Bosch PRP6A6N70R Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Tabele i rady
pl
19
Tabela gotowania
W poni
ż
szej tabeli podane s
ą
optymalne stopnie mocy
grzania oraz czasy gotowania dla ró
ż
nych potraw.
Informacje te maj
ą
charakter orientacyjny i dotycz
ą
porcji dla czterech osób.
Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale
żą
od
rodzaju, wagi i jako
ś
ci potraw, jak równie
ż
od materia
ł
u,
z którego wykonane jest naczynie do gotowania.
Dlatego mog
ą
wyst
ę
powa
ć
pewne ró
ż
nice.
Zawsze u
ż
ywa
ć
naczy
ń
odpowiedniej wielko
ś
ci i
ustawia
ć
je na
ś
rodku palnika. Nale
ż
y zapozna
ć
si
ę
z
informacjami dotycz
ą
cymi
ś
rednicy naczy
ń
do
Informacje dotycz
ą
ce tabeli
Proces przyrz
ą
dzania ka
ż
dej potrawy sk
ł
ada si
ę
z
jednego lub dwóch kroków. Ka
ż
dy etap obejmuje
informacje o:
Podane w tabeli metody gotowania
Wskazówka:
Te symbole nie s
ą
umieszczone na
urz
ą
dzeniu. Maj
ą
charakter orientacyjny w odniesieniu
do ró
ż
nych metod gotowania.
W tabeli podane s
ą
informacje na temat przyrz
ą
dzania
potraw na ró
ż
nych palnikach. Zalecan
ą
opcj
ą
jest
pierwszy palnik. W opisie modelu wymienione s
ą
wszystkie palniki p
ł
Przyk
ł
ad:
Ten przyk
ł
ad ilustruje przyrz
ą
dzanie zupy rybnej przy
u
ż
yciu palnika szybkiego, zwyk
ł
ego oraz palnika Wok.
Ca
ł
kowity czas przyrz
ą
dzenia zupy przy u
ż
yciu palnika
szybkiego (zalecana opcja) waha si
ę
od 12 do 17
minut.
■
Krok 1: zagotowanie. Zastosowa
ć
stopie
ń
mocy
grzania 8 przez 7-9 minut.
■
Krok 2: kontynuacja gotowania. Na 5-8 minut
zmieni
ć
stopie
ń
mocy grzania na 1.
W przypadku u
ż
ywania jednego z pozosta
ł
ych
proponowanych palników nale
ż
y post
ę
powa
ć
w taki
sam sposób.
Naczynia znajduj
ą
ce si
ę
na p
ł
ycie kuchenki
powinny by
ć
przestawiane
z zachowaniem
ostro
ż
no
ś
ci.
Nie nale
ż
y uderza
ć
w p
ł
yt
ę
kuchenki ani umieszcza
ć
na niej bardzo ci
ęż
kich
przedmiotów.
˜
metodzie gotowania
§
stopniu mocy grzania
v
czasie trwania w minutach
›
Zagotowanie
œ
Kontynuacja gotowania
£
Wytwarzanie ci
ś
nienia w szybkowarze
¦
Utrzymywanie ci
ś
nienia w szybkowarze
š
Silne obsma
ż
anie
™
Lekkie obsma
ż
anie
Ÿ
Roztapianie, rozpuszczanie
*
Bez pokrywki
**
Stale mieszaj
ą
c
Potrawa
Ca
ł
kowi-
ty czas w
min
Krok 1
Krok 2
Palnik
˜ §
v
˜ §
v
Zupy, zupy kremy
Zupa rybna
Szybki
12-17
›
8 7-9
œ
1 5-8
Zwyk
ł
y
17-22
›
8 11-13
œ
1 6-9
Wok
10-15
›
9 6-8
œ
4 4-7
Potrawa
Ca
ł
kowi-
ty czas w
min
Krok 1
Krok 2
Palnik
˜ §
v
˜ §
v
Zupy, zupy kremy
Zupa rybna
Szybki
12-17
›
8 7-9
œ
1 5-8
Zwyk
ł
y
17-22
›
8 11-13
œ
1 6-9
Wok
12-17
›
9 7-9
œ
4 5-8
Krem z dyni, barszcz
Szybki
30-35
›
9 10-12
œ
5 20-23
Zwyk
ł
y
45-50
›
9 15-17
œ
6 30-33
Wok
25-30
›
9 7-9
œ
4 18-21
Minestrone (zupa jarzynowa)
Szybki
47-52
›
9 10-12
œ
5 37-40
Zwyk
ł
y
57-62
›
9 10-12
œ
6 47-50
Wok
45-50
›
8 8-10
œ
4 37-40
Makaron i ry
ż
Spaghetti
Szybki
18-22
›
* 9 8-10
œ
6 10-12
Zwyk
ł
y
20-24
›
* 9 10-12
œ
7 10-12
Wok
18-22
›
* 8 8-10
œ
6 10-12
Ry
ż
Szybki
17-22
›
9 5-7
œ
2 12-15
Zwyk
ł
y
18-23
›
9 7-9
œ
6 11-14
Wok
13-18
›
8 4-6
œ
4 9-12
Ravioli
Szybki
9-14
›
9 4-6
œ
6 5-8
Zwyk
ł
y
17-22
›
8 12-14
œ
8 5-8
Wok
13-18
›
8 5-7
œ
8 8-11
Warzywa, w tym warzywa str
ą
czkowe
Gotowane ziemniaki (purée, sa
ł
atka ziemniaczana)
Szybki
23-28
£
9 8-10
¦
5 15-18
Zwyk
ł
y
25-30
£
9 10-12
¦
6 15-18
Wok
25-30
£
7 11-13
¦
6 14-17
Hummus (pasta z ciecierzycy)
Szybki
50-55
£
9 10-12
¦
4 40-43
Zwyk
ł
y
52-57
£
9 12-14
¦
5 40-43
Wok
47-52
£
8 10-12
¦
6 37-40
Spis treści
- 3 ęś; ywanie zgodne; łą; łą
- 4 Wa; Niebezpiecze
- 6 Strona 2; Elementy obs; żą; Wska
- 7 Kod produktu; Palniki gazowe; Ostrze; Ruszt dodatkowy wok; Dodatkowy ruszt do kawiarki; Simmer Plate
- 8 Aby zablokowa; Tabele i rady; Palnik wok
- 9 Tabela gotowania; Informacje dotycz; Makaron i ry
- 11 Czyszczenie oraz przegl; Czyszczenie; ść; Desery
- 12 Konserwacja; Co robi; ąć; Usterka
- 13 Zlecenie naprawy oraz pomoc w razie usterki; Warunki gwarancji
- 14 Utylizacja zgodna z przepisami o ochronie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)