Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia - Oursson MG5540/RD - Instrukcja obsługi - Strona 7

Oursson MG5540/RD
Ładowanie instrukcji

49

Montaż maszynki do mięsa,

Rys. C

Mięso mielone:

Rys. C-3

Kiełbasa:

Rys. C-7,C-8

Pulpety:

Rys. C-5,C-6

Warzywa:

Rys. C-4

1. Włożyć śrubę

9

do zespołu tnącego

3

.

1. Włożyć wymaganą dyszę

13

,

14

,

15

do

zespołu tnącego

17

.

2. Zabezpieczyć zespół tnący

17

w maszyn

-

ce, obracając go w lewo do momentu
zatrzaśnięcia.

3. Umieścić dociskacz

16

w zespole tnącym

17

.

2. Zamontować ostrze na

śrubie. Rys. C-2.

3. Zamontować jeden z

dysków

5

,

6

na śrubie

z ostrzami.

2. Zamocować śrubę do separatora

12

.

3. Na separatorze za

-

mocować wymaganą
przystawkę

10

3. Założyć pier

-

ścień bloku

-

jący

11

.

4. Przykręcić zmontowany zespół tnący za pomocą przystawki blokującej

7

, obracając ją w prawo.

5. Zamontować zespół tnący

3

w maszynce, obracając go w lewo do

momentu zatrzaśnięcia.

6. Przymocować tackę na nadzienie do otworu w zespole tnącym

2

.

7. Umieścić dociskacz

1

w tacce na nadzienie.

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA

Akcesoria do poszczególnych modeli urządze

-

nia. Rys. В

1

Dociskacz

........................................................... 1 szt.

2

Taca do napełniania ............................................ 1 szt.

3

Zespół tnący ....................................................... 1 szt.

4

K

orpus

................................................................ 1 szt.

5

Dysk perforowany z otworami 5 mm ................. 1 szt.

6

Dysk perforowany z otworami 3 mm ................. 1 szt.

7

Przystawka blokująca ......................................... 1 szt.

8

Ostrze

................................................................. 1 szt.

9

Śruba .................................................................. 1 szt.

10

Przystawka do kiełbasy ...................................... 1 szt.

11

Pierścień blokujący ............................................. 1 szt.

12

Separator

........................................................... 1 szt.

13

Przystawka do tarcia (mała) ............................... 1 szt.

14

Przystawka do tarcia (duża) ............................... 1 szt.

15

Przystawka do krojenia w plastry ....................... 1 szt.

16

Dociskacz

........................................................... 1 szt.

17

Zespół tnący ....................................................... 1 szt.

Instrukcja obsługi ..................................................... 1 szt.

BUDOWA URZĄDZENIA,

Rys

. С-1

1
2

Przycisk wyjmowania zespołu tnącego

Panel sterowania

UŻYTKOWANIE,

Rys. C

Panel sterowania,

Rys. C-1

Re

- przycisk START/STOP.

Nacisnąć przycisk

START/

STOP,

aby uruchomić maszynkę do mielenia mięsa.

- przycisk REVERSE.

Jeśli w maszynce do

mielenia utkną jakiekolwiek przedmioty, należy

ją wyłączyć, naciskając przycisk

START/STOP.

Nacisnąć i przytrzymać przycisk

REVERSE,

aby

śruba tnąca zaczęła obracać się w przeciwnym

kierunku, wypychając produkt na zewnątrz.

Przed pierwszym użyciem należy przetrzeć urządze

-

nie miękką i suchą szmatką. Pozostałe części należy

umyć ciepłą wodą i środkiem czyszczącym. Osuszyć

wszystkie części.

Przed zmontowaniem lub rozmon-

towaniem urządzenia i/lub demontażem podzespo

-

łów należy się upewnić, że jest ono odłączone od

zasilania.

Ostrza są bardzo ostre, należy zachować

ostrożność.

Automatyczne zabezpieczenie silnika

Automatyczne zabezpieczenie chroni silnik przed prze

-

grzaniem i awariami. Gdy automatyczne zabezpieczenie

jest włączone, urządzenie przestaje działać, a przyciski

na panelu sterowania stają się nieaktywne. Należy od

-

czekać 10 minut aż urządzenie ostygnie.

Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia

wynosi 5 minut. Przerwa między cyklami po

-

winna wynosić 10 minut.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,

48 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...

Strona 7 - Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia

49 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-3 Kiełbasa: Rys. C-7,C-8 Pulpety: Rys. C-5,C-6 Warzywa: Rys. C-4 1. Włożyć śrubę 9 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dyszę 13 , 14 , 15 do zespołu tnącego 17 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący 17 w maszyn - ce, obracając go w lewo do mo...

Strona 8 - ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Przystawka do kiełbasy; cisk

50 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3/5,0 mm 6 , 5 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielone...

Inne modele maszynki do mięsa Oursson