Strona 2 - ci; WSKAZÓWKI DOTYCZ
Spis tre ś ci WSKAZÓWKI DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA PODCZAS U Ż YTKOWANIA EKSPRESU DO KAWY .......................... 2 DANE TECHNICZNE ............................................................................................................................................................ 3 1. C...
Strona 3 - DANE TECHNICZNE
• U ż ywanie dodatkowego wyposa ż enia niezalecanego przez producenta urz ą dzenia mo ż e spowodowa ć zagro ż enie. • Podczas pracy urz ą dzenia, nie przyk ł adaj do niego ż adnych ruchomych elementów. • Przed rozpocz ę ciem parzenia kawy upewnij si ę , ż e uchwyt filtra zosta ł prawid ł owo zamon...
Strona 4 - dzenia
1. Charakterystyka urz ą dzenia Ekspres zaparza kaw ę o wysokich walorach smakowych i aromacie, poniewa ż zapewniona jest w ł a ś ciwa temperatura wody do zaparzania. Ekspres zosta ł tak zaprojektowany, aby mo ż liwa by ł a obserwacja jego gotowo ś ci do parzenia oraz samego procesu zaparzania kawy ...
Strona 5 - nianie zbiornika wod; anek
A Przycisk w łą cz/wy łą cz I Wska ź nik trybu oczekiwania B Przycisk: wyboru 1 lub 2 fili ż anek/wyboru kawy w torebkach ekspresowych/wyboru kawy mielonej J Wska ź niki pojedynczej/podwójnej fili ż anki K Wska ź nik pary L Wska ź nik wrz ą tku C Przycisk wyboru ilo ś ci kawy M Wska ź nik odkamienia...
Strona 6 - ci wody
6.1.5. Pod łą cz urz ą dzenie do sieci zasilania wk ł adaj ą c wtyczk ę przewodu przy łą czeniowego do gniazdka sieci. Ekspres w łą czy si ę , wy ś wietlacz oraz przycisk w łą cz/wy łą cz (A) pod ś wietl ą si ę , a na wy ś wietlaczu pojawi si ę wska ź nik zasilania . 6.1.6. Naci ś nij przycisk w łą...
Strona 7 - Wybór temperatury parzonej kawy
zabarwionego kwadratu na testerze do kolorów umieszczonych na opakowaniu testera. Kolor zielony oznacza wod ę mi ę kk ą (poziom niski), kolor br ą zowy – wod ę tward ą (poziom ś redni), natomiast kolor pomara ń czowy – wod ę bardzo tward ą (poziom wysoki). Na podstawie otrzymanych wyników dokonaj u...
Strona 8 - Sposób ustawienia funkcji pami
11.13. Dla pojedynczej fili ż anki wy ś wietli si ę wska ź nik , natomiast dla podwójnej fili ż anki wy ś wietli si ę wska ź nik . 11.14. Ustaw pojemno ść espresso naciskaj ą c przycisk (C) - patrz pkt. 8 . 11.15. Ustaw żą dan ą temperatur ę parzenia naciskaj ą c przycisk wyboru temperatury (D) -...
Strona 9 - Przygotowanie espresso z funkcj
12.13. Naci ś nij i przytrzymaj równocze ś nie przycisk pojedynczej/podwójnej fili ż anki kawy (B) oraz przycisk wyboru temperatury (D) przez 2 sekundy. Wska ź nik lub zacznie miga ć na wy ś wietlaczu. 12.14. Wprowad ź żą dane ustawienia temperatury (patrz pkt. 9 ), trybu kawy w torebkach ekspr...
Strona 10 - Przygotowanie wrz
14. Przygotowanie wrz ą tku (gor ą cej wody) Funkcja gor ą cej wody jest idealna do przygotowania np. gor ą cej czekolady, nape ł niania dzbanka do kawy z t ł oczkiem oraz czajniczka do herbaty. 14.1. Od łą cz urz ą dzenie od sieci zasilania. 14.2. Nape ł nij zbiornik na wod ę (1) zgodnie z pkt. 4 ...
Strona 14 - Ekologia – Zadbajmy o
PROBLEM MO Ż LIWA PRZYCZYNA JAK ZARADZI Ć , CO ZROBI Ć Espresso nie ma charakterystycznej pianki Kawa jest zwietrza ł a lub sucha. U ż yj ś wie ż ej kawy. Po otwarciu kawy upewnij si ę , ż e przechowujesz j ą w szczelnym opakowaniu. Kawa nie jest ubita wystarczaj ą co mocno. Ubij zmielon ą kaw ę moc...