Zawsze najpierw zmiel mięso.; o warzyw i ziemniaków - Gorenje MG 2500 SJW - Instrukcja obsługi - Strona 5

Gorenje MG 2500 SJW
Ładowanie instrukcji

20

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Używaj popychacza, aby delikatnie wpychać
mięso do modułu tnącego.

Aby przygotować befsztyk tatarski, dwukrotnie
zmiel mięso, używając tarczy średnio
mielącej.

Robienie kiełbas – wskazówki i
ostrzeżenia

Zawsze najpierw zmiel mięso.

Sprawdź, czy w jednym z nacięć separatora
wsunięty jest występ obudowy tnącej.

Namocz flak w letniej wodzie przez 10 minut.
Następnie nałóż mokry flak na nasadkę
masarską do kiełbas. Nie blokuj rowków
ujścia powietrza znajdujących się na nasadce.

Połóż zmielone mięso na tacy podającej.

Naci

śnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Za pomocą popychacza delikatnie wpychaj
zmielone mięso do modułu tnącego.

Jeśli flak przyklei się do nasadki masarskiej,
zwilż ją wodą.


D

o warzyw i ziemniaków

Przygotowanie pomidorów

1.

Wał ślimakowy należy wstawić plastykową

częścią do korpusu przystawki do przecierania.
Stożek również należy umieścić w korpusie
przystawki.

Następnie w korpusie przystawki

należy umieścić zwężkę i do korpusu
przykręcić nakrętkę.

2.

Korpus przystawki do przecierania

należy

zamocować do zespołu napędowego.

3.

Tackę należy ustawić na pionowym elemencie
korpusu przystawki do przecierania.

4.

Teraz urządzenie jest gotowe do
przygotowania przecieru pomidorowego.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - INSTRUKCJA OBSŁUGI PL; Ważne; oraz osoby o ograniczonych

18 INSTRUKCJA OBSŁUGI PL 1. Silnik 2.a Przełącznik zasilania 2.b Funkcja cofania 2.c Wybór prędkości 3. Przycisk do zdejmowania obudowy z jednostki tnącej 4. Obudowa jednostki tnącej 5. Taca 6. Końcówka do kiełbasy 7. Tarcze do mielenia 8. Separator 9. Noże 10. Wyłącznik b...

Strona 4 - System bezpieczeństwa; Mi; Nigdy nie używać zamrożonego mięsa!

19 • Nigdy nie przekraczaj maksymalnego czasu pracy urządzenia 10 minut – w przypadku wszystkich zastosowań. • Zawsze włączaj i wyłączaj urządzenie, naciskając wyłącznik. • Wyłącz urządzenie i wyjmij wtyczkę z gniazdka elektrycznego przed zdejmowaniem jakiejkolwiek części. • Nigdy nie zanurz...

Strona 5 - Zawsze najpierw zmiel mięso.; o warzyw i ziemniaków

20 • Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie. • Używaj popychacza, aby delikatnie wpychać mięso do modułu tnącego. • Aby przygotować befsztyk tatarski, dwukrotnie zmiel mięso, używając tarczy średnio mielącej. Robienie kiełbas – wskazówki i ostrzeżenia Zawsze najpierw zmiel mięso. • Sprawdź,...

Inne modele maszynki do mięsa Gorenje