozdrabniacz służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane

jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp.

Zachowaj szczególną ostrożność podczas dotykania części tnącej rozdrabniacza, zwłaszcza w

trakcie wyjmowania jej z pojemnika rozdrabniacza, opróżniania pojemnika oraz czyszczenia.

Ostrza są bardzo ostre.

Uwaga: Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na kawałki o wielkości ok. 2 cm.

1

Włóż część tnącą do pojemnika rozdrabniacza (rys. 13).

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania w przypadku niewielkiego rozdrabniacza

Składniki

Ilość (siekanie)

Czas

Szybkość

Cebula i jaja

100 g

5 x 1 s

1–5

Mięso

120 g (maks.)

5 s

Turbo

Zioła

20 g

5 x 1 s

10–16

Orzechy i migdały

100 g

20 s

Turbo

Ser parmezan

50–100 g (maks.)

15 s

Turbo

Czosnek

50 g

5 x 1 s

10–16

3

Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 14).

4

Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 15).

5

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

6

Naciśnij wyłącznik lub przycisk turbo, aby włączyć urządzenie.

- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa

szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

- Regulator szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 16 (duża szybkość).

- W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy dostosować szybkości za pomocą regulatora.

Uwaga: Jeśli składniki przywierają do ścianki pojemnika, odłącz urządzenie i zbierz pozostałości za

pomocą łopatki lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).

PoLski

82

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)