Bosch MS84CB6110 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
94
pl
Usuwanie usterek
Na
rysunku
C
pokazany jest sposób
czyszczenia poszczególnych części.
■ Rozłączyć korpus urządzenia od
elementów wyposażenia.
■ Korpus urządzenia wytrzeć miękką,
wilgotną szmatką i wysuszyć.
■ Elementy wyposażenia oczyścić miękką
szmatką lub gąbką z użyciem środka do
mycia lub umyć w zmywarce.
■ Końcówkę miksującą umyć w zmywarce
do naczyń albo szczotką pod bieżącą
wodą.
■ Końcówkę miksującą suszyć
w odwróconej pozycji (nożem do góry),
aby woda, która dostała się do
końcówki, mogła wypłynąć.
Wskazówka:
Dotyczy urządzeń ze spiralnym przewodem:
nigdy nie owijać przewodu wokół
urządzenia!
Usuwanie usterek
Usterka
Urządzenie wyłącza się podczas pracy.
Sposób usunięcia
Zadziałał system zabezpieczający przed
przeciążeniem.
■ Wyciągnąć z gniazdka wtyczkę sieciową.
■ Urządzenie pozostawić ok. 1 godzinę
do ochłodzenia, w celu dezaktywacji
systemu zabezpieczającego przed
przeciążeniem.
■ Włożyć wtyczkę do gniazdka. Ponownie
włączyć urządzenie.
Ważna wskazówka:
jeżeli nie da się
usunąć występującej usterki, proszę
zwrócić się do naszego autoryzowanego
punktu serwisowego.
Przepisy kulinarne
Majonez
–
1 jajko (żółtko i białko)
–
1 łyżka musztardy
–
1 łyżka soku cytrynowego lub octu
– 200-250 ml oleju
– sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki muszą mieć taką samą
temperaturę!
■ Wszystkie składniki włożyć do
pojemnika do miksowania.
■ Końcówkę ustawić na dnie pojemnika
i miksować składniki, aż zacznie tworzyć
się gładki krem.
■ Włączony blender przesuwać powoli do
górnej warstwy mieszaniny i ponownie
powoli zanurzać, aż majonez będzie
gotowy.
Wskazówka:
Według tego przepisu można
również przygotować majonez z samych
żółtek. Wtedy proszę użyć tylko połowę
podanej ilości oleju.
Zupa jarzynowa
– 300 g ziemniaków
– 200 g marchewki
–
1 mały kawałek selera
– 2 pomidory
– 1 cebula
–
50 g masła
– 2 l wody
– sól i pieprz do smaku
■ Pomidory obrać ze skórki i usunąć
pestki.
■ Oczyszczone i obrane warzywa pokroić
na kawałki i smażyć na rozgrzanym
maśle.
■ Dodać wody i posolić.
■ Gotować przez 20-25 minut.
■ Zdjąć garnek z kuchenki.
■ Zupę zmiksować w garnku, aż do
uzyskania żądanej konsystencji.
■ Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Spis treści
- 6 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; „Przepisy kulinarne”; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 7 Niebezpieczeństwo odniesienia obrażeń!
- 8 Spis treści; Przed pierwszym użyciem
- 9 Obsługa; Symbole i oznaczenia; Części i elementy; Regulacja prędkości
- 10 Konserwacja i codzienne
- 11 Usuwanie usterek; Przepisy kulinarne; Majonez
- 12 Ciasto na naleśniki; Miksowane napoje mleczne; Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)