Strona 18 - Spis treści
Spis treści Wprowadzenie 232 Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa 232 Pola elektromagnetyczne (EMF) 233 Opis urządzenia 233 Przed pierwszym użyciem 234 Zaparzanie kawy 236 Funkcja blokady kapania 238 Czyszczenie 238 Odkamienianie 239 Zamawianie akcesoriów 240 Gwarancja i pomoc techni...
Strona 19 - Niebezpieczeństwo; Ostrzeżenie; Przestroga
Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy w gronie użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/welcome . Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa Zanim rozpoczniesz korzystanie z urządzenia, zapoz...
Strona 20 - Opis urządzenia
- Konieczność przeglądu lub naprawy urządzenia zawsze zgłaszaj do autoryzowanego centrum serwisowego firmy Philips. Nie należy otwierać urządzenia ani podejmować prób samodzielnej naprawy urządzenia. Pola elektromagnetyczne (EMF) To urządzenie firmy Philips spełnia wszystkie normy i jest zgodne ze w...
Strona 21 - Przed pierwszym użyciem
Przed pierwszym użyciem Uwaga: Nie wkładaj papierowego filtra z kawą mieloną do filtra. Uwaga: Zawsze przed pierwszym użyciem urządzenia przepłucz je świeżą wodą. 1 1 Umyj filtr, szklany dzbanek i pokrywkę dzbanka. 2 2 Zdejmij pokrywkę zbiornika wody. 3 3 Napełnij zbiornik wodą do poziomu oznaczoneg...
Strona 23 - Zaparzanie kawy
Zaparzanie kawy 1 1 Otwórz pokrywkę filtra. 1 × 4 no. 4 2 2 Weź filtr papierowy (typ 1x4 lub nr 4) i zagnij zaklejone brzegi, aby uniknąć jego rozdarcia lub złożenia. 3 3 Włóż filtr papierowy do filtra. 4 4 Wsyp kawę mieloną do papierowego filtra. Uwaga: Używaj kawy zmielonej w sposób odpowiedni do ...
Strona 25 - Funkcja blokady kapania
13 13 Nalej kawę do filiżanki. Uwaga: Po 30 minutach od zaparzenia kawy urządzenie wyłącza się automatycznie ze względów bezpieczeństwa i w celu oszczędzania energii. Wskazówka: Jeśli chcesz, żeby kawa pozostała gorąca dłużej, wlej ją do dzbanka termicznego. Funkcja blokady kapania Funkcja blokady k...
Strona 26 - Odkamienianie
Odkamienianie Gdy zauważysz, że wytwarzana jest nadmierna ilość pary lub wydłużył się czas parzenia, przeprowadź odkamienianie ekspresu do kawy. Zaleca się odkamienianie co dwa miesiące. Do odkamieniania używaj wyłącznie białego octu, gdyż stosowanie innych produktów może spowodować uszkodzenie urzą...
Strona 27 - Zamawianie akcesoriów; Gwarancja i pomoc techniczna
6 6 Opróżnij szklany dzbanek i wyjmij filtr papierowy z osadem z kamienia. 7 7 Napełnij zbiornik świeżą, zimną wodą do poziomu oznaczonego symbolem MAX. 8 8 Włącz urządzenie i poczekaj, aż wykona ono pełen proces parzenia. 9 9 Opróżnij dzbanek. Uwaga: powtarzaj kroki 7, 8 i 9, dopóki woda wypływając...