Electrolux KOEBP39Z Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
8.2 Termosonda
Termosonda— mierzy temperaturę wewnątrz potrawy. Można jej używać przy każdej funkcji
pieczenia.
Dostępne są dwa ustawienia temperatury:
Temperatura piekarnika: minimum 120°C.
Temperatura wewnątrz produktu
Aby uzyskać najlepsze efekty pieczenia:
Składniki powinny mieć tem‐
peraturę pokojową.
Nie używać do potraw
płynnych.
Podczas pieczenia musi pozostać
w potrawie.
Piekarnik oblicza przybliżony czas zakończenia pieczenia. Zależy on od ilości potrawy,
ustawionej funkcji piekarnika i temperatury.
Obsługa urządzenia: Termosonda
Krok 1
Włączyć piekarnik.
Krok 2
Ustawić funkcję pieczenia i w razie potrzeby temperaturę piekarnika.
Krok 3
Umieścić: Termosonda.
Mięso, drób i ryby
Zapiekanki
Włożyć końcówkę Termosonda w środek
mięsa lub ryby; jeśli to możliwe – w najgrub‐
szą część. Upewnić się, że co najmniej 3/4
Termosonda znajduje się w potrawie.
Umieścić końcówkę Termosonda dokładnie w
środkowej części casserole. Termosonda powin‐
na być stabilna podczas pieczenia. Można w tym
celu wykorzystać składnik potrawy o stałej kon‐
systencji.Za pomocą krawędzi naczynia do pie‐
czenia podpierać silikonowy uchwyt Termosonda.
Końcówka Termosonda nie powinna dotykać dna
naczynia.
375/672
SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
Spis treści
- 4 MYŚLIMY O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; SPIS TREŚCI
- 5 urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 8 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 9 Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 10 Konserwacja i czyszczenie
- 11 Czyszczenie pyrolityczne
- 12 OPIS URZĄDZENIA
- 13 WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE PIEKARNIKA
- 14 WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE PIEKARNIKA
- 16 Czyszczenie wstępne; PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 17 CODZIENNA EKSPLOATACJA
- 18 Funkcje pieczenia
- 19 SPECJALNE
- 20 Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny; Opis funkcji zegara; FUNKCJE ZEGARA
- 23 Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- 24 Obsługa urządzenia: Termosonda
- 26 Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- 27 Wentylator chłodzący; Zalecenia dotyczące pieczenia; WSKAZÓWKI I PORADY
- 28 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- 30 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 31 Uwagi dotyczące czyszczenia; Sposób wyjmowania: Prowadnice blach
- 32 Obsługa urządzenia: Czyszczenie pirolityczne
- 34 Oświetlenie
- 35 Lampa boczna; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- 37 Informacje o produkcie i karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 38 Oszczędzanie energii
- 39 STRUKTURA MENU
- 43 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)