Bosch MUM 58C10 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
197
pl
Przykładyzastosowania
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
– 6 jajek
– 500 g cukru
– 1 szczypta soli
– 2 torebki cukru waniliowego lub otarta
skórka z ½ cytryny
–
500gmasłalubmargaryny
(o temperaturze pokojowej)
–
1000gmąki
– 1 torebka proszku do pieczenia
– 250 ml mleka
■
Jajka, cukier, sól i cukier waniliowy lub
skórkęzcytrynymieszaćkońcówką
do mieszania przez ok. 10 sekund na
zakresie 1.
■ Ustawićnazakres5imieszaćprzez
ok. 120 sekund.
■ Dodaćmasłoimieszaćprzez
ok. 60 sekund na zakresie 3.
■ Dodaćmąkęorazproszekdopieczenia
imieszaćprzezok.2minutyna
zakresie 1.
■ Przestawićnazakres3iprzez2minuty
dodawaćstopniowomleko.
Maksymalna ilość:
1 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
–
125gmasła
(o temperaturze
pokojowej)
– 100125 g cukru
– 1 jajko
– 1 szczypta soli
–
trochęotartejskórkicytrynowejlubcukru
waniliowego
–
250gmąki
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podaneskładnikimieszaćkońcówkądo
mieszania przez ok. ½ minuty na zakresie
1,następnieprzezok.2-3minutyna
zakresie 5.
Powyżej500gmąki:
■ Składnikimieszaćhakiemdozagniatania
przezok.½minutynazakresie1,następ
nie ok. 34 minuty na zakresie 3.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto drożdżowe
Przepis podstawowy
–
500gmąki
– 1 jajko
–
80gtłuszczu(otemperaturzepokojowej)
– 80 g cukru
– 200250 ml letniego mleka
–
25gświeżychdrożdżylub1paczka
–
drożdżysuszonych
– otarta skórka z ½ cytryny
– 1 szczypta soli
■ Podaneskładnikimieszaćhakiemdo
zagniatania przez ok. ½ minuty na
zakresie1,następnieprzezok.3-6minut
na zakresie 3.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto na makaron
Przepis podstawowy
–
300gmąki
– 3 jajka
–
wraziepotrzeby1-2łyżkistołowe
(1020 g) zimnej wody
■ Wszystkieskładnikizagniataćnaciasto
przez ok. 3 do 5 minut na zakresie 3.
Maksymalna ilość:
1,5 x przepis
podstawowy
Ciasto chlebowe
Przepis podstawowy
–
1000gmąki
–
3opakowaniasuszonychdrożdży
–
2łyżeczkisoli
–
660mlciepłejwody
■ Podaneskładnikimieszaćhakiemdo
zagniatania przez ok. ½ minuty na
zakresie1,następnieprzezok.4-5minut
na zakresie 3.
Spis treści
- 7 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 8 czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo zranienia!; tylko w odpowiedniej pozycji roboczej.
- 9 „Czyszczenie i pielęgnacja” patrz; Objaśnienie symboli na urządzeniu względnie wyposażeniu; Spis treści
- 10 Systemy zabezpieczające; Blokada włączenia; Opis urządzenia
- 11 Pozycje robocze; Ustawianie pozycji roboczej:
- 12 Obsługa; Przygotowanie
- 13 Rozdrabniacz
- 15 Czyszczenie i pielęgnacja; Czyszczenie korpusu urządzenia
- 16 Przechowywanie; Usuwanie drobnych usterek
- 17 Przykłady zastosowania; Bita śmietana
- 18 Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Ciasto drożdżowe; Ciasto na makaron; Ciasto chlebowe
- 19 Majonez; Ekologiczna utylizacja
- 20 Akcesoria dodatkowe
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)