ł ę; Stopie; łę - Gaggenau CG 492-211 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Gaggenau CG 492-211
Ładowanie instrukcji

4 0

pl

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

Tabela ustawie

ń

i porady

Z a l e c a n y p a l n i k

W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z z a s t o s o w a n i e m n i s k i c h
t e m p e r a t u r i d

ł

u g i e g o c z a s u p r z y r z

ą

d z a n i a ( n p . t o p i e n i e ,

p

ę

c z n i e n i e , p i e c z e n i e ) w y b r a

ć

p a l n i k z w y k

ł

y l u b p a l n i k o

d u

ż

e j m o c y ( o p r ó c z p a l n i k a W o k ) .

W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z z a s t o s o w a n i e m w y s o k i c h
t e m p e r a t u r i k r ó t k i e g o c z a s u p r z y r z

ą

d z a n i a

( n p . p o d g r z e w a n i e , s m a

ż

e n i e w g

ł ę

b o k i m t

ł

u s z c z u )

z a l e c a m y p a l n i k W o k l u b p a l n i k o d u

ż

e j m o c y .

W s k a z ó w k i d o t y c z

ą

c e g o t o w a n i a i

s m a

ż

e n i a

W a r t o

ś

c i t a b e l i n a s t a w c z e j s

ł

u

ż ą

j e d y n i e j a k o w a r t o

ś ć

w y t y c z n a , p o n i e w a

ż

z a l e

ż

n i e o d r o d z a j u i s t a n u p o t r a w

o r a z w i e l k o

ś

c i i n a p e

ł

n i e n i a g a r n k a n i e z b

ę

d n e j e s t m n i e j

l u b w i

ę

c e j c i e p

ł

a .

D z i

ę

k i d u

ż

e j m o c y n a s t

ę

p u j e s z y b k i e p o d g r z a n i e o l e j u i

t

ł

u s z c z u . N i e p o z o s t a w i a

ć

p i e c z e n i b e z n a d z o r u , t

ł

u s z c z

m o

ż

e z a p a l i

ć

s i

ę

a p i e c z e

ń

s p a l i

ć

.

P o r a d y d o t y c z

ą

c e W o k a

W s k a z ó w k a :

W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z u

ż

y c i e m p a t e l n i

W o k n a r u s z t n a d p a l n i k i e m W o k n a l e

ż

y n a

ł

o

ż

y

ć

p i e r

ś

c i e

ń

stabilizuj

ą

c y p a t e l n i

ę

Wok. Zwróci

ć

uwag

ę

na

t o , a b y p o d c z a s g o t o w a n i a p a t e l n i a W o k b y

ł

a s t a b i l n i e

u s t a w i o n a n a p i e r

ś

c i e n i u s t a b i l i z u j

ą

c y m .

Z a l e c a m y p a t e l n i e W o k z w y p u k

ł

y m d n e m . W y s o k i e j

j a k o

ś

c i p a t e l n i

ę

W o k m o

ż

n a z a m ó w i

ć

w s e r w i s i e j a k o

w y p o s a

ż

e n i e d o d a t k o w e ( W P 4 0 0 0 0 1 ) .

D o g o t o w a n i a z u

ż

y c i e m p a t e l n i W o k u

ż

y w a

ć

w y

ł ą

c z n i e

o l e j u s p o

ż

y w c z e g o o w y s o k i m p u n k c i e d y m i e n i a

n p . o l e j u a r a c h i d o w e g o .

S k

ł

a d n i k i g o t o w a

ć

n a d u

ż

y m o g n i u , s t a l e m i e s z a j

ą

c , n i e

z a d

ł

u g o . W a r z y w a p o w i n n y b y

ć

u g o t o w a n e a l d e n t e .

D o m i e s z a n i a i w y j m o w a n i a p o t r a w n a j l e p i e j u

ż

y w a

ć

p

ł

a s k i e j

ł

y

ż

k i z d

ł

u g i m t r z o n k i e m z m a t e r i a

ł

u o d p o r n e g o

n a w y s o k

ą

t e m p e r a t u r

ę

.

Stopie

ń

mocy grza-
nia

Sposób gotowania Przyk

ł

ady

12

Podgrzewanie

Woda, niezag

ę

szczone

zupy

Blanszowanie

Warzywa

10 - 12

Obsma

ż

anie

Mi

ę

so, potrawy z woka/

z patelni

Sma

ż

enie w wyso-

kich temperaturach

Mi

ę

so, ziemniaki

7 - 10

Kontynuowanie
gotowania ze zdj

ę

t

ą

pokrywk

ą

P

ł

yny, produkty m

ą

czne

6 - 8

Pieczenie

Potrawy m

ą

czne

Sma

ż

enie w

ś

red-

nich temperaturach

Drób, ryby

4 - 6

Sma

ż

enie w niskich

temperaturach

Kie

ł

basa, cebula,

potrawy z jaj

Podgrzewanie

Warzywa, zupy, potrawy
jednogarnkowe

Sma

ż

enie w g

łę

bo-

kim t

ł

uszczu

Frytki, wypieki

Gotowanie na
ma

ł

ym ogniu ze

zdj

ę

t

ą

pokrywk

ą

Knedle, kie

ł

basy

parzone

3 - 4

Rozmra

ż

anie

Artyku

ł

y mro

ż

one

Duszenie

Zrazy zawijane, piecze-
nie

Duszenie

Warzywa

2 - 4

Kontynuowanie
gotowania z na

ł

o-

ż

on

ą

pokrywk

ą

Zupy, warzywa

Poziom goto-
wania na wol-
nym ogniu do
3

P

ę

cznienie

Ry

ż

, ry

ż

na mleku, zbo

ż

a

Gotowanie
na wolnym
ogniu

Topienie, podtrzymy-
wanie ciep

ł

a

Czekolada, mas

ł

o

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 10 - y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m; y t k o w a n i e z g o d n e

3 2 pl U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż ytkowanie zgodne z przeznaczeniem Nale ż y dok ł adnie przeczyta ć niniejsz ą instrukcj ę . Zapoznanie si ę z ni ą pozwoli na bezpieczne i w ł a ś ciwe...

Strona 11 - W a

3 3 W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a pl m W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa m Ostrze ż enie – POST Ę POWANIE W PRZYPADKU POJAWIENIA SI Ę ZAPACHU GAZU! Wydostaj...

Strona 18 - ł ę; Stopie; łę

4 0 pl T a b e l a u s t a w i e ń i p o r a d y T a b e l a u s t a w i e ń i p o r a d y Tabela ustawie ń i porady Z a l e c a n y p a l n i k W p r z y p a d k u g o t o w a n i a z z a s t o s o w a n i e m n i s k i c h t e m p e r a t u r i d ł u g i e g o c z a s u p r ...

Inne modele płyty grzewcze Gaggenau

Wszystkie płyty grzewcze Gaggenau