Tefal P4624866 - Instrukcja obsługi - Strona 42

411
PL
Warzywa
TABELA GOTOWANIA
WARZYWA
(ŚWIEŻE)
PARA
Składni w koszyku do
gotowania na parze i
750 ml wody na dnie
szybkowara.
ZANURZENIE
Składnik w wodzie
bez koszyka.
LÉGUMES SECS
ZANURZENIE
Bez koszyka.
MAX
750 ml
MAX 1
1/3
Bakłażany, obrane i pokrojone w plastry (3 mm),
850 g (para)
10 do 12 min.
Botwina, pokrojona (2 cm) 700 g (para)
15 do 17 min.
Bób 250 g (zanurzenie)
18 do 20 min.
Brokuły - różyczki 600 g (para)
9 do 11 min.
Brukselka (para)
10 do 12 min.
Buraki, czerwone, pokrojone w kostkę (zanurzenie)
20 do 25 min.
Cebula do peklowania (para)
7 do 8 min.
Cukinia pokrojona w okrągłe plastry (3 mm) 600 g
(para)
12 do 15 min.
Dynia, pokrojona w kawałki (3 do 5 cm) 600 g
(para)
13 do 18 min.
Endywia przekrojona na pół (900 g) (para)
14 do 16 min.
Fasola, suszona 250 g (zanurzenie)
35 do 40 min.
Groch (para)
6 do 8 min.
Kalafior - różyczki 600 g (para)
10 do 12 min.
Kapusta biała, poszatkowana, 500 g (zanurzenie)
5 do 6 min.
Karczochy, 2 całe, 600 g każdy (zanurzenie)
30 do 35 min.
Koper włoski pokrojony w słupki (600 g) (para)
6 do 9 min.
Marchew pokrojona w okrągłe plastry (3 mm)
600 g (para)
17 do 19 min.
Papryka - połówki (550 g) (para)
14 do 16 min.
Pieczarki, pokrojone 800 g (zanurzenie)
4 do 5 min.
Por, cały, biała część 650 g (para)
9 do 11 min.
Rzepa, pokrojona w kostkę (500 g) (para)
14 do 16 min.
Seler, pokrojony w plastry (zanurzenie) 600 g
7 do 9 min.
Soczewica, zielona 250 g (zanurzenie)
14 do 16 min.
Szparagi, białe (para)
5 do 6 min.
Szpinak (para)
3 do 4 min.
Zielony groszek (600 g) (para)
10 do 12 min.
Ziemniaki przekrojone na pół (950 g) (para)
20 do 25 min.
(zależności od wielkości)
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.