Konserwacja i czyszczenie - Braun 4191-MQ5207WH - Instrukcja obsługi - Strona 14

Braun 4191-MQ5207WH Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 21
Ładowanie instrukcji

z wkładką, a następnie opróżnij misę z

zawartości. Aby usunąć uchwyt z wkładką

przekręć go delikatnie i wyciągnij.

z

z

W celu wyjęcia wkładki z uchwytu naciśnij

do góry koniec wkładki, który wystaje u

spodu uchwytu wkładki.

Konserwacja i czyszczenie

(F)

z

z

Blender ręczny oraz jego akcesoria umyj

po pierwszym użyciu i każdym kolejnym

wodą i detergentem.

z

z

Przed rozpoczęciem czyszczenia odłącz

blender od źródła zasilania.

z

z

Nie dopuszczaj do zamoczenia silnika

(4) i przekładni (8a/9a) wodą lub innym

płynem. Urządzenie należy czyścić tylko

przy użyciu wilgotnej szmatki.

z

z

Pokrywę (11a/12a/13a) można myć pod

bieżącą wodą. Nie zanurzaj w wodzie i nie

myj w zmywarce.

z

z

Wszystkie pozostałe części można myć

w zmywarce. Nie używaj środków do

szorowania, gdyż może to prowadzić do

zarysowania powierzchni.

z

z

W celu wykonania kompletnego czysz-

czenia należy zdjąć antypoślizgowy

pierścień gumowy.

z

z

Podczas obróbki produktów o wysokiej

zawartości pigmentu (np. marchwi) może

dojść do przebarwienia osprzętu. Przed

z

z

Przed przystąpieniem do kolejnych

czynności włóż ciasto do lodówki na pół

godziny.

Krojenie w plasterki / Szatkowanie (E)

Do krojenia surowych owoców i warzyw w

plasterki; np. ogórków, cebuli, grzybów,

jabłek, marchwi, rzodkiewki, ziemniaków,

cukinii i kapusty używaj wkładki do krojenia

w plasterki (i).

Do szatkowania takich produktów jak jabł-

ka, marchew, ziemniaki, buraki, kapusta,

twardy ser (np. parmezan) używaj wkładek

do szatkowania na drobno i grubo (ii).

Informacje dotyczące zalecanych prędko-

ści zawarte są w instrukcji obróbki E.

Montaż i obsługa

z

z

W celu pokrojenia produktów w plaster-

ki i poszatkowania włóż odpowiednią

wkładkę w specjalny uchwyt wkładki (13j)

i zablokuj ją w danym położeniu. Umieść

uchwyt z wkładką na środkowym trzpieniu

misy i przekręć w celu zablokowania we

właściwym miejscu.

z

z

Załóż pokrywę na misę z zatrzaskiem

ustawionym na prawo od uchwytu misy.

z

z

Aby zamknąć pokrywę obróć ją w prawo,

aż do zaskoczenia blokady.

z

z

Włóż silnik do sprzęgła, aż do momentu

zaskoczenia blokady.

z

z

Podłącz urządzenie do źródła zasilania i

włóż produkty do otworu do napełniania.

z

z

Włącz urządzenie w celu rozpoczęcia

obróbki. W żadnym wypadku nie wolno

sięgać do wnętrza otworu do napełniania

przy włączonym silniku. Do wprowadza-

nia produktów zawsze używaj popycha-

cza.

z

z

Po użyciu odłącz urządzenie od źródła

zasilania i naciśnij przyciski zwalniania

blokady EasyClick, aby odłączyć korpus

silnika.

z

z

Naciśnij i przytrzymaj zatrzask pokrywy.

Przekręć pokrywę w lewą stronę, aby

zwolnić blokadę.

z

z

Zdejmij pokrywę. Ostrożnie wyjmij uchwyt

99

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)