Spis tre ś ci WSKAZÓWKI DOTYCZ Ą CE BEZPIECZE Ń STWA PODCZAS U Ż YTKOWANIA EKSPRESU DO KAWY .......................... 2 DANE TECHNICZNE ............................................................................................................................................................ 3 1. C...
• Nie przesuwaj urz ą dzenia kiedy jest w łą czone lub pracuje. Przed jego przemieszczeniem wy łą cz ekspres i wyci ą gnij wtyczk ę z gniazdka sieci. • Zawsze wy łą czaj zasilanie przed w ł o ż eniem lub wyci ą gni ę ciem wtyczki z gniazdka. Wtyczki nie nale ż y wyci ą ga ć z gniazdka ci ą gn ą c ...
1. Charakterystyka urz ą dzenia Ekspres zaparza kaw ę o wysokich walorach smakowych i aromacie, poniewa ż zapewniona jest w ł a ś ciwa temperatura wody do zaparzania. Ekspres zosta ł tak zaprojektowany, aby mo ż liwa by ł a obserwacja jego gotowo ś ci do parzenia oraz samego procesu zaparzania kawy ...
A Przycisk w łą cz/wy łą cz I Wska ź nik pary B Pokr ę t ł o ekspresu J Wska ź nik trybu parzenia kawy w torebkach ekspresowych C Wska ź nik pokr ę t ł a K Wska ź nik poziomu temperatury D Wska ź nik pojedynczej ma ł ej fili ż anki L Przycisk wyboru temperatury/wyboru kawy w torebkach ekspresowych/...
wska ź nik pokr ę t ł a (C) zamiga 5 razy. Nast ę pnie wska ź nik pokr ę t ł a (C) zga ś nie. Przycisk w łą cz/wy łą cz (A) b ę dzie ca ł y czas pod ś wietlony. 6.1.6. Naci ś nij przycisk w łą cz/wy łą cz (A) , rozlegnie si ę sygna ł d ź wi ę kowy. 6.1.7. Wska ź nik pokr ę t ł a (C) zacznie miga ...
8. Przygotowanie espresso z u ż yciem zaprogramowanych ustawie ń pojemno ś ci kawy 8.1. Od łą cz urz ą dzenie od sieci zasilania. 8.2. Nape ł nij zbiornik na wod ę (1) zgodnie z pkt. 4 . 8.3. Pod łą cz urz ą dzenie do sieci zasilania wk ł adaj ą c wtyczk ę przewodu przy łą czeniowego do gniazdka si...
tzn. przekr ęć go w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara tak, aby symbol pokry ł si ę ze znacznikiem na obudowie ekspresu. • Przechyl dzbanek tak, ż eby dysza pary spoczywa ł a w dzbanku i obni ż aj dzbanek do chwili znalezienia si ę ko ń cówki dyszy pary tu ż poni ż ej powierzchni mleka....
PROBLEM MO Ż LIWA PRZYCZYNA JAK ZARADZI Ć , CO ZROBI Ć Espresso nie ma Kawa jest zw U ż yj ś wie ewnij si ę , charakterystycznej pianki ietrza ł a lub sucha. ż ej kawy. Po otwarciu kawy up ż e przechowujesz j ą w szczelnym opakowaniu. Kawa nie jest ubita wystarczaj ą co mocno. Ubij zmielon ą kaw ę m...