Bosch PKB 645F17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
8
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne
na najwy
ż
szej mocy, a nast
ę
pnie prze
łą
cza si
ę
na wybrany
stopie
ń
mocy grzania.
Czas nagrzewania pola grzejnego zale
ż
y od ustawionego
stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.
Ustawianie elektronicznego uk
ł
adu krótkiego
gotowania
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania mo
ż
na aktywowa
ć
tylko przez 30 sekund od w
łą
czenia pola grzejnego.
1.
Nastawi
ć
żą
dany stopie
ń
mocy grzania do dalszego
gotowania.
2.
Dotkn
ąć
symbol
w
.
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na
wska
ź
niku migaj
ą
na przemian
‘
i stopie
ń
mocy grzania do
dalszego gotowania.
Po krótkim gotowaniu na wy
ś
wietlaczu
ś
wieci tylko stopie
ń
mocy grzania do dalszego gotowania.
Tabela gotowania z elektronicznym uk
ł
adem krótkiego gotowania
W poni
ż
szej tabeli mo
ż
na odczyta
ć
, do przyrz
ą
dzenia jakich
potraw nadaje si
ę
elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania.
Podane mniejsze ilo
ś
ci dotycz
ą
mniejszych pól grzejnych,
wi
ę
ksze ilo
ś
ci wi
ę
kszych pól grzejnych. Podane warto
ś
ci s
ą
warto
ś
ciami orientacyjnymi.
G
ę
ste potrawy od czasu do czasu zamiesza
ć
.
Sma
ż
enie w g
łę
bokim t
ł
uszczu
(porcje po 150-200 g sma
ż
y
ć
w sposób ci
ą
g
ł
y w 1-2
l oleju**)
Produkty mro
ż
one, np. frytki, chicken nuggets
Krokiety
Mi
ę
so, np. kawa
ł
ki kurczaka
Ryba panierowana lub w cie
ś
cie piwnym
Warzywa, grzyby panierowane lub w cie
ś
cie piwnym
Drobne wypieki, np. p
ą
czki, owoce w cie
ś
cie piwnym
8-9
7-8
6-7
5-6
5-6
4-5
-
-
-
-
-
-
Stopie
ń
mocy grza-
nia do dalszego
gotowania
Dalsze gotowanie w
minutach
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz
ę
sto obraca
ć
Potrawy przyrz
ą
dzone z elektronicznym uk
ł
adem krótkiego gotowania Ilo
ść
Stopie
ń
mocy
grzania
Czas gotowania w
minutach
Podgrzewanie
Bulion
Zupy zag
ę
szczane
Mleko**
500 ml - 1 l
500 ml - 1 l
200-400 ml
A 7-8
A 2-3
A 1-2
4-7 min
3-6 min
4-7 min
Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw
Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
400-800 g
A 1-2
-
Rozmra
ż
anie i podgrzewanie
Szpinak mro
ż
ony
Gulasz mro
ż
ony
300-600 g
500 g-1 kg
A 2.-3.
A 2.-3.
10-20 min
20-30 min
Gotowanie na ma
ł
ym ogniu
Ryba
300-600 g
A 4-5*
20-25 min
Gotowanie
Ry
ż
(z dwiema miarkami wody)
Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili
ż
ankami wody
Gotowane ziemniaki z 1-3 fili
ż
ankami wody
Warzywa z 1-3 fili
ż
ankami wody
Warzywa mro
ż
one z 1-3 fili
ż
ankami wody
125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg
A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2-3
A 4-5
20-25 min
30-40 min
20-30 min
15-20 min
15-20 min
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
Spis treści
- 3 Produktinfo; Wskazówki dotycz
- 4 Przyczyny uszkodze
- 7 Tabela gotowania
- 8 Ustawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk
- 9 Timer
- 10 Automatyczne ograniczenie czasu
- 11 Ustawienia podstawowe
- 12 Czyszczenie i konserwacja; Ceramika szklana
- 14 Potrawy testowe
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)