Przewodnik po zastosowaniach malaksera; UWAGA; dzbanku; Wykrywanie i usuwanie usterek - Gorenje B800RL - Instrukcja obsługi - Strona 11

Gorenje B800RL Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

51

Przewodnik po zastosowaniach malaksera

Zadanie

Rodzaj żywności

Zalecane

ustawienie

Zalecana procedura

Spienianie

mleczni shake,

smoothie

2, 3

Użyć schłodzonego mleka. Spieniać do momentu uzyskania żądanej

gęstości bądź tekstury.

Mielenie

orzeszki,

czekolada,

czosnek lub zioła

działanie

krótkotrwałe

(pulse)

Mielić należy pół filiżanki składników na raz, aby cząsteczki były

jednakowej wielkości.

Ucieranie

masło lub cukier

2, 3

Ucierać należy masło z cukrem do momentu, aż połączą się w gładką

masę. Zaleca się, aby w połowie ucierania zatrzymać malakser i

zeskrobać krem ze ścianek dzbanka. Nie należy zbyt długo ucierać.

Rozdrabnianie

bułka tarta,

drobienie

ciasteczek

2, 3

Połamać na kawałki i rozdrobnić, dopóki nie powstanie bułka tarta.

Kruszenie lodu

lód

1, 2, 3, działanie

krótkotrwałe

Dodać należy 1/4 filiżanki wody. Do kruszenia lodu należy stosować

którekolwiek z ustawień lub 3 do 4 razy pod rząd przycisnąć przycisk

działania krótkotrwałego (pulse).

Emulgacja

sosy sałatkowe

1, 2

Miksować należy do momentu uzyskania jednolitej masy. Podczas

miksowania można przez otwór na dodawanie składników dolewać

olej.

Cukier puder

cukier kryształ

2, 3

Mielić należy przez około 20 sekund, chcąc uzyskać grubo zmielony

cukier puder, a kolejne 10 sekund, chcąc uzyskać drobno zmielony

cukier puder.

Wyrabianie

płynna masa

1, 2

Składniki należy mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.

Nie należy zbyt długo wyrabiać.

Przecieranie

zupy, warzywa,

owoce

2, 3

Przecierać należy do momentu uzyskania gładkiej masy.

UWAGA

! Czas rozdrabniania lub miksowania może się zmieniać w zależności od ilości składników w

dzbanku

malaksera; podane czasy przygotowywania są przykładowe.

Wykrywanie i usuwanie usterek

1.

Jeśli w czasie korzystania z urządzenia dojdzie do
wystąpienia nieprawidłowości takich jak hałas,
swąd, dym czy podwyższona temperatura,
odłączyć zasilanie i zaprzestać korzystania z
urządzenia.

2.

W razie awarii urządzenia proszę sprawdzić, czy
zostało odpowiednio podłączone zasilanie, czy
wyłącznik został ustawiony w pozycji ON oraz czy
odpowiednio założone zostały poszczególne
podzespoły.

3.

Jeśli pomimo opisanych powyżej kontroli
urządzenie nadal nie działa prawidłowo, proszę
zasięgnąć porady odpowiedniego punktu
serwisowego.


















instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)