Stosowanie; Poniższy przykład opisuje sposób wyko; Przystawka do tarcia - Bosch MFW 3X14B - Instrukcja obsługi - Strona 24
![Bosch MFW 3X14B](/img/product/thumbs/180/4a/a1/4aa1a611fdc39378c650302c56a2c021.webp)
Spis treści:
- Strona 18 – Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do wyciskania soków z owoców; Wyciskarka do owoców:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
- Strona 19 – Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; lacji elektrycznej jest wykonany zgodnie z przepisami.; Niebezpieczeństwo zranienia
- Strona 20 – do szatkowania i tarcia.; Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; „Pielęgnacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 206; Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu; Spis treści
- Strona 21 – Opis urządzenia; Korpus urządzenia
- Strona 22 – Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe i; Wszystkie modele; Wskaźnik pracy urządzenia; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka
- Strona 23 – Ustawienie prędkości; Rysunek; Funkcja biegu wstecznego; Przygotowania; Niebezpieczeństwo zranienia!; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska
- Strona 24 – Stosowanie; Poniższy przykład opisuje sposób wyko; Przystawka do tarcia
- Strona 25 – Cykl rysunków; Wyciskarka do cytrusów
- Strona 26 – Młynek
- Strona 27 – Wyciskarka do owoców
- Strona 28 – Ostrzeżenie
- Strona 29 – Niebezpieczeństwo porażenia; Przepisy kulinarne; Knedle z bułki tartej
- Strona 30 – Pożyteczne wskazówki; Zastosowania sitek; Zastosowania wkładek
- Strona 31 – Ekologiczna utylizacja
- Strona 33 – Usuwanie drobnych usterek
201
pl
Przystawka do tarcia
Przygotowywanie przystawki do
mielenia mięsa
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Nigdy nie wkładać rąk do strefy pracy
ostrego noża.
Uwaga!
Używać tylko jednego sitka jednocześnie.
X
Rysunek
D
1.
Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem
do przodu.
2.
Na ślimak założyć najpierw nóż,
a następnie wybrane sitko.
3.
Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić
ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó
-
wek zegara bez użycia nadmiernej siły.
Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.
Przygotowywanie nasadki
masarskiej
X
Rysunek
E
1.
Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem
do przodu.
2.
Najpierw założyć na ślimak nasadzić
pierścień, a następnie włożyć dyszę do
nadziewania do obudowy.
3.
Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić
ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó
-
wek zegara bez użycia nadmiernej siły.
Nasadka masarska jest gotowa.
Stosowanie
Wskazówka:
w zależności od zamierzo
-
nego sposobu użycia artykuły spożywcze
należy przetwarzać w różny sposób.
X
„Przepisy kulinarne” patrz strona 206
Poniższy przykład opisuje sposób wyko
-
rzystania nasadki podstawowej jako
przystawki do mielenia mięsa:
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
–
Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.
–
Do popychania produktów używać
wyłącznie popychacza.
Ostrożnie!
–
Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię
-
gien lub innych stałych składników.
–
Nie przetwarzać mrożonego mięsa.
–
Nie działać na popychacz dużą siłą.
X
Cykl rysunków
F
1.
Przygotowaną przystawkę wsunąć
skośnie na napęd korpusu urządzenia.
2.
Obrócić przystawkę w kierunku prze
-
ciwnym do kierunku ruchu wskazówek
zegara tak, by została słyszalnie
zablokowana.
3.
Założyć tacę wsypową i wsunąć popy
-
chacz w otwór do napełniania.
4.
Przygotować produkty spożywcze.
Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby
pasowały bez konieczności ich wciska
-
nia siłą w otwór do napełniania.
■ Pod przystawkę podstawić odpowiednie
naczynie. Przygotowane w ten sposób
produkty ułożyć na tacy wsypowej.
5.
Podłączyć wtyczkę do gniazdka.
Włączyć urządzenie.
Wskazówka (MFW3X...):
Po włączeniu urządzenie pracuje z opty
-
malną prędkością
2
(szybko).
6.
Wpychać popychaczem produkty do
otworu do napełniania, używając nie
-
wielkiej siły.
7.
Po zakończeniu pracy wyłączyć urzą
-
dzenie i odłączyć wtyczkę od gniazdka
sieciowego.
■ Zdjąć tacę wsypową i popychacz.
8.
Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez
-
pieczający, a następnie obracać przy
-
stawkę zgodnie z ruchem wskazówek
zegara do momentu jej odblokowania.
■ Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wyczyścić
wszystkie części.
X
„Pielęgnacja
i codzienne czyszczenie” patrz
strona 206
Przystawka do tarcia
Do wiórkowania, tarcia i szatkowania,
np. sera, owoców, warzyw, orzechów,
migdałów, wysuszonych bułek i innych
twardych produktów spożywczych. Należy
stosować wkładkę dostosowaną do rodzaju
i konsystencji przetwarzanych produktów
zastosować.
X
„Pożyteczne wskazówki”
patrz strona 207
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
195 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wska - zówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć niniejszą instrukcję. Niezastosowanie...
196 pl Zasady bezpieczeństwa Urządzenie mogą obsługiwać osoby z ograniczonymi zdolnościami fizycznymi, sensorycznymi lub umysłowymi, a także osoby nie posia - dające wystarczającego doświadczenia i/lub wiedzy, jeśli pozostają pod nadzorem lub zostały pouczone, jak bezpiecznie obsługiwać urządzenie...
197 pl Zasady bezpieczeństwa Nigdy nie wkładać rąk w otwór do napełniania lub w otwór wylotowy. Nigdy nie popychać ręką produktów w otworze do napełniania. Do popychania stosować tylko dostarczony z urządzeniem popychacz! Nigdy nie czyścić gołymi rękoma ostrych noży i krawędzi przystawek do szatko...
Inne modele maszynki do mięsa Bosch
-
Bosch CompactPower MFW3850B
-
Bosch MFW 2500W
-
Bosch MFW 2510W
-
Bosch MFW 2514W
-
Bosch MFW 2515W
-
Bosch MFW 2517W
-
Bosch MFW 2520W
-
Bosch MFW 3520G (W)
-
Bosch MFW 3540W
-
Bosch MFW 3600W