Scarlett SC-343 - Instrukcja obsługi - Strona 10
Kuchenka parowa Scarlett SC-343 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
IM005
www.scarlett.ru
SC-343
18
Pasternak
225
8-10
Groszek zielony (str
ą
ki) 450
12-13
Papryka (ca
ł
a, bez pestek)
Do 4-ch sztuk o
ś
redniej
wielko
ś
ci
12-13
Ziemniaki (ca
ł
e, ró owe)
Do 450 (w przybli eniu, 6
ma
ł
ych bulw)
30-32
Brukiew
1,
ś
redniej wielko
ś
ci 28-30
Szpinak
225
14-16
Kabaczki
- ó
ł
te lub cukinia (pokrojone)
- Bia
ł
y o
łą
d lub szary orzech
50
450
12-14
22-24
Rzepa (pokrojona na plasterki)
450
20-22
Warzywa mro one
300
28-50
RYBY I OWOCE MORZA
•
Czas przyrz
ą
dzenia
ś
wie ych lub mro onych i ca
ł
kowicie rozmro onych owoców morza i ryb podano w tabeli.
Ryby i owoce morza nale y wst pnie poczy
ś
ci
ć
i przygotowa
ć
.
•
Przyrz
ą
dzenie wi kszo
ś
ci rodzajów ryby i owoców morza wymaga niedu o czasu. Zaleca si gotowanie
niedu ymi porcjami.
•
W czasie przyrz
ą
dzenia skorupy mi czaków, ostryg i ma
ł
ów rozwieraj
ą
si w ró nym czasie, dlatego nale y
czas od czasu je sprawdza
ć
.
•
Filet ryb mo na przyrz
ą
dza
ć
w czaszy do ry u jak z dodaniem mas
ł
a, margaryny, cytryny i ró nych sosów, tak
równie i bez nich.
•
Skoryguj czas przyrz
ą
dzenia zgodnie z wymaganiami przepisu oraz w zale no
ś
ci od obróbki wst pnej
produktów.
Produkt
Masa, g /ilo
ć
Przybli ony czas przyrz
ą
dzenia,
(min.)
Mi czaki w skorupach
- o twardych skorupach
450
10-12
Kraby
- Kraby królewskie, nó ki/szczypce
- O mi kkich skorupach
225
8-12 sztuk
20-22
8-10
Homary
- Szyjki
- Oddzielne cz
ś
ci
- Ca
ł
e, ywe
2-4 sztuki
450-563
450-563
16-18
18-20
18-20
Ma
ł
e (
ś
wie e, w skorupach)
450
14-16
Ostrygi (
ś
wie e, w skorupach)
1350
18-20
Grzebyki morskie
- rzeczne (oczyszczone)
- morskie (oczyszczone)
450
450
14-16
18-20
Krewetki (w skorupach
-
ś
rednie
- du e
450
450
10-12
16-18
Ryby
- Ca
ł
e
- Rozebrane
- Filet
- Pokrojone na kawa
ł
ki
225-340
225-340
450
450 (~2,5 cm grubo
ś
ci)
10-12
10-12
10-12
16-18
MI
Ę
SO
JAJA
•
Ustaw korytko w pojemniku parowym. W
ł
ó jaja do korytka, wlej do zbiornika wod i przykryj pokryw
ą
. Pod
łą
cz
parowar do sieci elektrycznej. Ustaw w
ł
a
ś
ciwy czas przyrz
ą
dzania, przy tym zapali si wska nik
ś
wietlny. Po
Produkt
Masa, g /ilo
ć
Przybli ony czas przyrz
ą
dzenia, (min.)
Wo
ł
owina
- Plecówka
- Befsztyki mielone
- Pulpety
450
450
450
28-30
16-18
22-24
Kury
450
- Rozebrane
2-4 kawa
ł
ki 24-26
Baranina
- Pokrojona na kawa
ł
ki
450
26-28
Wieprzowina
- Pokrojona na kawa
ł
ki 450
26-28
Parówki
450
14-18
Gotowe kie
ł
basy
450
14-16
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.