Podstawowe gofry - Russell Hobbs 24620-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 24620-56

Uniwersalny wypiekacz Russell Hobbs 24620-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

47

Pączki

(Na około 24)

170 g mąka zwykła

110 g cukier drobny

7 g proszek do pieczenia

2 g sól

120 g masło niesolone, rozpuszczone

1 duże jajko kury z wolnego wybiegu

175 ml mleko pełne

1.

Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a następnie przesiej do miski.

2.

Wymieszaj masło, jajko i mleko, a następnie zmieszaj z suchymi składnikami. Ubij na gładką masę.

Ciasto jest najlepsze w temperaturze pokojowej.

Podstawowe babeczki

(Na około 25)

120 g cukier drobny

120 g masło niesolone, rozpuszczone

2 duże jajka kury z wolnego wybiegu

7 ml ekstrakt waniliowy

120 g mąka z dodatkiem środków

spulchniających, przesiana

1.

Dodaj masło i cukier do miski i razem ubijaj do zbielenia i podwojenia objętości. Dodaj wanilię.

2.

Lekko zmiksuj jajka. Po trochu dodawaj jajka do masła i cukru ciągle ubijając trzepaczką, aż całość

będzie dobrze połączona. Kontynuuj, aż wszystkie jajka zostaną dodane.

3.

Wmieszaj delikatnie mąkę do mieszaniny jaj, aż wszystko będzie dokładnie zmiksowane. Nie miksuj

nadmiernie.

Odmiany

Czekolada: zmniejsz ilość mąki do 110g i dodaj 20g kakao w proszku

Cytryna: zastąp wanilię drobno startą skórką z 1 cytryny

Podstawowe gofry

(Na około 4)

170 g mąka zwykła

15 g proszek do pieczenia

2 g sól

30 g cukier drobny

2 duże jajka kury z wolnego wybiegu

250 ml mleko pełne

5 ml ekstrakt waniliowy

1.

Przesiej do miski mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier.

2.

Oddziel żółtka od białek i połącz żółtka, mleko i wanilię w oddzielnej misce. Dokładnie wmieszaj do

suchych składników.

3.

Ubij białka na sztywną pianę. Ostrożnie wmieszaj pianę w inne składniki tak, aby otrzymać jak

najlżejsze przewietrzone ciasto. Ciasto jest najlepsze w temperaturze pokojowej.

Gofry bezglutenowe

(Na około 4)

280 g mieszanka mąki bezglutenowej

15 g proszek do pieczenia

2 g sól

60 g cukier drobny

2 duże jajka kury z wolnego wybiegu

200 ml mleko pełne

2,5 ml ekstrakt waniliowy

Postępuj jak przy podstawowych gofrach.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Inne modele uniwersalne wypieki Russell Hobbs