Potrawy testowe - Bosch PKB 645F17E - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch PKB 645F17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

14

Potrawy testowe

Poni

ż

sza tabela zosta

ł

a stworzona dla instytutów testuj

ą

cych w

celu u

ł

atwienia im przetestowania naszych urz

ą

dze

ń

.

Dane w tabeli dotycz

ą

naczy

ń

firmy Schulte-Ufer (4-cz

ęś

ciowy

komplet garnków indukcyjnych HEZ 390042) o nast

ę

puj

ą

cych

wymiarach:

rondel Ø 16 cm, 1,2 l, na pole jednostrefowe grzejne Ø 14,5

cm

garnek Ø 16 cm, 1,7 l, na pole jednostrefowe grzejne Ø 14,5

cm

garnek Ø 22 cm, 4,2 l, na pole grzejne Ø 18 cm lub Ø 17 cm

patelnia Ø 24 cm, na pole grzejne Ø 18 cm lub Ø 17 cm

Podgrzewanie / Krótkie gotowanie

Dalsze gotowanie

Potrawy testowe

Stopie

ń

zago-

towania

Czas trwania (min:sek)

Pokryw

ka

Stopie

ń

mocy

grzania do dal-

szego gotowania

Pokrywk

a

Roztapianie czekolady

Naczynia: Rondel
Kuwertura czekoladowa (np. gorzka

firmy Dr. Oetker, 150 g) na polu grzej-

nym 14,5 cm Ø

-

-

-

1.

Nie

Podgrzewanie i utrzymanie tempera-

tury zupy z soczewicy

Naczynia: Garnek

Zupa z soczewicy zgodnie z norm

ą

DIN

44550

Temperatura pocz

ą

tkowa 20 °C

Ilo

ść

: 450 g na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 2:00 bez mieszania

Tak

1.

Tak

Ilo

ść

: 800 g na pole grzejne Ø 18 cm lub

Ø 17 cm

9

ok. 2:00 bez mieszania

Tak

1.

Tak

Zupa z soczewicy z puszki

np. zupa z soczewicy z kie

ł

baskami firmy

Erasco: Temperatura pocz

ą

tkowa 20 °C

Ilo

ść

: 500 g na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 2:00

(zamiesza

ć

po ok. 1:30)

Tak

1.

Tak

Ilo

ść

: 1000 g na pole grzejne Ø 18 cm

lub Ø 17 cm

9

ok. 2:30

(zamiesza

ć

po ok. 1:30)

Tak

1.

Tak

Gotowanie na wolnym ogniu sosu

beszamelowego

Naczynia: Rondel
Temperatura mleka: 7 °C
Przepis: 40 g mas

ł

a 40 g m

ą

ki, 0,5 l

mleka (3,5% zawarto

ś

ci t

ł

uszczu) i

szczypta soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

2

ok. 5:20

Nie

1

1, 3

Nie

1

Roztopi

ć

mas

ł

o, mieszaj

ą

c

doda

ć

m

ą

k

ę

i sól i zasma-

ż

a

ć

przez ok. 3 minuty

2

Do zasma

ż

ki doda

ć

mleko i ci

ą

gle mie-

szaj

ą

c doprowadzi

ć

do wrzenia

3

Po zagotowaniu sos

beszamelowy gotowa

ć

przez

2 minuty na stopniu 1 ci

ą

gle

mieszaj

ą

c

Gotowanie ry

ż

u na mleku

Naczynia: Garnek
Temperatura mleka: 7 °C
Przepis: 190 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego,

22,5 g cukru, 750 ml mleka (3,5%

zawarto

ś

ci t

ł

uszczu) i szczypta soli na

pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 6:30

Podgrzewa

ć

mleko do momentu,

a

ż

zacznie podchodzi

ć

do góry.

Prze

łą

czy

ć

na stopie

ń

mocy

grzania do dalszego gotowania i

doda

ć

do mleka ry

ż

, cukier i sól

Nie

2

Tak

Po 10 minutach ry

ż

na

mleku zamiesza

ć

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)