ODKAMIENIANIE URZĄDZENIA DO GOTOWANIA NA PARZE; ZALECANY CZAS GOTOWANIA NA PARZE - Ariete 911 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Spis treści:
- Strona 3 – P L; WAŻNE UWAGI; PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO OBSŁUGI URZĄDZENIA, ZAPOZNAĆ SIĘ Z; ciem sieci użytkownika.
- Strona 4 – chwycony przez dziecko.
- Strona 5 – pary umieszczonego na górnej pokrywie.; INSTRUKCJĘ NALEŻY ZACHOWAĆ; F Wskaźnik poziomu wody; MONTAŻ URZĄDZENIA; demontowane części, które stykać się będą z żywnością.
- Strona 6 – INSTRUKCJA OBSŁUGI; należy odłączyć od gniazda prądu.; GOTOWANIE RYŻU; ryżu, a dodatkowy płyn spowodować jego rozgotowanie.; WODA W ZBIORNIKU ZOSTAŁA ZUŻYTA
- Strona 7 – gotowania nie kończy się natychmiastowo po zużyciu wody.; PORADY, SUGESTIE I BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTÓW; wpływu na działanie urządzenia.
- Strona 8 – ODKAMIENIANIE URZĄDZENIA DO GOTOWANIA NA PARZE; ZALECANY CZAS GOTOWANIA NA PARZE
- Strona 9 – Uwagi; Gotowane jajko
P L
- 76 -
ODKAMIENIANIE URZĄDZENIA DO GOTOWANIA NA PARZE
Odkładające się wraz z upływem czasu osady kamienia mogą wpływać na działanie urządzenia.
Zaleca się usuwać tego rodzaju osady (lub przeprowadzać odkamienianie) co 3 miesiące.
- Przygotować zgodnie z instrukcją producenta ok. 1 litr roztworu odkamieniacza. Wlać roztwór do
pojemnika wody (E).
- Złożyć całkowicie urządzenie, montując tylko jeden koszyk (B).
- Utrzymać pracujące urządzenie przez 25 minut.
- Wyłączyć urządzenie i pozostawić do całkowitego schłodzenia.
- Odprowadzić roztwór odkamieniacza.
- Powtórzyć powyższe czynności z użyciem czystej wody. Powtarzać do momentu usunięcia wszel
-
kich śladów odkamieniacza.
- Części demontowane myć ciepłą wodą i środkiem myjącym lub w górnym koszu zmywarki.
ZALECANY CZAS GOTOWANIA NA PARZE
Poniższe produkty gotować w nierozgrzanym urządzeniu. Napełnić zbiornik zimną wodą. Umieścić
składniki i nastawić timer, zgodnie z zaleceniami w tabeli.
Żywność (świeża)
Uwagi
Czas (minuty)
Brokuły
Podzielić na kawałki/różyczki o wielkości 1 - 2 cm
13-15
Fasolka
Umieścić na dnie koszyka
13-15
Marchewki
Pokroić na plastry o grubości 0,5 cm
17-19
Kapusta (kapusta
włoska)
Podzielić lub pokroić na kawałki
11-13
Szparagi
Umieścić na dnie koszyka
11-13
Cukinie
Pokroić na plastry o grubości 0,5 cm
9-11
Brukselka
W całości (ok. 2 cm średnicy)
13-15
Kalafior
Podzielić na kawałki o wielkości 1 - 2 cm
15-17
Kukurydza cukrowa
W całości, w kolbie
17-21
Ziemniaki
Młode lub zwyczajne ziemniaki pokroić na kawałki
1 - 2 cm
21-23
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P L - 71 - WAŻNE UWAGI PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO OBSŁUGI URZĄDZENIA, ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ INSTRUKCJI. Podczas użytkowania urządzeń elektrycznych należy zastosować odpowiednie środki zapobiegawcze, takie jak: Sprawdzić, czy wartość napięcia elektrycznego urządzenia jest zgodna z napię - 1. ciem sieci...
P L - 72 - Nie używać urządzenia w przypadku uszkodzenia przewodu, wtyczki lub 13. samego urządzenia. Wszystkie naprawy, włączając w to wymianę przewodu zasilającego, powinny być wykonywane wyłącznie przez Serwis techniczny Ariete lub przez upoważnionych przez przedsiębiorstwo techników, w sposób za...
P L - 73 - Nie kłaść niczego na urządzeniu, gdy jest włączone. Nie przykrywać zaworu 27. pary umieszczonego na górnej pokrywie. Nie używać metalowych łyżek wewnątrz urządzenia. 28. Na urządzeniu montować wyłącznie dołączone do zestawu akcesoria lub ele - 29. menty, Urządzenia nie należy zasilać za p...