Russell Hobbs 22750-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 22750-56
Ładowanie instrukcji

88

Pasztet

Przygotuj pasztet według przepisu i zastosuj garnek jako łaźnię wodną, żeby zapewnić równą

łagodną temperaturę niezbędną dla przygotowania dobrego pasztetu.

PRZYGOTOWANIE

1.

Podłącz wtyczkę do gniazdka w ścianie i włącz zasilanie.

2.

Na wyświetlaczu zamiga 4 razy "

88:88

" we wszystkich 3 światełkach.

3. Następnie na wyświetlaczu będzie migać "----" wskazując, że wolnowar znajduje się w trybie

gotowości.

4.

Umieść mięso i warzywa w garnku i dodaj wrzącej cieczy do gotowania.

UŻYWANIE BEZ OPÓŹNIENIA ROZPOCZĘCIA

1.

Wybierz temperaturę

1

lub

2

naciskając przycisk wyboru trybu (

m

), aż zaświeci się odpowiednie

czerwone światełko trybu.

2.

Następnie, naciskając przycisk timer/opóźnienie ustaw czas gotowania (

D

). Po każdym naciśnięciu

czas przechodzi do przodu w 30 minutowych odstępach (od 30 minut do 10 godzin).

3. Po ustawieniu żądanego czasu gotowania wyświetlacz mignie trzy razy i następnie rozpocznie się

odliczanie. Gotowanie się rozpoczęło.

4.

Po zakończeniu gotowania, wolnowar przełączy się na ustawienie podtrzymywania temperatury.

Niektóre potrawy, jeśli przez dłuższy okres czasu zostaną pozostawione w trybie podtrzymywania

temperatury mogą się zepsuć.

5. Gdy potrawa jest gotowa do jedzenia, wyłącz gniazdko w ścianie i wyjmij wtyczkę z gniazdka.

UŻYWANIE Z OPÓŹNIENIENIEM ROZPOCZĘCIA

Ta funkcja pozwala na opóźnienie rozpoczęcia gotowania w odstępach co godzinę.

1.

Wykonaj kroki 1 i 2 z Używania bez opóźnienia rozpoczęcia.

2.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk timer/opóźnienie przez 2-3 sekundy. Wyświetlacz będzie migać i

wyświetli

AA:0

x (gdzie x jest ustawionym czasem gotowania plus 1 godzina). Na przykład, jeśli

ustawisz czas gotowania na 7 godzin, na wyświetlaczu pojawi

AA:08

. Każde dodatkowe naciśnięcie

przycisku timer/opóźnienie (

D

) doda jedną godzinę opóźnienia (pierwsze naciśnięcie =

AA:08

,

drugie naciśnięcie =

AA:09

, itp).

Nie przejmuj się, jeśli ustawisz czas gotowania, w którym jest 30 minut (np. 7:30, 8:30, itp.). Cyfra 30 zniknie

przy ustawianiu opóźnienia rozpoczęcia ze względu na ograniczenie wyświetlacza, ale w trakcie

gotowania zostanie uwzględnione. Łączny czas gotowania plus czas opóźnienia rozpoczęcia nie może

przekroczyć 12 godzin. Zatem, jeśli ustawiono 10 godzinny czas gotowania, można zastosować tylko 2

godzinne opóźnienie.

PODANIE

1.

Sprawdź, że wolnowar jest wyłączony.

2. Za pomocą rękawic kuchennych, zdejmij pokrywę i połóż ją na powierzchni żaroodpornej.

3. Najlepiej jest przełożyć potrawę chochlą z wolnowaru na półmisek lub talerze.

4.

Nie podnoś wolnowaru, kabel może o coś zahaczyć.

5. Mając założone rękawice kuchenne możesz podnieść garnek z pokrywą, lecz będzie gorący i ciężki

- dlatego uważaj.

Mycie może być znacznie łatwiejsze, jeśli ugotowaną potrawę wyjmiesz z garnka od razu i nalejesz ciepłej

wody do garnka.

UWAGI

Jeśli nie zostanie naciśnięty przycisk timer/opóźnienie, czas gotowania, który pojawi się na

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 4 - UWAGA

87 O do podtrzymywania temperatury potraw – ale tylko wtedy, gdy potrawa została już ugotowana w wolnowarze. UWAGA Nie stosuj ustawienia 1 do podgrzewania potraw. OGÓLNE UWAGI • Przed włożeniem do wolnowaru, mrożonki muszą być całkowicie rozmrożone. • Mięso podsmaż, a warzywa zeszklij na patelni lub...

Strona 6 - SMAŻENIE; Ważne wskazówki, jeśli garnek do gotowania jest użyty do smażenia:; KONSERWACJA I OBSŁUGA

89 wyświetlaczu jest czasem domyślnym (6 godzin) i gotowanie się rozpocznie. • W trakcie gotowania, w każdej chwili czas można zmienić naciskając przycisk timer/opóźnienie ( D ). • Aby anulować ustawienie lub ustawiony czas, naciśnij przycisk wyboru trybu ( m ) aż zgasną wszystkie światełka. Następn...

Strona 7 - PRZEPISY; KURCZAK, POMIDOR I DUSZONE GRZYBY

90 PRZEPISY KURCZAK, POMIDOR I DUSZONE GRZYBY • 800g udka kurczaka (pokrojone na kawałki 1-2 cm) • 30g oliwy z oliwek • 3 czerwone cebule (pokrojone na kawałki 1-2 cm) • 600g brązowych pieczarek dwuzarodnikowych pokrojonych w ćwiartki • 4 ząbki czosnku, drobno pokrojone • 2 puszki po 400g krojonych ...

Inne modele multicookery Russell Hobbs