Strona 2 - ci; WSKAZÓWKI DOTYCZ
2 Spis tre ś ci WSKAZÓWKI DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA PODCZAS U Ż YTKOWANIA EKSPRESU DO KAWY .......................... 2 DANE TECHNICZNE ............................................................................................................................................................ 3 1...
Strona 3 - DANE TECHNICZNE
3 • U ż ywanie dodatkowego wyposa ż enia niezalecanego przez producenta urz ą dzenia mo ż e spowodowa ć zagro ż enie. • Podczas pracy urz ą dzenia, nie przyk ł adaj do niego ż adnych ruchomych elementów. • Przed rozpocz ę ciem parzenia kawy upewnij si ę , ż e uchwyt filtra zosta ł prawid ł owo zam...
Strona 4 - Perfect Brewing System; dzenia
4 1. Charakterystyka urz ą dzenia Ekspres zaparza kaw ę o wysokich walorach smakowych i aromacie, poniewa ż zapewniona jest w ł a ś ciwa temperatura wody do zaparzania. Ekspres zosta ł tak zaprojektowany, aby mo ż liwa by ł a obserwacja jego gotowo ś ci do parzenia oraz samego procesu zaparzania kaw...
Strona 5 - nianie zbiornika wod; anek
5 A Przycisk w łą cz/wy łą cz I Wska ź nik trybu oczekiwania B Przycisk: wyboru 1 lub 2 fili ż anek/wyboru kawy w torebkach ekspresowych/wyboru kawy mielonej J Wska ź niki pojedynczej/podwójnej fili ż anki K Wska ź nik pary L Wska ź nik wrz ą tku C Przycisk wyboru ilo ś ci kawy M Wska ź nik odkamien...
Strona 6 - ci wody
6 6.1.5. Pod łą cz urz ą dzenie do sieci zasilania wk ł adaj ą c wtyczk ę przewodu przy łą czeniowego do gniazdka sieci. Ekspres w łą czy si ę , wy ś wietlacz oraz przycisk w łą cz/wy łą cz (A) pod ś wietl ą si ę , a na wy ś wietlaczu pojawi si ę wska ź nik zasilania . 6.1.6. Naci ś nij przycisk w ...
Strona 7 - oraz; Wybór temperatury parzonej kawy
7 zabarwionego kwadratu na testerze do kolorów umieszczonych na opakowaniu testera. Kolor zielony oznacza wod ę mi ę kk ą (poziom niski), kolor br ą zowy – wod ę tward ą (poziom ś redni), natomiast kolor pomara ń czowy – wod ę bardzo tward ą (poziom wysoki). Na podstawie otrzymanych wyników dokonaj...
Strona 8 - Sposób ustawienia funkcji pami
8 11.13. Dla pojedynczej fili ż anki wy ś wietli si ę wska ź nik , natomiast dla podwójnej fili ż anki wy ś wietli si ę wska ź nik . 11.14. Ustaw pojemno ść espresso naciskaj ą c przycisk (C) - patrz pkt. 8 . 11.15. Ustaw żą dan ą temperatur ę parzenia naciskaj ą c przycisk wyboru temperatury (D)...
Strona 10 - Przygotowanie wrz; ść
10 14. Przygotowanie wrz ą tku (gor ą cej wody) Funkcja gor ą cej wody jest idealna do przygotowania np. gor ą cej czekolady, nape ł niania dzbanka do kawy z t ł oczkiem oraz czajniczka do herbaty. 14.1. Od łą cz urz ą dzenie od sieci zasilania. 14.2. Nape ł nij zbiornik na wod ę (1) zgodnie z pkt....
Strona 12 - Wa
12 16. Funkcja automatycznego wy łą czania Urz ą dzenie wy łą czy si ę automatycznie je ż eli nie b ę dzie u ż ywane przez 1 godzin ę . Aby ponownie w łą czy ć urz ą dzenie, naci ś nij przycisk w łą cz/wy łą cz (A) , rozlegnie si ę sygna ł d ź wi ę kowy. 17. Opró ż nianie tacki ociekowej Kiedy tack...
Strona 14 - Ekologia – Zadbajmy o
14 PROBLEM MO Ż LIWA PRZYCZYNA JAK ZARADZI Ć , CO ZROBI Ć Espresso nie ma charakterystycznej pianki Kawa jest zwietrza ł a lub sucha. U ż yj ś wie ż ej kawy. Po otwarciu kawy upewnij si ę , ż e przechowujesz j ą w szczelnym opakowaniu. Kawa nie jest ubita wystarczaj ą co mocno. Ubij zmielon ą kaw ę ...