Bosch PKB 645F17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
14
Potrawy testowe
Poni
ż
sza tabela zosta
ł
a stworzona dla instytutów testuj
ą
cych w
celu u
ł
atwienia im przetestowania naszych urz
ą
dze
ń
.
Dane w tabeli dotycz
ą
naczy
ń
firmy Schulte-Ufer (4-cz
ęś
ciowy
komplet garnków indukcyjnych HEZ 390042) o nast
ę
puj
ą
cych
wymiarach:
■
rondel Ø 16 cm, 1,2 l, na pole jednostrefowe grzejne Ø 14,5
cm
■
garnek Ø 16 cm, 1,7 l, na pole jednostrefowe grzejne Ø 14,5
cm
■
garnek Ø 22 cm, 4,2 l, na pole grzejne Ø 18 cm lub Ø 17 cm
■
patelnia Ø 24 cm, na pole grzejne Ø 18 cm lub Ø 17 cm
Podgrzewanie / Krótkie gotowanie
Dalsze gotowanie
Potrawy testowe
Stopie
ń
zago-
towania
Czas trwania (min:sek)
Pokryw
ka
Stopie
ń
mocy
grzania do dal-
szego gotowania
Pokrywk
a
Roztapianie czekolady
Naczynia: Rondel
Kuwertura czekoladowa (np. gorzka
firmy Dr. Oetker, 150 g) na polu grzej-
nym 14,5 cm Ø
-
-
-
1.
Nie
Podgrzewanie i utrzymanie tempera-
tury zupy z soczewicy
Naczynia: Garnek
Zupa z soczewicy zgodnie z norm
ą
DIN
44550
Temperatura pocz
ą
tkowa 20 °C
Ilo
ść
: 450 g na pole grzejne Ø 14,5 cm
9
ok. 2:00 bez mieszania
Tak
1.
Tak
Ilo
ść
: 800 g na pole grzejne Ø 18 cm lub
Ø 17 cm
9
ok. 2:00 bez mieszania
Tak
1.
Tak
Zupa z soczewicy z puszki
np. zupa z soczewicy z kie
ł
baskami firmy
Erasco: Temperatura pocz
ą
tkowa 20 °C
Ilo
ść
: 500 g na pole grzejne Ø 14,5 cm
9
ok. 2:00
(zamiesza
ć
po ok. 1:30)
Tak
1.
Tak
Ilo
ść
: 1000 g na pole grzejne Ø 18 cm
lub Ø 17 cm
9
ok. 2:30
(zamiesza
ć
po ok. 1:30)
Tak
1.
Tak
Gotowanie na wolnym ogniu sosu
beszamelowego
Naczynia: Rondel
Temperatura mleka: 7 °C
Przepis: 40 g mas
ł
a 40 g m
ą
ki, 0,5 l
mleka (3,5% zawarto
ś
ci t
ł
uszczu) i
szczypta soli na pole grzejne Ø 14,5 cm
9
2
ok. 5:20
Nie
1
1, 3
Nie
1
Roztopi
ć
mas
ł
o, mieszaj
ą
c
doda
ć
m
ą
k
ę
i sól i zasma-
ż
a
ć
przez ok. 3 minuty
2
Do zasma
ż
ki doda
ć
mleko i ci
ą
gle mie-
szaj
ą
c doprowadzi
ć
do wrzenia
3
Po zagotowaniu sos
beszamelowy gotowa
ć
przez
2 minuty na stopniu 1 ci
ą
gle
mieszaj
ą
c
Gotowanie ry
ż
u na mleku
Naczynia: Garnek
Temperatura mleka: 7 °C
Przepis: 190 g ry
ż
u okr
ą
g
ł
oziarnistego,
22,5 g cukru, 750 ml mleka (3,5%
zawarto
ś
ci t
ł
uszczu) i szczypta soli na
pole grzejne Ø 14,5 cm
9
ok. 6:30
Podgrzewa
ć
mleko do momentu,
a
ż
zacznie podchodzi
ć
do góry.
Prze
łą
czy
ć
na stopie
ń
mocy
grzania do dalszego gotowania i
doda
ć
do mleka ry
ż
, cukier i sól
Nie
2
Tak
Po 10 minutach ry
ż
na
mleku zamiesza
ć
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)