Strona 6 - ОБСЛУГОВУВАННЯ ВАШОГО ПРИЛАДУ
134 Szanowni Państwo, Dziękujemy Państwu za zakup ekspresu Espresseria Automatic Krups. Jesteśmy przekonani, że na pewno docenią Państwo jakość parzonej kawy oraz łatwość jego obsługi. Ekspres do kawy został tak skonstruowany, aby mogli Państwo w domowych warunkach delektować się kawą takiej samej j...
Strona 7 - Програма очищення від накипу – тривалість: приблизно 22 хвилини; ОЧИЩЕННЯ СИСТЕМИ КАПУЧИНО; РУЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ СИСТЕМИ КАПУЧИНО
135 POLSKI PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM URZĄDZENIA Pomiar twardości wody Przed pierwszym użyciem urządzenia lub jeżeli stwierdzą Państwo zmianę w twardości wody, należy dostosować urządzenie do stwierdzonej twardości wody. Jeżeli chcą Państwo stwierdzić twardość wody, należy się posłużyć wskaźnikiem dost...
Strona 9 - ВИМКНЕННЯ
137 POLSKI Przygotowanie młynka Moc kawy można regulować za pomocą ustawienia grubości mielenia ziaren kawy. Jeżeli ustawimy bardzo drobne mielenie kawy, to kawa jest o wiele mocniejsza i ma kremową konsystencję. Ustawić wymagany stopień grubości mielenia za pomocą obrotowego pokrętła„Ustawienie gru...
Strona 10 - ЕЛЕКТРИЧНІ АБО ЕЛЕКТРОННІ ПРИЛАДИ, ЩО ВИЙШЛИ З УЖИТКУ
138 pamiętać, żeby nie usunąć filiżanek po pierwszym cyklu. Urządzenie jest gotowe. Wyświetli się menu wyboru rodzajów kawy. Włożyć 2 filiżanki pod wyloty kawy. Wyloty kawy mogą Państwo przesunąć w górę lub w dół, w zależności od wielkości Państwa filiżanek - Fig. 17 . Wybrać dowolny rodzaj kawy dwu...
Strona 12 - OPIS URZĄDZENIA; PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM URZĄDZENIA; Pomiar twardości wody
140 Komunikat ostrzegawczy pozostanie na wyświetlaczu do momentu, aż pojemnik na fusy nie zostanie zainstalowany lub włożony właściwie. W trakcie wyświetlania komunikatu ostrzegawczego, urządzenie nie pozwoli Państwu kontynuować parzenia espresso lub kawy. Pojemnik na fusy ma maksymalną pojemność 9 ...
Strona 13 - Pierwsze użycie / ustawienie urządzenia
141 POLSKI Stosować wyłącznie Środki do usuwania kamienia marki KRUPS. Środki do usuwania kamienia wodnego mogą Państwo nabyć w punktach serwisowych marki KRUPS. Producent nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia spowodowane stosowaniem innych środków. Jeśli przerwa w dostawie p...
Strona 14 - Płukanie układów; Przygotowanie młynka; PARZENIE ESPRESSO I ZWYKŁEJ KAWY; Parzenie espresso
142 Ustawienia USTAWIENIA Język Można wybrać polski język obsługi. Kontrast wyświelacza Można ustawić dowolną ostrość obrazu na wyświetlaczu. Data Ustawienie daty jest niezbędne szczególnie jeśli używany jest filtr redukujący kamień. Czas Mogą Państwo wybrać wyświetlanie czasu w 12 lub 24-godzinnym ...
Strona 15 - PRZYGOTOWANIE GORĄCEJ WODY; Przygotowanie i zamocowanie pojemnika z mlekiem do ekspresu; USTAWIENIA CAPPUCCINO
143 POLSKI EKSPRES INFO Filtr wody Ostatnie Wyświetla datę ostatniej wymiany filtra* oraz ilość zużytej wody. Następne Wyświetla datę następnej wymiany filtra* oraz ilość zużytej wody. Instalacja Rozpoczyna proces wymiany filtra. Wyjście Powrót do poprzedniego menu. Wyjście Powrót do poprzedniego me...
Strona 16 - KONSERWACJA URZĄDZENIA; Opróżnianie pojemnika na fusy po kawie i tacki ociekowej
144 PROBLEMY DZIAŁANIA NAPRAWCZE Kawa jest mało kremowa. Przekręcić przełącznik grubości mielenia w lewo, aby uzyskać drobniej zmieloną kawę (w zależności od typu używanej kawy). Wymienić wkładkę Claris Aqua Filter System (zgodnie z instrukcją instalacji na stronie 43). Wykonać jeden lub kilka cykli...
Strona 17 - Program usuwania kamienia wodnego - czas trwania: około 22 minut; CZYSZCZENIE SYSTEMU CAPPUCCINO; RĘCZNA KONSERWACJA SYSTEMU CAPPUCCINO; Ogólna konserwacja
145 POLSKI PROBLEMY DZIAŁANIA NAPRAWCZE Po opróżnieniu pojemnika na fusy komunikat ostrzegawczy jest nadal wyświetlany. Należy prawidłowo włożyć pojemnik na fusy i postępować zgodnie ze wskazówkami wyświetlanymi na wyświetlaczu. Przed włożeniem z powrotem należy odczekać co najmniej 6 sekund. W czas...
Strona 18 - POZOSTAŁE FUNKCJE: PRZYCISK PROG; SERWIS; USTAWIENIA
146 Likier kawowy* W pustej butelce o objętości 0,75 litra należy wymieszać 3 filiżanki espresso, 250 gr. kandyzu, 1/2 litra koniaku lub Kirsche. Zostawić mieszankę na minimum 2 tygodnie. Otrzymają Państwo wyśmienity likier doskonały dla amatorów kawy. Mrożona włoska kawa 4 gałki lodów waniliowych, ...