Sitka i nóż powinny pozostać natłuszczone. Nasmarować je olejem. - Moulinex HV4 ME460132 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Moulinex HV4 ME460132
Ładowanie instrukcji

61

OPIS

A

Głowica mieląca

A1

Korpus aluminiowy

A2

Ślimak

A3

Samoostrzący nóż ze stali nierdzewnej

A4

Sitka (w zależności od modelu)

A4a

Sitko z małymi otworami - bardzo drobne

mielenie

A4b

Sitko ze średnimi otworami - mielenie

drobne

A4c

Sitko z dużymi otworami - grube mielenie

A5

Aluminiowa nakrętka

B

Zdejmowana tacka

C

Popychacz do mięsa

D

Przycisk start / stop

E

Silnik

F

Końcówka masarska (w zależności od modelu)

G

Przystawka Kebbe (w zależności od modelu)

G1

Końcówka wyciskająca

G2

Pierścień

H

Przystawka do ciastek (w zależności od modelu)

H1

Wspornik

H2

Forma

I

Przystawka do steków (w zależności od modelu)

I1

Podstawa na formy

I2

Foremka w kształcie ryby

I3

Foremka w kształcie steku

I4

Foremka w kształcie nuggetsów

I5

Zbiornik na sok

J

Wyciskarka do cytrusów (w zależności od modelu)

J1

Nasadki/ Filtr

J2

Śruba napędowa

J3

Miska na sok

K

Przystawka soków/musów (w zależności od

modelu)

K1

Pierścień uszczelniający

K2

Ślimak

K3

Filtr/sitko z małymi otworami na sok

K4

Filtr/sitko z różnymi otworami na musów

K5

Rynienka odprowadzająca sok

K6

Szczoteczka

L

Szatkownica (w zależności od modelu)

L1

Komora tarek /komin

L2

Popychacz

L3

Nasadki (w zależności od modelu)

L3a

Nasadka do tarcia na grubo (czerwona)

L3b

Nasadka do tarcia na drobno

(pomarańczowa)

L3c

Nasadka do krojenia w grube plastry

(ciemnozielona)

L3d

Nasadka do krojenia w cienkie plasterki

(jasnozielona)

L3e

Nasadka do krojenia w słupki/frytki

L3f

Przystawka do cięcia w kostkę

M/N

Akcesorium do przechowywania (w zależności

od modelu)

Przed pierwszym użyciem

Umyć wszystkie akcesoria w wodzie z dodatkiem mydła. Starannie opłukać i osuszyć.

Sitka i nóż powinny pozostać natłuszczone. Nasmarować je olejem.

Nie uruchamiać pustego urządzenia, jeśli sitka nie zostały natłuszczone.

Nigdy nie należy popychać produktów znajdujących się w kominie palcami lub innym narzędziem.

Nie używać urządzenia dłużej niż 14 minut jednorazowo.

Użytkowanie: głowica mieląca (rys. 1.1 do 1.4)

Przygotować dowolną ilość produktów spożywczych do zmielenia, usuwając kości, chrząstki i ścięgna.

Pokroić mięso na kawałki (wielkość około 2 cm x 2 cm).

Porada:

Pod koniec tej czynności można zmielić kilka kawałków chleba, aby usunąć z maszynki

pozostałości mięsa.

Przystawka masarska (rys. 2.1 do 2.3)

Ważna uwaga:

tego elementu używa się dopiero po zmieleniu, przyprawieniu i wymieszaniu mięsa.

Po wymoczeniu jelita w letniej wodzie dla nadania mu elastyczności, należy je nałożyć na końcówkę

masarską, pozostawiając około 5 cm (końcówka ta zostanie zawiązana na węzeł). Uruchomić urządzenie,

wkładać zmielone mięso do maszynki i odpowiednio układać jelito w miarę jego napełniania.

Uwaga: Wykonanie tej pracy jest łatwiejsze w dwie osoby, jedna zajmie się podawaniem mielonego

mięsa, a druga napełnianiem jelita.

PL

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 14 - Sitka i nóż powinny pozostać natłuszczone. Nasmarować je olejem.

61 OPIS A Głowica mieląca A1 Korpus aluminiowy A2 Ślimak A3 Samoostrzący nóż ze stali nierdzewnej A4 Sitka (w zależności od modelu) A4a Sitko z małymi otworami - bardzo drobne mielenie A4b Sitko ze średnimi otworami - mielenie drobne A4c Sitko z dużymi otworami - grube mielenie A5 Aluminiowa nakrętk...

Strona 29 - Ne Europos rinkos; PERDIRBIMAS; Dalyvaukime aplinkos apsaugoje!; ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA

57 56 draudžiama valyti prietaisą ir atlikti jo techninę priežiūrą. Laikykite prietaisą ir jo laidą vaikams iki 8 metų amžiaus nepasiekiamoje vietoje. • Šį prietaisą gali naudoti asmenys, kurių susilpnėję fiziniai, jutiminiai ar protiniai gebėjimai, arba kuriems nepakanka patirties ar žinių, jeigu j...

Strona 30 - RECYKLING; Zużyte produkty elektryczne i elektroniczne:; Bierzmy czynny udział w ochronie środowiska!; KNIHA BEZPEČNOSTNÍCH POKYNŮ

58 59 postępuj zgodnie z następującymi wskazówkami: Wyciskarki, sokowirówki lub maszynki do mielenia nie powinny być używane dłużej niż 14 minut, roboty kuchenne, miksery nie mogą być używane dłużej niż 40 sekund, wyciskarki do cytrusów, tarki i szatkownice nie mogą być używane dłużej niż 2 minuty. ...

Inne modele maszynki do mięsa Moulinex

Wszystkie maszynki do mięsa Moulinex