SMAŻENIE; NAPEŁNIANIE - Russell Hobbs 22740-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 22740-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

50

6.

Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.

7.

Ustaw regulator temperatury na 2, niech urządzenia podgrzewa się przez 20 minut.

8. Zaświeci się lampka.

SMAŻENIE

Ważne wskazówki, jeśli garnek do gotowania jest użyty do smażenia:

W trakcie smażenia na kuchence, garnek do gotowania może być bardzo gorący. Zachowaj

ostrożność stosując rękawice kuchenne! W kuchence gazowej zawsze używaj palnika

odpowiedniej wielkości. Nie używaj palnika większego od podstawy garnka do gotowania.

Stosuj rękawice kuchenne, gdy trzymasz garnek do gotowania i w nim mieszasz.

W przepisach wymagających smażenia, podsmażania, szklenia lub smażenia w tłuszczu. Zawsze

używaj przyborów silikonowych, plastikowych albo drewnianych, aby nie uszkodzić powierzchni

zapobiegającej przywieraniu. Nie używaj metalowych łyżek, łopatek, szczypiec, widelców i noży, gdyż

mogą one uszkodzić powłokę zapobiegającą przywieraniu.

Jeśli przed gotowaniem w wolnowarze przepis wymaga smażenia, podsmażania, szklenia, smażenia w

tłuszczu, wyjmij garnek do gotowania z wolnowaru, ustaw na kuchence i użyj jak zwyczajnej patelni.

Stosować wyłącznie na kuchenkach gazowych lub elektrycznych. Nie nadaje się do kuchenek

indukcyjnych

W czasie gotowania nie pozostawiaj garnka do gotowania bez nadzoru

Przy smażeniu na kuchence nie przykrywaj garnka do gotowania pokrywą, bo składniki nie

przysmażą się i nie zrumienią.

Gdy jedzenie jest usmażone lub przyrumienione, dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.

Chwytając przez rękawice kuchenne za obydwa uchwyty ostrożnie wstaw garnek do gotowania w

wolnowar.

NAPEŁNIANIE

Kiedy garnek nagrzeje się:

1.

Użyj gałki do zdjęcia pokrywy.

2.

Włóż składniki do garnka, a następnie zalej je wrzącym płynem z patelni.

3.

Ponownie załóż pokrywę.

4.

Nastaw regulację temperatury na 1 do zwykłego powolnego gotowania, ustaw 2, jeśli stosujesz

garnek jako elektryczny garnek do duszenia potraw.

SKOŃCZONE?

1.

Ustaw regulator temperatury na 0. Światełko zgaśnie.

2.

Wyjąć wtyczkę z gniazdka.

3.

Użyj gałki do zdjęcia pokrywy.

4.

Wyjmij z garnka całą zawartość.

Jeśli nie zamierzasz czyścić garnka od razu, napełnij go ciepłą wodą, aby zapobiec przypieczeniu

pozostałości potrawy przez ciepło resztkowe.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Wyjmij wtyczkę z gniazdka i ostudź urządzenie.

2.

Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.

3.

Umyj pokrywę i wnętrze garnka gorącą wodą z mydłem za pomocą ściereczki lub gąbki, następnie

spłucz i wysusz.

W

OCHRONA ŚRODOWISKA

Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w urządzeniu

niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla środowiska. Nie wyrzucaj

wraz z odpadami komunalnymi.

Downloaded from

www.Manualslib.com

manuals search engine

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)