Philips HD9170 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Philips HD9170
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
Strona: / 22

Spis treści:

  • Strona 6 – Wprowadzenie; pojemników do gotowania na parze, w których znajduje się żywność.; Ważne; instrukcją obsługi. Instrukcję war to też zachować na przyszłość.; Niebezpieczeństwo; - Przed podłączeniem urządzenia upewnij się, że napięcie podane na; POLSKI
  • Strona 7 – Uwaga
  • Strona 8 – oznaczenia MAX, aby urządzenie mogło ponownie pracować.
  • Strona 9 – Przed pierwszym użyciem; stykały z żywnością (patrz rozdział „Czyszczenie i konserwacja”).; Przygotowanie do użycia; Ustaw urządzenie na płaskiej, stabilnej i równej powierzchni.
  • Strona 10 – Zasady używania; Parowar ma dwa tr yby gotowania na parze:; Ogólna procedura; Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
  • Strona 11 – Tryb ręczny; Tr yb ten umożliwia szybkie włączenie parowaru.
  • Strona 12 – Czyszczenie i konserwacja
  • Strona 13 – odbarwienie tych elementów.; Usuwanie kamienia
Ładowanie instrukcji

Warzywa i owoce

- Odetnij grubsze łodygi kalafiora, brokułów i kapusty.

- Zielone warzywa liściaste gotuj jak najkrócej, ponieważ szybko tracą naturalny kolor.

- Nie rozmrażaj mrożonek warzywnych przed gotowaniem.

Mięso, drób, owoce morza i jajka

- Do gotowania na parze najlepiej nadają się miękkie par tie mięsa z odrobiną tłuszczu.

- Umyj mięso dokładnie i wysusz, aby podczas gotowania wyciekało z niego jak najmniej soków.

- Mięso, drób, r yby lub jajka zawsze umieszczaj poniżej innych typów produktów, aby zapobiec

przeciekaniu ich soków.

- Przed włożeniem jajek do urządzenia nakłuj skorupki.

- Nigdy nie gotuj zamrożonego mięsa, drobiu ani owoców morza. Przed włożeniem ich do

parowaru pozostaw te produkty do całkowitego rozmrożenia.

Słodkie desery

- Aby zwiększyć słodycz deseru, zamiast cukru dodaj do niego cynamonu.

Wskazówki ogólne

- W celu ugotowania r yżu umieść go w pojemniku na zupę i zalej wodą. Informacje dotyczące

zalecanych ilości produktów znajdują w tabeli gotowania na parze powyżej.

- Po zakończeniu gotowania r yżu wyłącz urządzenie, wymieszaj r yż i pozostaw go w pojemniku na

5 minut pod przykr yciem. Pozwoli to uzyskać jeszcze lepszy rezultat.

- Pojemnik na zupę umożliwia nie tylko przygotowanie zupy, ale też warzyw w sosie, r yby z wody,

mar ynowanych potraw oraz puddingu, zupy i r yżu.

- Układaj kawałki żywności w pewnych odstępach. Rozłóż składniki równomiernie na dnie kosza.

- Jeśli kosz do gotowania na parze jest pełen, w połowie gotowania zamieszaj jego zawar tość.

- Niewielkie ilości jedzenia wymagają krótszego czasu gotowania na parze niż duże.

- Jeśli korzystasz tylko z jednego kosza, możesz ustawić krótszy czas gotowania niż w przypadku

korzystania z dwóch lub trzech koszy.

- Jeśli używasz kilku koszy, gotuj produkty dłużej o 5–10 minut.

- Produkty w małym koszu (1) gotują się szybciej niż te w koszach znajdujących się wyżej.

- Przed podaniem potrawy sprawdź, czy jest dobrze ugotowana. Jest to szczególnie ważne w

przypadku mięsa, takiego jak wieprzowina, mielona wołowina i kurczak.

- W trakcie gotowania możesz dodawać kolejne produkty lub kosze z produktami. Jeśli dany

składnik wymaga krótszego czasu gotowania, dołóż go później.

- Gotowanie trwa jeszcze przez jakiś czas po przejściu urządzenia w tr yb utrzymywania ciepła.

Dlatego, jeśli żywność jest już dobrze ugotowana, wyjmij ją z parowaru zaraz po zakończeniu

procesu gotowania i włączeniu się tr ybu utrzymywania ciepła.

- Jeśli danie nie jest gotowe, ustaw dłuższy czas gotowania na parze. Być może będzie trzeba

również uzupełnić zapas wody w zbiorniku.

- Parowaru można używać do podgrzewania gotowych zup w pojemniku na zupę. Podgrzanie

250 ml zupy zajmuje około 10 minut.

-

POLSKI

118

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - Wprowadzenie; pojemników do gotowania na parze, w których znajduje się żywność.; Ważne; instrukcją obsługi. Instrukcję war to też zachować na przyszłość.; Niebezpieczeństwo; - Przed podłączeniem urządzenia upewnij się, że napięcie podane na; POLSKI

107 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/welcome. Opis ogólny (rys. 1) 1 Panel sterowania - a Wskaźnik turbo - b Przyciski koszy do gotowania ...

Strona 7 - Uwaga

- Urządzenia nie należy podłączać do zewnętrznego wyłącznika czasowego lub oddzielnego układu zdalnego sterowania. - Nie używaj urządzenia, jeśli uszkodzona jest wtyczka, przewód sieciowy lub samo urządzenie. - Ze względów bezpieczeństwa wymianę uszkodzonego przewodu sieciowego należy zlecić autor y...

Strona 8 - oznaczenia MAX, aby urządzenie mogło ponownie pracować.

- Nie wystawiaj podstawy urządzenia na działanie wysokich temperatur, gorącego powietrza, par y lub wilgotnego powietrza z innych źródeł niż parowar. Nie stawiaj parowaru na włączonym lub gorącym palniku lub kuchence ani w ich pobliżu. - Nie stawiaj włączonego urządzenia w pobliżu przedmiotów, które...

Inne modele kuchenki parowe Philips