Profi Cook Profi Cook PC-TAZ 1110 inox - Instrukcja obsługi - Strona 6

Profi Cook Profi Cook PC-TAZ 1110 inox

Toster Profi Cook Profi Cook PC-TAZ 1110 inox – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

37

Przeznaczenie urządzenia

To urządzenie jest przeznaczone do opiekania

kromek chleba i bułek z wykorzystaniem dodatkowych

akcesoriów.
Jest przeznaczone do użytku domowego oraz użycia

na podobnych obszarach. Urządzenia można używać

zgodnie z opisem w instrukcjach użytkowania. Nie

korzystać z niego w celach komercyjnych.
Wszelkie inne sposoby użytkowania nie są zamie-

rzone i mogą prowadzić do uszkodzenia lub obrażeń

ciała.
Producent nie ponosi odpowiedzialności za uszkodze-

nia wynikające z użytkowania innego niż zamierzone.

Opis części

1 Otwory do opiekania

2 DEFROST (Rozmrażanie) / REHEAT (Podgrze-

wanie), kontroler poziomu przypieczenia (1-7) z

przyciskiem zatrzymania

3 Dźwignia podajnika

4 Przewód zasilający z wtyczką

5 Tacka na okruchy

6 „Zimne” szczypce do kanapek

7 Dźwignia do otwierania stelażu na bułki

8 Zintegrowany stelaż na bułki

9 Obudowa

Zakres dostawy

1. Automatyczny toster z tacką na okruchy (5) i zinte-

growanym stelażem na bułki (8)

2. „Zimne” szczypce do kanapek (6)

Rozpakowywanie urządzenia

1. Wyjmij urządzenie z opakowania.

2. Usuń wszystkie elementy opakowania, takie

jak folia, materiał wypełniający, zaciski do kabli

i karton.

3. Sprawdź całą dostawę pod kątem kompletności.

UWAGA:

Na urządzeniu wciąż znajduje się kurz oraz

pozostałości po produkcji. Wyczyścić pozostałości

produkcyjne i kurz z urządzenia, zgodnie z opisem w

rozdziale „Czyszczenie”.

Instrukcje dotyczące stosowania

Przed pierwszym użyciem

PRZESTROGA:

Aby usunąć warstwę ochronną spirali grzewczej

należy ok. trzech razy uruchomić urządzenie bez

pieczywa. W tym celu ustaw najwyższy stopień

opiekania.

UWAGA:

Przy tej procedurze normą jest pojawienie się

delikatnego dymu oraz zapachu. Należy zapewnić

odpowiednią wentylację.

Przewód zasilający (4)

Odwiń kabel zasilający (4) z dolnej części urządzenia.

Podłączenie elektryczne
Sprawdź, czy napięcie sieci zasilania zgadza się z

napięciem roboczym urządzenia.

Informacje na ten temat znajdziesz na płytce znamio-

nowej pod urządzeniem.

Obsługa

• Urządzenie wolno podłączyć tylko do przepisowo

zainstalowanego sprawnego, gniazda wtykowego ze

stykiem ochronnym o napięciu.

• Ustaw przełącznikiem (2) pożądany stopień zrumie-

nienia, od najjaśniejszego 1 do najciemniejszego

7. W razie wątpliwości zacznij od najniższego usta-

wienia.

• Umieść kromkę/kromki chleba w szczelinie/szczeli-

nach tostera (1) i przy pomocy dźwigni (3) przesuń

uchwyt saneczkowy w dół, do jego zablokowania.

• Urządzenie rozpoczyna opiekanie. Gdy uzyskany

zostanie ustawiony stopień opieczenia, urządzenie

automatycznie się wyłączy. Uchwyt saneczkowy (3)

automatycznie wyskoczy do góry.

Funkcje specjalne
Aby uruchomić wybraną funkcję specjalną(3), po

naciśnięciu dźwigni naciśnij odpowiedni przycisk.

UWAGA:

Podgrzewanie lub rozmrażanie:

Odpowiednia kontrolka (niebieska) wskazuje funkcję.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 4 - Szczególne wskazówki dotyczące bezpiecznego użytkowania; • Proszę nie pozostawiać włączonego tostera bez nadzoru!

35 Instrukcja obsługi Dziękujemy za zakup naszego produktu. Mamy na- dzieję, że użytkowanie urządzenia przyniesie Państwu radość. Symbole użyte w instrukcji obsługiWażne informacje dotyczące bezpieczeństwa użyt- kownika zostały specjalnie oznakowane. Konieczne jest stosowanie się do tych zaleceń, ab...

Strona 5 - • Dzieciom nie należy pozwalać na zabawę urządzeniem.

36 • Części metalowe się nagrzewają! Niebezpieczeństwo poparzenia! • Nie wkładaj do szczelin opiekacza widelca, noża itp. • Nie wkładaj palców w kanał do opiekania (niebezpieczeństwo opa- rzenia). • Opiekaczy do pieczywa nie wolno używać w pobliżu firanek i pod firankami lub innymi palnymi materiała...

Strona 7 - Przechowywanie; Czyszczenie; • Przed każdym czyszczeniem należy wyciągnąć wtyczkę (4) z gni-

38 DEFROST (2) Rozmraża- nie Do rozmrażania i opiekania głęboko zamrożonego chleba. REHEAT (2) Podgrzewa-nie Do podgrzewania już opieczonego chleba. Stop (2) Wcześniejsze zatrzy- manie opiekania. Stelaż na bułki (zintegrowany) (8)Chcesz podgrzać lub opiec bułki? Otwórz stelaż na bułki (8) znajdujący...

Inne modele tostery Profi Cook