Utrzymywania temperatury - AEG KDE911422M - Instrukcja obsługi - Strona 10
Grzałka AEG KDE911422M – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 3 – SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 5 – Instalacja
- Strona 8 – OPIS URZĄDZENIA
- Strona 9 – UŻYTKOWANIE; podgrzewacza naczyń
- Strona 10 – Utrzymywania temperatury
- Strona 11 – Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
- Strona 12 – ŁADOWNOŚĆ
- Strona 13 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; panel sterowania; CO ROBIĆ, KIEDY PODGRZEWACZ NACZYŃ NIE
- Strona 14 – OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO; INSTRUKCJA INSTALACJI
- Strona 15 – elektrycznej
www.aeg.com
24
wartości, ogrzewanie załącza się
ponownie.
Skala temperatury jest oznaczona
bezwzględnymi wartościami temperatur
w °C, i tego ma symbole odpowiadające
temperaturom optymalnym dla różnych
grup naczyń:
Symbol
ºC
Funkcja
30ºC
Rozmrażanie
40ºC
Wyrastanie ciasta
Podgrzewanie filiżanek/szkła
60ºC
Podgrzewanie naczyń
Utrzymywanie temperatury potraw
80ºC
Podgrzewanie potraw
Pieczenie w niskiej temperaturze
(występuje jedynie w modelu KD92903E)
3.5. Czas podgrzewania
Na czas podgrzewania wpływają różne
czynniki:
Materiał i grubość naczyń;
Ilość załadowanych przedmiotów;
Rozmieszczenie naczyń;
Nastawa temperatury.
Z tego względu nie można podać
precyzyjnego czasu podgrzewania.
W miarę nabierania doświadczenia w
użytkowaniu podgrzewacza można
poznać najlepsze ustawienia dla
stosowanych naczyń.
Jednakże dla orientacji, podane są
następujące czasy, dla nastawy
przy równomiernym podgrzaniu naczyń:
3.6. Propozycje dla funkcji
Utrzymywania temperatury
potraw i Podgrzewania
żywności:
Wstępnie rozgrzać podgrzewacz naczyń
przez 15 minut, aby we wnętrzu szuflady
ustaliła się wymagana temperatura.
3.7. Pieczenie w niskiej
temperaturze
(występuje jedynie
w modelu KDK912922/ KDK912912/
KDE912922/ KDE912912)
Za pomocą funkcji pieczenia w niskiej
temperaturze można delikatnie upiec
mięso w niskiej temperaturze stosując
długi czas pieczenia. Czas pieczenia
zależy od wielkości pieczonego mięsa.
Należy stosować naczynia ze szkła,
porcelany lub ceramiki.
3.8. Przygotowanie:
Wstępnie rozgrzać urządzenie wraz z
naczyniami w temperaturze 80°C przez
10 minut.
Zarumienić mięso na tłuszczu na patelni
i umieścić w szufladzie na wstępnie
rozgrzanych naczyniach. Zachować
ustawienie temperatury 80° C.
Ładunek
Czas (min)
Naczynia dla 6
osób
30 – 35
Naczynia dla 12
osób
40 – 45
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 17 SPIS TREŚCI 1.INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ............................................ 18 2. OPIS URZĄDZENIA ........................................................................................... 22 3. UŻYTKOWANIE ...............................................................
POLSKI 19 Nie siadać, ani nie wieszać się na szufladzie. Spowoduje to uszkodzenie prowadnic teleskopowych. Maksymalna ładowność szuflady wynosi 25 kg. Jeśli przewód zasilający jest uszkodzony, ze względów bezpieczeństwa musi go wymienić producent, autoryzowany serwis lub inna wykwalifikowana ...
www.aeg.com 22 2. OPIS URZĄDZENIA 2.1. Główne elementy Pokrętło wyboru funkcji Uchwyt Przełącznik wł./wył Mata antypoślizgowa Lampka kontrolna Podstawka druciana * 2.2. Jak działa podgrzewacz naczyń Urządzenie wyposażone jest w układ cyrkulacji ciepłego powietrza. Wentylator rozprowadza...
Inne modele grzejniki AEG
-
AEG KDE911422B
-
AEG KDK911422M