Strona 7 - Symbol ryzyka oparzenia; temperaturach; ZALECENIA; Symbol zagrożenia; Przypomina użytkownikowi o obecności wysok; Symbol ostrzeżenia; Przypomina użytkownikowi o konieczności; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
59 PL Symbol ryzyka oparzenia Przypomnienie o wysokich temperaturach chenek ani piekarników gazowych i elektrycznych. • Po użyciu należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej. • Należy chronić urządzenie przed wstrząsami, upadkami, wibracjami i innymi oddziaływaniami mechanicznymi. • Przed czysz...
Strona 8 - Nie wolno obudo; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA,; mierne pieczenie produktu); Przełącznik kuchenki elektryczne,; Pozycja; Przełącznik trybu przygotowywania.; Pozycja
60 wysokie temperatury, przystosowanych do prodiży. • Nie należy umieszczać w urządzeniu puszek, bu - telek ani szczelnie zamkniętych oraz za dużych pojemników. Może to prowadzić do obrażeń lub uszkodzenia urządzenia. • Nie wolno kłaść surowego mięsa/ryb bezpośred - nio na ruszcie. Tłuszcz lub olej ...
Strona 9 - Zacisk; Przygotowywanie do pracy; Przed pierwszym użyciem; Kolejność czynności,; Użycie: Piekarnik do pieczenia; Nie należy pozostawiać pracującego urządzenia
61 • Jednoczesne podgrzewanie od góry i od spodu (Konwekcja i rożen) (w modelah MO2620, MO3030) Czasomierz, rys. C-2-3 • Czasomierz, wybór czasu od 0 do 60 min. • Pozycja STOP służąca do zatrzymywania pro - cesu gotowania. Rożen, rys. C-5 1 Podpórka 2 Zacisk 3 Klamra 4 Rożen 5 Sprzęgło silnika Przyg...
Strona 10 - ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA:; Nazwa produktu
62 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA: Nazwa produktu Tryb przygotowania Pozycja rusztu/tacy Temperatura Czas goto - wania Uwaga Gaļa Wieprzo- wina (800 g) 200 о С 35- 40 min Zamarynuj przed pieczeniem, potnij na małe kawałki (3 × 3 × 3 cm). Wołowina/ jagnięcina (800 g) 200 о С 40- 45 min Zamarynuj p...
Strona 12 - wania; Temperatura wody w zmywar; MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; Zapach spalenizny; CERTYFIKAT PRODUKTU; można uzyskać od sprzedawcy.
64 UWAgA: Czasy pieczenia i temperatury w tabeli są wyłącznie wskazówką. Ich odpowiednia wartość zale - ży od konkretnego przepisu. UTYLIZACJA • Przed wyrzuceniem starego urządzenia dla bezpie - czeństwa przetnij jego przewód zasilający. CZYSZCZENIE I KONSERWACJA, rys. D • Wyjmij wtyczkę urządzenia ...
Strona 13 - punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; SERWISOWANIE; Dane techniczne
65 *Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze powyżej -25°C. Urządzenie może być naprawiane wyłącznie przez wykwalifikowanych specjalistów z autoryzowanych punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG. Firma OURSSON AG serdecznie dziękuje za wybór jej produktów....
Strona 15 - Data produkcji; ciągnięciem sprawcy do odpowiedzialności cywilnej i karnej.
67 Numer seryjny znajduje się na tylnej części produktu, na opakowaniu i karcie gwarancyjnej. Pierwsze dwie litery odpowiadają grupie produktów (prodiż — MO). Pierwsze dwie cyfry oznaczają rok produkcji. Następne dwie cyfry — tydzień produkcji. Ostatnie dwie cyfry – numer seryjny produktu. Aby unikn...