Przygotowywanie potraw dla niemowląt; cZYSZcZENIE DZBANKA BLENDERU - Oursson BL0643T/RD - Instrukcja obsługi - Strona 4

Oursson BL0643T/RD Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 6
Ładowanie instrukcji

42

43

cZYSZcZENIE I KONSERWAcJA

Rys. D

• Pokrywkę, dzbanek, kubek-miarkę, młynek i ostrza

można myć w zmywarce.

• Wytrzyj korpus wilgotną ściereczką. Nie wolno

zanurzać go w wodzie ze względu na niebezpie

-

czeństwo porażenia prądem elektrycznym.

• Dokładnie osusz wszystkie części.

cERTYFIKAcJA WYROBU

Informacje na temat certyfikacji tego wyrobu podano pod adresem

http://www.oursson.com

, a ich kopię można

uzyskać od sprzedawcy.

Ostrza są bardzo ostre, należy zachować

ostrożność.

Obsługa

Uwaga

Przecier na gorąco z goto

-

wanych warzyw

300 g

MAX (5 –7)

30 sek. Zalecane dla dzieci od 18 miesięcy, przed

podaniem, przetrzyj przez sitko

Przecier z gotowanego

mięsa, ryb, drobiu.

300 g

MAX (5 –7)

60 sek. Odnosi się do gorących produktów

Przygotowywanie potraw

dla niemowląt z suchych

mieszanek dla niemowląt.

100-200 ml

MIN (1–3)/

MED(3–5)/

MAX (5 –7)

30 sek.

Odnosi się do przeciętnych porcji, w zależ

-

ności od wieku dziecka. Można przygoto

-

wać nie więcej niż 1500 ml mleka. Postępuj

zgodnie z instrukcjami na opakowaniu

suchej mieszanki dla dzieci.

Wyrabiania ciasta na

naleśniki, omlety, itp

1250

ml

MED (3–5) 30 - 45

sek.

Nadaje się do każdego ciasta płynnego

Przygotowanie sosów

i sosów sałatkowych

z dodatkiem świeżych

ziół i czosnku

1500

ml

MAX (5 –7) 30-45

sek.

Zaleca się, aby przecisnąć czosnek przez wyci

-

skacz, zioła należy pociąć na kawałki.

Przygotowanie

przekąsek, takich jak

pasztety, pasty, pian-

ki, kawioru z warzyw

i grzybów, past do

smarowania itp

750 ml

MIN (1–3)/

MED(3–5)/

MAX(5 –7)

90-120

sek.

Pokrój gęste składniki na kawałki (gotowane mięso,

smażona wątróbka, itp ).

Przygotowanie

mielonego mięsa/ryb/

drobiu

750 ml

MIN (1–3)/

MED(3–5)/

MAX(5 –7)

90-120

sek.

Zaleca się, aby do mielonego mięsa dodać trochę

więcej płynu (woda, mleko, śmietana), w porów

-

naniu do tradycyjnego przygotowania mielonego

mięsa. Idealne do gotowania pierogów, placków z

wątróbki.

Przygotowanie musu

i sorbetu z owoców/

jagód

750 g

MIN (1–3)/

MED(3–5)/

MAX(5 –7)

60 sek. Mrożone owoce i jagody powinny trochę odtajać,

tak aby można je było pokroić nożem.

Kruszenie lodu

10 –15

kostek

15 sek. Aby włączyć urządzenie, ponownie naciśnij przycisk

.

Przygotowanie

majonezu

750 ml

MAX (5 –7)/

MED(3–5)

90 –120

sek.

Zaleca się, aby w miejsce kubka-miarki włożyć

kubek z tworzywa sztucznego z małym otworem na

spodzie, aby olej ciekł się do miski blendera cienkim

strumieniem i lepiej mieszał się z mieszaniną z jaj.

Przygotowanie kre

-

mów i deserów

750 ml

MIN (1–3)/

MED(3–5)/

MAX(5 –7)

60 sek.

Użyj schłodzonej śmietany o wysokiej zawartości

tłuszczu, zmiękczonego masła, budyniu o tempera

-

turze pokojowej, przepuść twaróg przez sito.

Mielenie czosnku

(cebuli)

100 –

200 g

20 sek. Użyj trybu impulsowego, naciśnij i przytrzymaj

przez 2 sek.(10 –15 razy)

Mielenie orzechów

25 –75

g

30 sek.

Orzechy trzeba wyłuskać ze skorupek i trwałych

przegród. Do mielenia nadają się: migdały, orzeszki

ziemne, orzechy laskowe, orzechy nerkowca,

nasiona sezamu, pulpa kokosowa, orzeszki piniowe

i orzechy włoskie. Kubka młynka nie należy napeł

-

niać składnikami powyżej znaku MAX. Naciśnij i

przytrzymaj przycisk

.

Mielenie fasolek,

ziaren i zbóż

25 –75

g

30 sek.

Oczyścić wsad z zanieczyszczeń, aby uniknąć

uszkodzenia ostrzy blendera. Do mielenia nadają

się: fasola, gryka, kukurydza, owies, jęczmień,

płatki pszenne, itp Po zmieleniu mąkę należy

przesiać przez drobne sito. Mąka ze nasion zbóż i

traw używana jest do wypieku chleba , naleśników i

pieczywa cukierniczego o obniżonej kaloryczności.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk

.

Przygotowanie kawy

mielonej

25–50

g

30 sek.

Kubka młynka nie należy napełniać ziarnami kawy

powyżej znaku MAX. Naciśnij i przytrzymaj przycisk

.

Mielenie przypraw

5–25

g

30 sek.

Goździki, anyż gwiaździsty, nasiona anyżu, itp. na

-

leży mielić razem z innymi składnikami, aby uniknąć

pęknięć elementów plastikowych siekacza. Naciśnij

i przytrzymaj przycisk

.

Przygotowanie tarte

-

go sera

25–75

g

10 sek.

Zaleca się, aby sery twarde (np. parmezan) przed

rozdrobnieniem ochłodzić w lodówce. Naciśnij i

przytrzymaj przycisk

.

Przygotowanie cukru

pudru

25–75

g

30 sek. Zaleca się, aby cukier puder przesiać przez gęste

sito. Naciśnij i przytrzymaj przycisk

.

Przygotowanie bułki

tartej i kruszonych

herbatników

20 – 40

g

10 sek.

Użyj trybu impulsowego, naciśnij i przytrzymaj

przez 2 s (10 –15 razy). Aby uzyskać drobniejsze

okruchu, zwiększ obroty do maksymalnych i miel

okruchy przez 10 sekund.

Przygotowywanie potraw dla niemowląt

Obsługa

Maksymalna

objętość lub

masa składni

-

ków

Obroty

czas

Uwaga

Wlej gorącą wodę do

dzbanka, dodaj detergent.

750 ml

1

1 minuta

Po umyciu, całkowicie rozbierz urządzenia,

opłucz i wysusz dzbanek. Nie należy używać

ostrych środków czyszczących. Po ugotowaniu

owsianki dokładnie opłucz ostrza i oczyść otwór

w konsoli.

cZYSZcZENIE DZBANKA BLENDERU

Dane techniczne

Model

BL0642G

BL0643T

Pobór mocy, W

max 600

Pojemność dzbanka blenderu, ml

2000

Robocza pojemność dzbanka blenderu, ml

1500

Materiał dzbanka

Szklany

Tritan

Napięcie znamionowe

~220–240 V; 50 Hz

Klasa ochrony

II

Wymagana temperatura magazynowania i transportu*

od -25°C do +35°C

Wymagana temperatura pracy

od +5°C do +35°C

Wymagana wilgotność

15-75% bez kondensacji

Wymiary (Wys.×Szer.×Dł.), mm

218×198×412

Waga, kg

4,24

3,55

*Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze poniżej - 25°C.

Naprawy wykonywać mogą tylko wykwalifikowani specjaliści z punktów serwisowych OURSSON AG.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)