Nastawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk - Siemens ET651FF17E - Instrukcja obsługi - Strona 8

Siemens ET651FF17E
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
Strona: / 30

Spis treści:

  • Strona 3 – Spis tre ci; Produktinfo; Wskazówki dotycz
  • Strona 4 – Przyczyny uszkodze
  • Strona 7 – Tabela gotowania
  • Strona 8 – Nastawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk
  • Strona 9 – Timer
  • Strona 10 – Automatyczne ograniczenie czasu
  • Strona 11 – Ustawienia podstawowe
  • Strona 12 – Czyszczenie i konserwacja; Ceramika szklana
  • Strona 14 – Potrawy testowe
Ładowanie instrukcji

8

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne

na najwy szej mocy, a nast

ę

pnie prze

łф

cza si

ę

na wybrany

stopie

ń

mocy grzania.

Czas nagrzewania pola grzejnego zale y od ustawionego
stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.

Nastawianie elektronicznego uk

ł

adu

krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania mo na aktywowa

ц

tylko przez 30 sekund od w

łф

czenia pola grzejnego:

1.

Nastawi

ц

ф

dany stopie

ń

mocy grzania do dalszego

gotowania.

2.

Dotkn

фц

symbol

r

.

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na

wska niku migaj

ф

na przemian

i stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.

Po krótkim gotowaniu na wska niku wieci tylko stopie

ń

mocy

grzania do dalszego gotowania.

Tabela gotowania z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania

W poni szej tabeli mo na odczyta

ц

, do przyrz

ф

dzenia jakich

potraw nadaje si

ę

elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania.

Podane mniejsze ilo ci dotycz

ф

mniejszych pól grzejnych,

wi

ę

ksze ilo ci wi

ę

kszych pól grzejnych. Podane warto ci s

ф

warto ciami orientacyjnymi.
G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ц

.

Sma

ż

enie w g

łę

bokim t

ł

uszczu

(porcje po 150-200 g sma y

ц

w sposób ci

ф

g

ł

y w 1-2

l oleju**)
Produkty mro one, np. frytki, chicken nuggets
Krokiety
Mi

ę

so, np. kawa

ł

ki kurczaka

Ryba panierowana lub w cie cie piwnym
Warzywa, grzyby panierowane lub w cie cie piwnym
Drobne wypieki, np. p

ф

czki, owoce w cie cie piwnym

8-9
7-8
6-7
5-6
5-6
4-5

-
-
-
-
-
-

Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Dalsze gotowanie w

minutach

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ц

Potrawy przyrz

ą

dzone z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania Ilo

ć

Stopie

ń

mocy

grzania

Czas gotowania w

minutach

Podgrzewanie

Bulion
Zupy zag

ę

szczane

Mleko**

500 ml - 1 l
500 ml - 1 l
200-400 ml

A 7-8
A 2-3
A 1-2

4-7 min
3-6 min
4-7 min

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)

400-800 g

A 1-2

-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro ony
Gulasz mro ony

300-600 g
500 g-1 kg

A 2.-3.
A 2.-3.

10-20 min
20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu

Ryba

300-600 g

A 4-5*

20-25 min

Gotowanie

Ry (z dwiema miarkami wody)
Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili ankami wody
Gotowane ziemniaki z 1-3 fili ankami wody
Warzywa z 1-3 fili ankami wody
Warzywa mro one z 1-3 fili ankami wody

125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg

A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2-3
A 4-5

20-25 min
30-40 min
20-30 min
15-20 min
15-20 min

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Spis tre ci; Produktinfo; Wskazówki dotycz

3 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Przyczyny uszkodze ń .........................................................................4 Ochrona rodowiska .................................................................. ...

Strona 4 - Przyczyny uszkodze

4 ■ Pola grzejne s ф bardzo gor ф ce. Nigdy nie odk ł ada ц ł atwopalnych przedmiotów na p ł yt ę grzejn ф . Nie u ywa ц p ł yty grzejnej do przechowywania jakichkolwiek przedmiotów. Niebezpiecze ń stwo po ż aru!! ■ Urz ф dzenie jest bardzo gor ф ce. Nie przechowywa ц przedmiotów ł atwopalnych ani s...

Strona 7 - Tabela gotowania

7 Tabela gotowania W poni szej tabeli zamieszczono kilka przyk ł adów. Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale ф od rodzaju, wagi i jako ci potraw. Dlatego mo liwe s ф odchylenia. Do gotowania u ywa ц 9. stopnia mocy grzania. G ę ste potrawy od czasu do czasu zamiesza ц . Stopie ń mocy grza- nia...

Inne modele płyty grzewcze Siemens

Wszystkie płyty grzewcze Siemens