Moulinex ME208139 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Moulinex ME208139 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

30

Głowica mieląca

(zob. rys. 1.1 – 1.4)

Przygotować wszystkie składniki przeznaczone do mielenia, usunąć kości, chrząstki i nerwy. Pokroić mięso
na kawałki (około 2cm x 2cm).

Porada:

Na zakończenie można zemleć kilka kawałków chleba, co pozwoli usunąć resztę mięsa z

maszynki.

Przed pierwszym użyciem umyć akcesoria w wodzie z dodatkiem mydła. Starannie opłukać i osuszyć.
Sitko i nóż powinny być stale natłuszczone. Nasmarować je olejem.
Nie używać urządzenia na pusto, jeżeli sitka nie zostaną natłuszczone.
Nigdy nie należy popychać produktów znajdujących się w kominie palcami lub innymi przyborami.

Uwaga: Do urządzenia dołączono zalecenia dotyczące bezpieczeństwa LS-123456. Przed
pierwszym użyciem urządzenia należy uważnie przeczytać zalecenia i zachować je na przyszłość.

A

Zdejmowana głowica mieląca

A1

Komora mielenia z aluminium

A2

Ślimak

A3

Samoostrzący nóż ze stali nierdzewnej

A4

Sitka (w zależności od modelu)

A4a

Sitko z małymi oczkami
(do bardzo drobnego mielenia)

A4b

Sitko ze średnimi oczkami
(do drobnego mielenia)

A4c

Sitko z dużymi oczkami
(do grubego mielenia)

A5

Aluminiowa nakrętka

B

Zdejmowana tacka

C

Popychacz do mięsa

D

Przycisk start / stop

E

Silnik

F

Nasadka masarska (w zależności od modelu)

G

Przystawka Kebbe (w zależności od modelu)

G1

Końcówka wyciskająca

G2

Pierścień

H

Szatkownica (w zależności modelu)

H1

Komora tarek / komin

H2

Popychacz

H3

Tarki (w zależności od modelu)

H3a

Tarka do grubych wiórek (czerwona)

H3b

Tarka do cienkich wiórek (pomarańczowa)

H3c

Tarka do grubych plastrów (ciemnozielona)

H3d

Tarka do cienkich plastrów ( jasnozielona)

H3e

Tarka do wycinania frytek

H3f

Przystawka do cięcia w kostki

I

Zestaw do przechowywania
(w zależności od modelu)

PL

OPIS

ZALECENIA UŻYTKOWANIA

SPOSÓB UŻYCIA

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)