Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne) - AEG KDE911422B - Instrukcja obsługi - Strona 11

Spis treści:
- Strona 3 – SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 5 – Instalacja
- Strona 8 – OPIS URZĄDZENIA
- Strona 9 – UŻYTKOWANIE; podgrzewacza naczyń
- Strona 10 – Utrzymywania temperatury
- Strona 11 – Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
- Strona 12 – ŁADOWNOŚĆ
- Strona 13 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; panel sterowania; CO ROBIĆ, KIEDY PODGRZEWACZ NACZYŃ NIE
- Strona 14 – OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO; INSTRUKCJA INSTALACJI
- Strona 15 – elektrycznej
25
POLSKI
Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
Zastosowanie
Ilość
Piec delikatnie w naczyniu
żaroodpornym
Czas pieczenia
Wołowina
Zupełnie krwista
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 Godz.
Krwista
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
1 ¼ godz
Średnio wypieczona
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
1 ¾ godz
Dobrze wypieczona
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
2 ¼ – 2 ½ godz.
Pieczeń wołowa w
jednym kawałku
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
3 godz. krwista
4 ½ godz. średnio
wypieczona
Cielęcina
Filet, w całości
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 ¾ – 2 godz.
Polędwica, w jednym
kawałku
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
2 – 2 ½ godz.
Pieczeń
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3min.
2 – 2 ½ godz.
Pieczeń, łopatka
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3min.
2 ½ godz
Wieprzowina
Filet, w całości
500-600
g
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 ½ godz.
Polędwica
600 -
1000g
dookoła 10-15 min.
2 – 3 godz.
Jagnięcina
Udziec barani
2kg
ze wszystkich stron, na
każdej 4min.
3 – 4 godz.
Stek z udźca
baraniego
2kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2min.
¾ -1 godz
Filet
400g
ze wszystkich stron, na
każdej 2min.
1 – 1 ¼ godz
1)
Aby utrzymać temperaturę upieczonego mięsa, należy nastawić temperaturę na 60°C. Zalecamy, aby
nie korzystać funkcji podtrzymywania temperatury przez ponad 1 godz.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 17 SPIS TREŚCI 1.INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ............................................ 18 2. OPIS URZĄDZENIA ........................................................................................... 22 3. UŻYTKOWANIE ...............................................................
POLSKI 19 Nie siadać, ani nie wieszać się na szufladzie. Spowoduje to uszkodzenie prowadnic teleskopowych. Maksymalna ładowność szuflady wynosi 25 kg. Jeśli przewód zasilający jest uszkodzony, ze względów bezpieczeństwa musi go wymienić producent, autoryzowany serwis lub inna wykwalifikowana ...
www.aeg.com 22 2. OPIS URZĄDZENIA 2.1. Główne elementy Pokrętło wyboru funkcji Uchwyt Przełącznik wł./wył Mata antypoślizgowa Lampka kontrolna Podstawka druciana * 2.2. Jak działa podgrzewacz naczyń Urządzenie wyposażone jest w układ cyrkulacji ciepłego powietrza. Wentylator rozprowadza...
Inne modele grzejniki AEG
-
AEG KDE911422M
-
AEG KDK911422M