Teka STEAKMASTER - Instrukcja obsługi - Strona 4

Teka STEAKMASTER

Piekarnik Teka STEAKMASTER – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

22

Instrukcja obsługi

TRYB PRZYGOTOWANIA TEMPERATURO-

WEGO

Funkcja przygotowania temperaturowego służy

do odpowiedniego ogrzania mięsa przed jego

upieczeniem. Po 20 minutach w temperaturze

40°C w piekarniku mięso osiąga właściwą do

pieczenia temperaturę pozwalającą na uzyska-

nie najlepszego smaku i konsystencji.

OSTRZEŻENIE

W celu uzyskania najlepszych rezul-

tatów przed zastosowaniem funkcji

przygotowania

temperaturowego

mięso należy pozostawić na chwilę w

temperaturze pokojowej. Należy uni-

kać trybu przygotowania temperatu-

rowego do przyrządzania mięsa wy-

jętego z lodówki bezpośrednio przed

pieczeniem.

Po wejściu do menu SteakMaster wybierz tryb

przygotowania temperaturowego, obracając

pokrętło w prawo, a następnie naciśnij OK, aby

potwierdzić.

Piekarnik poprosi o włożenie mięsa do środka.

Gdy to zrobisz, naciśnij przycisk OK.

Po zakończeniu procesu piekarnik poprosi o

wyjęcie mięsa, po czym należy nacisnąć przy-

cisk OK, aby zakończyć funkcję i powrócić do

menu głównego SteakMaster.

Tryb

MANUAL (Ręczny)

Tryb ręczny umożliwia korzystanie z funkcji Ste-

akMaster przez maksymalnie 30 minut łącznie z

niezbędnym czasem podgrzewania.

OSTRZEŻENIE

Gdy piekarnik będzie pracować z

funkcją SteakMaster przez 30 minut,

wyłączy się automatycznie.

Po wejściu do menu SteakMaster wybierz tryb

ręczny, obracając pokrętło w prawo, a następ-

nie naciśnij przycisk OK, aby potwierdzić.

Piekarnik zapyta teraz, czy chcesz skorzystać

z trybu przygotowania temperaturowego potra-

wy, która ma być upieczona. Jeśli odpowiesz

YES (Tak), menu przeprowadzi Cię przez opisa-

ne powyżej kroki.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Prezentujemy SteakMaster

21 Instrukcja obsługi Polski Prezentujemy SteakMaster Piekarnik SteakMaster stanowi rewolucję w dziedzinie przygotowywania mięsa dzięki wy- jątkowemu systemowi grzewczemu w górnej części. Specjalnie zaprojektowane przez firmę Teka ceramiczne płyty grzewcze wypromie- niowują silne ciepło na mięso (do...

Strona 10 - Wskazówki dotyczące optymalnego pieczenia za pomo-

28 Instrukcja obsługi Powtórzenie pieczenia wspomaganego Po zakończeniu procedury – w zależności od rodzaju potrawy – piekarnik zapyta, czy chcesz powtórzyć procedurę. Procedura pieczenia zostanie powtórzona z tymi samymi parametrami, które zostały wy- brane poprzednio, pod warunkiem że nie zo- stał...

Strona 11 - Wybieranie trybu Demo piekarnika

29 Instrukcja obsługi Polski OSTRZEŻENIE Jeżeli potrawa nie zostanie prawidło- wo umieszczona na grillu lub grill nie będzie wystarczająco gorący, może to spowodować złe rezultaty piecze- nia. Podczas korzystania z funkcji SteakMaster za- lecamy umieszczanie emaliowanej tacy w naj- niższej pozycji ...

Inne modele piekarniki Teka

Wszystkie piekarniki Teka