Gorenje BM900AL - Instrukcja obsługi - Strona 5

Gorenje BM900AL Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

76

Start/stop

Użycie tego przycisku uruchamia lub wyłącza wybrany program pieczenia.
Program pieczenia uruchom używając przycisku “START/STOP”. Naciśnij przycisk i przytrzymaj 3
sekundy. Usłyszysz krótki sygnał dźwiękowy, po czym dwukropek na wyświetlaczu zacznie migać i
nastąpi uruchomienie programu. Po uruchomieniu programu przestaną działać wszystkie przyciski z
wyjątkiem przycisków START/STOP, LIGHT LAMP (włącz oświetlenie), PAUSE (pauza) oraz
CYCLE+COLOR (cykl + barwa).
Jeżeli chcesz przerwać działanie programu, naciśnij przycisk “START/STOP” (naciśnięcie powinno
trwać 3 sekundy). Zatrzymanie programu sygnalizowane jest przez sygnał dźwiękowy.

Wybór programu

Wybierz z menu żądany program pieczenia. Każde naciśnięcie, któremu towarzyszy krótki sygnał
dźwiękowy, oznacza zmianę programu. Poprzez kolejne naciśnięcia przycisku na wyświetlaczu LCD
wyświetla się 12 dostępnych programów pieczenia. Wybierz żądany program. Funkcje wszystkich
programów zostały przedstawione poniżej.

1. Podstawowy

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie klasycznego chleba. Dla poprawienia smaku

można również dodawać inne składniki.

2.

Pełnoziarnisty

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba pełnoziarnistego. Podczas używania

tej funkcji nie zaleca się korzystania z opcji opóźnionego startu, ponieważ może ona
niek

orzystnie wpłynąć na rezultaty pieczenia.

3. Francuski

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie z przedłużonym czasem wyrastania. Chleb

pieczony przy użyciu tego programu będzie miał bardziej chrupiącą skórkę oraz pulchniejszy
miąższ.

4. Szybki

: wyrabianie

, wyrastanie i pieczenie chleba w czasie krótszym, niż w Programie

Podstawowym. Chleb pieczony przy użyciu tego programu jest zwykle mniejszy i ma bardziej
zwarty miąższ.

5.

Słodki

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba typu słodkiego. Dla polepszenia smaku można

również dodawać inne składniki.

6. Torty

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie tortów. Do wyrastania ciasta najlepiej używać sody

(węglan sodu) lub proszku do pieczenia.

7.

Dżem

: gotowanie dżemów i marmolad. Przed włożeniem do formy

do pieczenia owoce i warzywa

należy posiekać.

8. Ciasto

: wyrabianie i wyrastanie bez pieczenia

. Ciasto wyjmij z formy na chleb, a następnie formuj

bułeczki, rogaliki, pizzę itp.

9. Super Szybki

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba w bardz

o krótkim czasie. Upieczony

chleb ma mocno zbity miąższ.

10.

Pieczenie

: tylko pieczenie, bez wyrabiania i wyrastania. Przy wybranych ustawieniach może być

również wykorzystywany do wydłużenia czasu pieczenia.

11

.

Ciastka

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie ciastek.

12

.

Chleb Swojski

: umożliwia użytkownikowi indywidualne programowanie; pozwala zmieniać

fabryczne ustawienia wszystkich faz: wyrabiania, wyrastania, pieczenia i utrzymywania ciepła.
Zakresy czasowe trwania poszczególnych faz programów są następujące:

WYRABIANIE 1

6-14 minut

WYRASTANIE 1

20-60 minut

WYRABIANIE 2

5-20 minut

WYRASTANIE 2

5-120 minut

WYRASTANIE 3

0-120 minut

PIECZENIE

0-80 minut

UTRZYMYWANIE CIEPŁA

0-60 minut

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)