Franke FSL 86 H BK - Instrukcja obsługi - Strona 9

Franke FSL 86 H BK
Ładowanie instrukcji

PL

63

PRZEPIS

FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA

(°C)

CZAS TRWANIA

(MIN.)

POZIOM PIEKARNIKA

I AKCESORIA

Jagnięcina / cielęcina / wołowina /

wieprzowina

1 kg

Tak

190 - 200

80 - 110

2

Kotlety wieprzowe z chrupiącą skórką

2 kg

Tak

180 - 190

110 - 150

2

Kurczak/królik/kaczka

1 kg

Tak

180 - 200

50 - 100

2

Indyk/gęś

3 kg

Tak

180 - 200

50 - 100

2

Ryba pieczona/en papillote

0,5 kg (filet,

w całości)

Tak

170 - 190

30 - 45

2

Nadziewane warzywa

(pomidory, cukinie, bakłażany)

Tak

180 - 200

50 - 70

2

Tosty

5’

250

2 - 6

5

Filety rybne/kawałki

5’

250

15 - 30 *

4

3

Kiełbaski/kebaby/żeberka/

hamburgery

5’

250

15 - 30 *

5

4

Pieczony kurczak

1-1,3 kg

-

200 - 220

60 - 80 **

3

1

Befsztyk krwisty

1 kg

-

200

35 - 50 **

3

Udziec barani/golonka

-

200

60 - 90 **

3

Pieczone ziemniaki

-

200 - 220

35 - 55 **

3

Zapiekane warzywa

-

200 - 220

25 - 55

3

Mięsa i ziemniaki

Tak

190 - 200

45 - 100 ***

4

1

Ryby i warzywa

Tak

180

30 - 50 ***

4

1

Lasagne i mięsa

Tak

200

50 - 100 ***

4

2

Pełne danie

Tarta owocowa (poziom 5) /

Lasagne (poziom 3) / Mięso (poziom 1)

Tak

180 - 190

40 -120 ***

5

3

1

* Obrócić potrawę w połowie czasu pieczenia

** Obrócić potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w razie potrzeby).

*** Szacowany czas: Potrawy można wyjmować z piekarnika w różnym czasie, w zależności od indywidualnych preferencji.

FUNKCJE

Konwencjonalne

Grill

Turbogrill

Wymuszony nadmuch

Pieczenie

konwekcyjne

Chleb

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - SPIS TREŚCI

PL 57 SPIS TREŚCI INFORMACJE OGÓLNE ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 58 PANEL STEROWANIA ������������������������������������������������������������������������������������������...

Strona 4 - INFORMACJE OGÓLNE; PANEL STEROWANIA; INSTRUKCJA OBSŁUGI

58 INFORMACJE OGÓLNE PANEL STEROWANIA 1. Panel sterowania 2. Wentylator 3. Oświetlenie 4. Prowadnice półek (poziom jest zaznaczony na ściance komory piekarnika) 5. Drzwiczki 6. Grzałka górna/grill 7. Grzałka okrągła (niewidoczna) 8. Tabliczka znamionowa (nie usuwać) 9. Grzałka dolna (niewidoczna) 1....

Strona 5 - AKCESORIA; FUNKCJE

PL 59 WYŁĄCZONY Do wyłączania piekarnika� OŚWIETLENIE Do włączania oświetlenia komory piekarnika� KONWENCJONALNE Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednym poziomie� Zalecane jest by używać drugiej półki� CZYSZCZENIE PAROWE W ramach tego specjalnego niskotemperaturowego cyklu czyszczenia brud...

Inne modele piekarniki Franke

Wszystkie piekarniki Franke