UWAGA: odczekaj co najmniej 3 minuty - Braun MQ5235 WH - Instrukcja obsługi - Strona 11

Braun MQ5235 WH Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

wyłącznie końcówki do siekania (12) ze

specjalnym ostrzem «bc» (12c).
Szczegółowe instrukcje przyrządzania

zawiera sekcja C.

«hc» Przykładowy przepis: Suszone śliwki z

miodem (jako nadzienie do naleśników lub

pasta)

50 g suszonych śliwek
75 g kremowego miodu
10 ml wody (z aromatem waniliowym)

z

Włóż suszone śliwki i kremowy miód do

misy do siekania «hc».

z

Przechowywać przez 24 godz. w lodów-

ce, w temperaturze 3 °C.

z

Dodać 70 ml wody (z aromatem wanilio-

wym).

z

Siekaj przez następne 1,5 sekundy przy

maksymalnej prędkości.

Osprzęt do robota kuchenne-

go

Osprzęt do robota kuchennego (13) może

służyć do:

z

siekania, miksowania i mieszania luźnego

ciasta;

z

wyrabiania ciasta (maksymalnie z 250 g

mąki);

z

krojenie w plasterki i szatkowanie.

Siekanie (D)

Ostrze (13h) przeznaczone jest do siekania

mięsa, twardego sera, cebuli, przypraw,

czosnku, warzyw, chleba, krakersów i

orzechów.
Nie używaj końcówki robota do siekania

bardzo twardych produktów takich jak

niełuskane orzechy, kostki lodu, ziarna

kawy, ziarna zbóż lub twardych przypraw

np. gałka muszkatołowa. Obróbka takich

produktów może doprowadzić do uszko-

dzenia ostrzy.
Przy użyciu ostrza (13h) można także mie-

szać luźne ciasto np. ciasto naleśnikowe

lub ciasto na babkę, z maksymalną ilością

mąki wynoszącą 250 g.

Aby uzyskać najlepszy efekt miksowania

urządzenie należy ustawić na najwyższe

obroty.
Szczegółowe instrukcje przyrządzania

zawiera sekcja A.

Końcówka do przecierania

(B)

Końcówka do przecierania może służyć do

przecierania gotowanych warzyw i owo-

ców takich jak ziemniaki, bataty, pomidory,

śliwki i jabłka.
Szczegółowe instrukcje przyrządzania

zawiera sekcja B.

Końcówka do siekania (C)

Końcówki do siekania (10/11/12) prze-

znaczone są w szczególności do siekania

mięsa, twardego sera, cebuli, przypraw,

czosnku, warzyw, chleba, krakersów i

orzechów.
Podczas używania końcówki «hc» nie prze-

kraczać linii maksymalnej ilości składników.

Maksymalny czas pracy końcówki do sieka-

nia «hc»: 1 minuta dla dużej ilości mokrych

składników, 30 sekund dla wysuszonych i

twardych składników.

UWAGA: odczekaj co najmniej 3 minuty

przed kolejnym użyciem (aby zapobiec

usterkom). Natychmiast zakończ obróbkę,

gdy zmniejszy się prędkość obrotowa silni-

ka lub gdy pojawią się silne wibracje.

Końcówka do siekania «bc» (12) nadaje się

do produkcji wielu potraw takich jak szejki,

drinki, purée, masło lub kruszony lód.

Nie używaj końcówki do siekania (10/11/12)

z ostrzami do siekania w przypadku obróbki

bardzo twardych produktów takich jak

niełuskane orzechy, kostki lodu, ziarna

kawy, ziarna zbóż lub twardych przypraw

np. gałka muszkatołowa. Obróbka takich

produktów może doprowadzić do uszko-

dzenia ostrzy.
Do kruszenia kostek lodu należy używać

45

5722170037_4191-MQ_5200-5277_INT.indd 45

5722170037_4191-MQ_5200-5277_INT.indd 45

15.12.21 13:49

15.12.21 13:49

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)