Utrzymywania temperatury - AEG KDE911422M - Instrukcja obsługi - Strona 10

AEG KDE911422M

Grzałka AEG KDE911422M – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

www.aeg.com

24

wartości, ogrzewanie załącza się

ponownie.

Skala temperatury jest oznaczona

bezwzględnymi wartościami temperatur

w °C, i tego ma symbole odpowiadające

temperaturom optymalnym dla różnych

grup naczyń:

Symbol

ºC

Funkcja

30ºC

Rozmrażanie

40ºC

Wyrastanie ciasta

Podgrzewanie filiżanek/szkła

60ºC

Podgrzewanie naczyń

Utrzymywanie temperatury potraw

80ºC

Podgrzewanie potraw

Pieczenie w niskiej temperaturze

(występuje jedynie w modelu KD92903E)

3.5. Czas podgrzewania

Na czas podgrzewania wpływają różne

czynniki:

Materiał i grubość naczyń;

Ilość załadowanych przedmiotów;

Rozmieszczenie naczyń;

Nastawa temperatury.

Z tego względu nie można podać
precyzyjnego czasu podgrzewania.
W miarę nabierania doświadczenia w

użytkowaniu podgrzewacza można

poznać najlepsze ustawienia dla

stosowanych naczyń.

Jednakże dla orientacji, podane są

następujące czasy, dla nastawy

przy równomiernym podgrzaniu naczyń:

3.6. Propozycje dla funkcji

Utrzymywania temperatury

potraw i Podgrzewania

żywności:

Wstępnie rozgrzać podgrzewacz naczyń

przez 15 minut, aby we wnętrzu szuflady

ustaliła się wymagana temperatura.

3.7. Pieczenie w niskiej

temperaturze

(występuje jedynie

w modelu KDK912922/ KDK912912/
KDE912922/ KDE912912)

Za pomocą funkcji pieczenia w niskiej

temperaturze można delikatnie upiec

mięso w niskiej temperaturze stosując

długi czas pieczenia. Czas pieczenia

zależy od wielkości pieczonego mięsa.

Należy stosować naczynia ze szkła,

porcelany lub ceramiki.

3.8. Przygotowanie:

Wstępnie rozgrzać urządzenie wraz z

naczyniami w temperaturze 80°C przez

10 minut.

Zarumienić mięso na tłuszczu na patelni

i umieścić w szufladzie na wstępnie

rozgrzanych naczyniach. Zachować

ustawienie temperatury 80° C.

Ładunek

Czas (min)

Naczynia dla 6

osób

30 – 35

Naczynia dla 12

osób

40 – 45

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA

POLSKI 17 SPIS TREŚCI 1.INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ............................................ 18 2. OPIS URZĄDZENIA ........................................................................................... 22 3. UŻYTKOWANIE ...............................................................

Strona 5 - Instalacja

POLSKI 19  Nie siadać, ani nie wieszać się na szufladzie. Spowoduje to uszkodzenie prowadnic teleskopowych. Maksymalna ładowność szuflady wynosi 25 kg.  Jeśli przewód zasilający jest uszkodzony, ze względów bezpieczeństwa musi go wymienić producent, autoryzowany serwis lub inna wykwalifikowana ...

Strona 8 - OPIS URZĄDZENIA

www.aeg.com 22 2. OPIS URZĄDZENIA 2.1. Główne elementy Pokrętło wyboru funkcji Uchwyt Przełącznik wł./wył Mata antypoślizgowa Lampka kontrolna Podstawka druciana * 2.2. Jak działa podgrzewacz naczyń Urządzenie wyposażone jest w układ cyrkulacji ciepłego powietrza. Wentylator rozprowadza...

Inne modele grzejniki AEG