Scarlett SC-343 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Scarlett SC-343

Kuchenka parowa Scarlett SC-343 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

IM005

www.scarlett.ru

SC-343

18

Pasternak

225

8-10

Groszek zielony (str

ą

ki) 450

12-13

Papryka (ca

ł

a, bez pestek)

Do 4-ch sztuk o

ś

redniej

wielko

ś

ci

12-13

Ziemniaki (ca

ł

e, ró owe)

Do 450 (w przybli eniu, 6

ma

ł

ych bulw)

30-32

Brukiew

1,

ś

redniej wielko

ś

ci 28-30

Szpinak

225

14-16

Kabaczki

- ó

ł

te lub cukinia (pokrojone)

- Bia

ł

y o

łą

d lub szary orzech

50

450

12-14
22-24

Rzepa (pokrojona na plasterki)

450

20-22

Warzywa mro one

300

28-50

RYBY I OWOCE MORZA

Czas przyrz

ą

dzenia

ś

wie ych lub mro onych i ca

ł

kowicie rozmro onych owoców morza i ryb podano w tabeli.

Ryby i owoce morza nale y wst pnie poczy

ś

ci

ć

i przygotowa

ć

.

Przyrz

ą

dzenie wi kszo

ś

ci rodzajów ryby i owoców morza wymaga niedu o czasu. Zaleca si gotowanie

niedu ymi porcjami.

W czasie przyrz

ą

dzenia skorupy mi czaków, ostryg i ma

ł

ów rozwieraj

ą

si w ró nym czasie, dlatego nale y

czas od czasu je sprawdza

ć

.

Filet ryb mo na przyrz

ą

dza

ć

w czaszy do ry u jak z dodaniem mas

ł

a, margaryny, cytryny i ró nych sosów, tak

równie i bez nich.

Skoryguj czas przyrz

ą

dzenia zgodnie z wymaganiami przepisu oraz w zale no

ś

ci od obróbki wst pnej

produktów.

Produkt

Masa, g /ilo

ć

Przybli ony czas przyrz

ą

dzenia,

(min.)

Mi czaki w skorupach

- o twardych skorupach

450

10-12

Kraby

- Kraby królewskie, nó ki/szczypce
- O mi kkich skorupach

225

8-12 sztuk

20-22

8-10

Homary

- Szyjki
- Oddzielne cz

ś

ci

- Ca

ł

e, ywe

2-4 sztuki

450-563
450-563

16-18
18-20
18-20

Ma

ł

e (

ś

wie e, w skorupach)

450

14-16

Ostrygi (

ś

wie e, w skorupach)

1350

18-20

Grzebyki morskie

- rzeczne (oczyszczone)
- morskie (oczyszczone)

450
450

14-16
18-20

Krewetki (w skorupach

-

ś

rednie

- du e

450
450

10-12
16-18

Ryby

- Ca

ł

e

- Rozebrane
- Filet
- Pokrojone na kawa

ł

ki

225-340
225-340

450

450 (~2,5 cm grubo

ś

ci)

10-12
10-12
10-12
16-18

MI

Ę

SO

JAJA

Ustaw korytko w pojemniku parowym. W

ł

ó jaja do korytka, wlej do zbiornika wod i przykryj pokryw

ą

. Pod

łą

cz

parowar do sieci elektrycznej. Ustaw w

ł

a

ś

ciwy czas przyrz

ą

dzania, przy tym zapali si wska nik

ś

wietlny. Po

Produkt

Masa, g /ilo

ć

Przybli ony czas przyrz

ą

dzenia, (min.)

Wo

ł

owina

- Plecówka
- Befsztyki mielone
- Pulpety

450
450
450

28-30
16-18
22-24

Kury

450

- Rozebrane

2-4 kawa

ł

ki 24-26

Baranina

- Pokrojona na kawa

ł

ki

450

26-28

Wieprzowina

- Pokrojona na kawa

ł

ki 450

26-28

Parówki

450

14-18

Gotowe kie

ł

basy

450

14-16

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.