Siemens EF645EF11 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Siemens EF645EF11

Płyta grzewcza Siemens EF645EF11 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

7

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne

na najwy

ż

szej mocy, a nast

ę

pnie prze

łą

cza si

ę

na wybrany

stopie

ń

mocy grzania.

Czas nagrzewania pola grzejnego zale

ż

y od ustawionego

stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.

Nastawianie elektronicznego uk

ł

adu

krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania mo

ż

na aktywowa

ć

tylko przez 10 sekund od w

łą

czenia pola grzejnego.

1.

Za pomoc

ą

w

łą

cznika pól grzejnych nastawi

ć

stopie

ń

mocy

grzania do dalszego gotowania.

2.

Nacisn

ąć

w

łą

cznik pól grzejnych.

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na

wska

ź

niku migaj

ą

na przemian

i stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.
Po krótkim gotowaniu na wska

ź

niku

ś

wieci tylko stopie

ń

mocy

grzania do dalszego gotowania.

Tabela gotowania z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania

W poni

ż

szej tabeli mo

ż

na odczyta

ć

, do przyrz

ą

dzenia jakich

potraw nadaje si

ę

elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania.

Podane mniejsze ilo

ś

ci dotycz

ą

mniejszych pól grzejnych,

wi

ę

ksze ilo

ś

ci wi

ę

kszych pól grzejnych. Podane warto

ś

ci s

ą

warto

ś

ciami orientacyjnymi.

Wskazówki dotycz

ą

ce elektronicznego uk

ł

adu

krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania nadaje si

ę

idealnie do

gotowania potraw w ma

ł

ej ilo

ś

ci wody z zachowaniem warto

ś

ci

od

ż

ywczych.

W przypadku gotowania na du

ż

ym polu grzejnym do garnka

nale

ż

y doda

ć

ok. 3 fili

ż

anek wody, na ma

ł

ym polu ok. 2

fili

ż

anek.

Garnek przykry

ć

pokrywk

ą

.

Elektronicznego uk

ł

adu krótkiego gotowania nie nale

ż

y

u

ż

ywa

ć

do gotowania potraw w du

ż

ej ilo

ś

ci wody, np.

makaronu.

Potrawy przyrz

ą

dzone z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania Ilo

ść

Stopie

ń

mocy

grzania

Czas gotowania w

minutach

Podgrzewanie

Bulion
Zupy zag

ę

szczane

Mleko**

500 ml-1 l
500 ml-1 l
200-400 ml

A 7-8
A 2-3
A 1-2

4-7 min.
3-6 min.
4-7 min.

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)

400-800 g

A 1-2

-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro

ż

ony

Gulasz mro

ż

ony

300-600 g
500 g-1 kg

A 2.-3.
A 2.-3.

10-20 min.
20-30 min.

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu

Ryba

300-600 g

A 4-5*

20-25 min.

Gotowanie

Ry

ż

(z dwiema miarkami wody)

Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili

ż

ankami wody

Gotowane ziemniaki z 1-3 fili

ż

ankami wody

Warzywa z 1-3 fili

ż

ankami wody

Warzywa mro

ż

one z 1-3 fili

ż

ankami wody

125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg

A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2.-3.
A 4.-5.

20-25 min.
30-40 min.
20-30 min.
15-20 min.
15-20 min.

Duszenie

Zrazy zawijane
Piecze

ń

duszona

4 sztuki
1 kg

A 4-5
A 4-5

50-60 min.
80-100 min.

Sma

ż

enie**

Sznycel, naturalny lub panierowany
Kotlet, naturalny lub panierowany
Stek (3 cm grubo

ś

ci)

Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro

ż

one, np. paluszki rybne

Nale

ś

niki

1-2
1-2
1-2
1-2
200-300 g

A 6-7
A 6-7
A 7-8
A 6-7
A 6-7
A 6-7

8-12 min.
8-12 min.
8-12 min.
8-12 min.
8-12 min.
sma

ż

enie ci

ą

g

ł

e

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 2 - Produktinfo

2 Ø = cm ë Spis tre ś ci Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Wskazówki dotycz ą ce bezpiecznego u ż ytkowania urz ą dzenia ..................................................................... 3 Przyczyny uszkodze ń .............................................

Strona 3 - Wskazówki dotycz

3 ã= Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa Nale ż y uwa ż nie przeczyta ć instrukcj ę obs ł ugi. Zapoznanie si ę z ni ą pozwoli na bezpiecznie i w ł a ś ciwie u ż ytkowanie p ł yty grzejnej.Instrukcj ę obs ł ugi i monta ż u oraz metryczk ę urz ą dzenia nale ż y przechowywa ć w odpowiednim miejscu. ...

Strona 8 - Zabezpieczenie przed dzie; Funkcja przerwy; Automatyczne ograniczenie czasu; Ceramika szklana

8 Zabezpieczenie przed dzie ć mi i funkcja przerwy ■ Dzi ę ki zabezpieczeniu przed dzie ć mi mo ż na zapobiec w łą czeniu p ł yty grzejnej przez dzieci. ■ Dzi ę ki funkcji przerwy mo ż na przerwa ć nagrzewanie pola grzejnego. Uwaga! Woda u ż yta do czyszczenia, resztki potraw, które wykipia ł y lub ...

Inne modele płyty grzewcze Siemens

Wszystkie płyty grzewcze Siemens