Braun 4191-MQ5207WH Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
z wkładką, a następnie opróżnij misę z
zawartości. Aby usunąć uchwyt z wkładką
przekręć go delikatnie i wyciągnij.
z
z
W celu wyjęcia wkładki z uchwytu naciśnij
do góry koniec wkładki, który wystaje u
spodu uchwytu wkładki.
Konserwacja i czyszczenie
(F)
z
z
Blender ręczny oraz jego akcesoria umyj
po pierwszym użyciu i każdym kolejnym
wodą i detergentem.
z
z
Przed rozpoczęciem czyszczenia odłącz
blender od źródła zasilania.
z
z
Nie dopuszczaj do zamoczenia silnika
(4) i przekładni (8a/9a) wodą lub innym
płynem. Urządzenie należy czyścić tylko
przy użyciu wilgotnej szmatki.
z
z
Pokrywę (11a/12a/13a) można myć pod
bieżącą wodą. Nie zanurzaj w wodzie i nie
myj w zmywarce.
z
z
Wszystkie pozostałe części można myć
w zmywarce. Nie używaj środków do
szorowania, gdyż może to prowadzić do
zarysowania powierzchni.
z
z
W celu wykonania kompletnego czysz-
czenia należy zdjąć antypoślizgowy
pierścień gumowy.
z
z
Podczas obróbki produktów o wysokiej
zawartości pigmentu (np. marchwi) może
dojść do przebarwienia osprzętu. Przed
z
z
Przed przystąpieniem do kolejnych
czynności włóż ciasto do lodówki na pół
godziny.
Krojenie w plasterki / Szatkowanie (E)
Do krojenia surowych owoców i warzyw w
plasterki; np. ogórków, cebuli, grzybów,
jabłek, marchwi, rzodkiewki, ziemniaków,
cukinii i kapusty używaj wkładki do krojenia
w plasterki (i).
Do szatkowania takich produktów jak jabł-
ka, marchew, ziemniaki, buraki, kapusta,
twardy ser (np. parmezan) używaj wkładek
do szatkowania na drobno i grubo (ii).
Informacje dotyczące zalecanych prędko-
ści zawarte są w instrukcji obróbki E.
Montaż i obsługa
z
z
W celu pokrojenia produktów w plaster-
ki i poszatkowania włóż odpowiednią
wkładkę w specjalny uchwyt wkładki (13j)
i zablokuj ją w danym położeniu. Umieść
uchwyt z wkładką na środkowym trzpieniu
misy i przekręć w celu zablokowania we
właściwym miejscu.
z
z
Załóż pokrywę na misę z zatrzaskiem
ustawionym na prawo od uchwytu misy.
z
z
Aby zamknąć pokrywę obróć ją w prawo,
aż do zaskoczenia blokady.
z
z
Włóż silnik do sprzęgła, aż do momentu
zaskoczenia blokady.
z
z
Podłącz urządzenie do źródła zasilania i
włóż produkty do otworu do napełniania.
z
z
Włącz urządzenie w celu rozpoczęcia
obróbki. W żadnym wypadku nie wolno
sięgać do wnętrza otworu do napełniania
przy włączonym silniku. Do wprowadza-
nia produktów zawsze używaj popycha-
cza.
z
z
Po użyciu odłącz urządzenie od źródła
zasilania i naciśnij przyciski zwalniania
blokady EasyClick, aby odłączyć korpus
silnika.
z
z
Naciśnij i przytrzymaj zatrzask pokrywy.
Przekręć pokrywę w lewą stronę, aby
zwolnić blokadę.
z
z
Zdejmij pokrywę. Ostrożnie wyjmij uchwyt
99
Spis treści
- 8 Uwaga
- 10 Końcówka do przecierania
- 14 Konserwacja i czyszczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)