Franke FSL 86 H BK - Instrukcja obsługi - Strona 9
![Franke FSL 86 H BK](/img/product/thumbs/180/85/9e/859e59f4b46fab7fb940f22cf5603b51.webp)
Spis treści:
- Strona 3 – SPIS TREŚCI
- Strona 4 – INFORMACJE OGÓLNE; PANEL STEROWANIA; INSTRUKCJA OBSŁUGI
- Strona 5 – AKCESORIA; FUNKCJE
- Strona 6 – PIERWSZE UŻYCIE; CODZIENNA EKSPLOATACJA
- Strona 7 – PRAKTYCZNE PORADY
- Strona 8 – TABELA GOTOWANIA
- Strona 10 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- Strona 11 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WSPARCIE TECHNICZNE
PL
63
PRZEPIS
FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA
(°C)
CZAS TRWANIA
(MIN.)
POZIOM PIEKARNIKA
I AKCESORIA
Jagnięcina / cielęcina / wołowina /
wieprzowina
1 kg
Tak
190 - 200
80 - 110
2
Kotlety wieprzowe z chrupiącą skórką
2 kg
Tak
180 - 190
110 - 150
2
Kurczak/królik/kaczka
1 kg
Tak
180 - 200
50 - 100
2
Indyk/gęś
3 kg
Tak
180 - 200
50 - 100
2
Ryba pieczona/en papillote
0,5 kg (filet,
w całości)
Tak
170 - 190
30 - 45
2
Nadziewane warzywa
(pomidory, cukinie, bakłażany)
Tak
180 - 200
50 - 70
2
Tosty
5’
250
2 - 6
5
Filety rybne/kawałki
5’
250
15 - 30 *
4
3
Kiełbaski/kebaby/żeberka/
hamburgery
5’
250
15 - 30 *
5
4
Pieczony kurczak
1-1,3 kg
-
200 - 220
60 - 80 **
3
1
Befsztyk krwisty
1 kg
-
200
35 - 50 **
3
Udziec barani/golonka
-
200
60 - 90 **
3
Pieczone ziemniaki
-
200 - 220
35 - 55 **
3
Zapiekane warzywa
-
200 - 220
25 - 55
3
Mięsa i ziemniaki
Tak
190 - 200
45 - 100 ***
4
1
Ryby i warzywa
Tak
180
30 - 50 ***
4
1
Lasagne i mięsa
Tak
200
50 - 100 ***
4
2
Pełne danie
Tarta owocowa (poziom 5) /
Lasagne (poziom 3) / Mięso (poziom 1)
Tak
180 - 190
40 -120 ***
5
3
1
* Obrócić potrawę w połowie czasu pieczenia
** Obrócić potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w razie potrzeby).
*** Szacowany czas: Potrawy można wyjmować z piekarnika w różnym czasie, w zależności od indywidualnych preferencji.
FUNKCJE
Konwencjonalne
Grill
Turbogrill
Wymuszony nadmuch
Pieczenie
konwekcyjne
Chleb
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 57 SPIS TREŚCI INFORMACJE OGÓLNE ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 58 PANEL STEROWANIA ������������������������������������������������������������������������������������������...
58 INFORMACJE OGÓLNE PANEL STEROWANIA 1. Panel sterowania 2. Wentylator 3. Oświetlenie 4. Prowadnice półek (poziom jest zaznaczony na ściance komory piekarnika) 5. Drzwiczki 6. Grzałka górna/grill 7. Grzałka okrągła (niewidoczna) 8. Tabliczka znamionowa (nie usuwać) 9. Grzałka dolna (niewidoczna) 1....
PL 59 WYŁĄCZONY Do wyłączania piekarnika� OŚWIETLENIE Do włączania oświetlenia komory piekarnika� KONWENCJONALNE Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednym poziomie� Zalecane jest by używać drugiej półki� CZYSZCZENIE PAROWE W ramach tego specjalnego niskotemperaturowego cyklu czyszczenia brud...
Inne modele piekarniki Franke
-
Franke 116.0609.446
-
Franke 116.0609.447
-
Franke FMA 86 H BK
-
Franke FMA 86 H OY
-
Franke FMA 86 H XS
-
Franke FMA 97 P XS
-
Franke FSL 86 H WH
-
Franke FSM 82 HE XS
-
Franke FSM 86 H OY
-
Franke FSM 86 H WH